13 Aralık Tahmini - Haritalı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistem bu gece hafiften giriş yapmaya başlayacak. Ancak etkisi olmayacak. Yarın sabah saatlerinde Trakya sınır kapılarından ilk kar haberleri alınmaya başlanacaktır. Ardından sistem hızla hareket etmeye devam edecek. Saat yaklaşık 15 civarı Aydos vs. yükseklerden, 17 civarı İstanbul kıyılarından ilk kar haberi gelebilir. Ardından kar yoğunlaşacak bir süreliğine, ardından orta-hafif şiddete dönerek 14'ü sabah saatlerine kadar devam edecektir. 14 Aralık günü Anadlou Yakası havada uçuşan birkaç kar tanesi görebilir.


    forum.havaforum.com/attachment/13929/
    İstek harita/şehir var ise belirtin. Buraya yazacaklarınıza göre örtü olasılığı da hazırlayacağım.
    Büyük haritada İstanbul için bazı detaylar ihmal edilmiştir.

    Einmal editiert, zuletzt von tahminci ()

  • Avrupa yakasında: Çatalca ve köyleri biraz daha erken alabilir Sultangazi,Gop, Esenler,Arnavutköy,Hadımköy(tank taburu civarı), Esenyurt,Büyükçekmece tüyap civarı tepecik, B.paşa(500 evler ve metrise kadar olan bölüm),Siliviri, , Başakşehir(fenertepe kayşehir, orman işletme tarafı), Sarıyer(denizden uzak ve yüksekleri), avrupa yakası adına kar yağışı girişi biraz daha erken olabilir. Hazırlıklı olun, yarın saat:09.00-11.00 aralığında kky sonrasında bu saydığım yerler ve çevresinde kar haberleri erken gelebilir. Haydi İNŞALLAH.
    Anadolu yakasında; Ümraniye, Üsküdar, Şile, Çekmeköy, Beykoz( tokatköy çavuşbaşı yüşa tepesi ve sahilden uzak yerler), pendik tuzla aynı şekilde kar haberleri diğer yerlere göre biraz daha erken girmesini bekliyorum bakalım.


    Avrupa yakası ilk etapta Örtü açısından kentin kuzey ve yüksek kesimleri 5 cm ve 7-9 cm aralığı
    Anadolu yakası Kuzey ve yüksek kesimleri, 5-7 cm aralığı örtü oluşabilir.Aydos ve kayışdağı hariç.
    Tabi bu yağış çarşamba özellikle silivri çatalca hattında kesiliyor. diğer yerlerde hafif şekilde takibe devam. Perşembe günü karla karışık gözüken fluğ bir görüntü var ama sıcaklıklar kara daha meyilli takibe devam.

  • Ay sonuna kadar hiçbir şey yoktu. Tahminlerinizi değiştirdiniz sanırım, başarılar dilerim.

    17 Aralık hakkında fazla umutlu değilim İstanbul adına. Karadeniz sistemi gibi duruyor ama İstanbul da belki ucundan bir şeyler koparır.


    Ay sonuna doğru güzel güzel ilerliyoruz. Olmaz dediğim sistem geldi, bundan daha büyük mutluluk mu var? ^^

  • @tahminci tahminlerin benim için değerli.Sarıyer-İstinye-Maslak için ne düşünüyorsun.Ben örtü olmayacağını düşünüyorum ama görsel olarak gayet iyi olacağını düşünüyorum.Görüşünü söylersen sevinirim ^^

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA