13-16 Aralık Sistemi Değerlendirmesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhaba kar severler, Önümüzde bir hatta birden fazla sistemler bizi bekliyor. Modellerin verdiği farklı sinoptikler 16 aralıktan sonraki görüşümü sürekli değiştiriyor sistemi o yüzden 16 aralığa kadar olan görünümü sizler için kendi sözlerim ile paylaşacağım.
    Şimdi sistemin girişi ile önce batı ve kuzey bölgelerimiz yağmur almaya başliyacak ardından sarkan soğuk hava yağışları karla karışık yağmur ve kara çevirmeye başlıyacak.


    13 Aralık Salı:Yurdumuza giren soğuk hava dalgası sayesinde yağışlar batı karadeniz Trakya ve yüksek bölgelerde salı sabah saatlerinde önce karla karışık yağmur ve ardından kara çevirmeye başlıyacak Öğleden sonra ise istanbulun yüksekleri karla karışık yağmur ve kar almaya başliyacak akşama yağışlar kara dönücek,ve Batı ve orta karadenizde salı gününün tamamı boyunca neredeyse yoğun karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışları görülecek. iç anadolu,göller yöresi ve iç egede Yağışlar salı günü karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Akdeniz ve egede ise sağanak yağışlar görülecek bunlar yağmur şeklinde olucak. İç anadolunun doğusunda ise özellikle kayseri-sivas-tokat ve doğunun tamamı boyunca yoğun kar yağışları görülecek.Güney doğu anadoluda şiddetli yağmurlar görülecek ve rakımı gittikçe artan bölgelerde soğuk cephenin yaklaşmasıyla yağışlar karlakarışık yağmura dönebilir.Doğu karadenizde ise cephenin daha geç girmesiyle yağışlar çoğunluk ile yağmur-karla karışık yağmur gece saatlerinde kar olarak görülecek.
    forum.havaforum.com/attachment/13843/



    14 aralık Çarşamba:Soğuk ve yağışlı havanın hızlı şekilde doğuya ilerlemesiyle yağışlı alan etkisini doğuya çekerek batıda etkisini azaltıyor ve soğuk hava dalgası yurdumuzun doğusuna ilerliyor. Trakya ve ege de yağışlar ara veriyor hava kendini çok bulutlu soğuk bir hava bırakıyor. akdenizde ise sağanak yağışlar görülmeye devam ediyor. İç anadoluda ise kuvvetli olmayan yağışlar görülecek çarşamba günü. Çarşamba oğleden sonra yağışlı havanın ege-trakya-akdeniz-orta ve batı karadeniz-iç anadolu gibi batıda kalan bölgelerimizi tamamiyle terketmesini bekliyorum. yağışlar doğuya kaydığı sivas ve doğusundan itibaren şiddetli yağışlar aralıklarla görülmeye devam edicek. Bu yağışları güneydoğu anadolu bölgemiz dışında tamamiyle kar olarak bekliyorum. güneydoğu anadolu bölgemizde yağışlar karla karışık yağmur zamanla kara dönebilir.
    forum.havaforum.com/attachment/13844/
    15-16 Aralık Perşembe-cuma: Yağışlı sistem Perşembe gece saatlerine kadar doğu bölgemizde devam etceğini düşünüyorum. özellikle erzurum ve güneyinde kalan bölgelerde yağışların gene kuvvetli devam etmesini bekliyorum. 15 aralık gecesi ve 16 aralıkta iç anadolunun batısı-batı karadeniz ve egenin kuzeyinde çok etkili olmayan ancak orta kuvvette görülecek yağışların iç anadolunun batısı-batı karadeniz de kar şeklinde.egenin kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur,istanbulda karla karışık yağmur ve 16 sı öğleden sonra kar bekliyorum. onun dısındaki bölgelerimiz parçalı çok bulutlu olucak.forum.havaforum.com/attachment/13845/

  • Arkadaşlar ne yazık ki il sorusu cevaplamıyacağım, birinize cevaplarsam diger soracak arkadaşlarada cevap vermem gerekir. hepinize cevap veremiyeceğim için haritalı ikonlu şekilde öngörümü sundum. artık ordan bakarak bilgilere ulaşınız.

  • Bu sistem için 4 gündür sabahlıyorum. Artık bir bomba patlatın be (ecmwf, gfs ve diğer...) Sabah güncellemesinde görüşmek üzere arkadaşlar İnşAllah hepimiz için çok güzel geçer sabah güncellemesi. İyi geceler. :)

    Einmal editiert, zuletzt von LazyMustafa ()

  • Bu sistem için 4 gündür saat sabahlıyorum. Artık bir bomba patlatın be (ecmwf, gfs ve diğer...) Sabah güncellemesinde görüşmek üzere arkadaşlar İnşAllah hepimiz için çok güzel geçer sabah güncellemesi. İyi geceler. :)

    1.sistemde değişiklik olmaz artık 1 sağ 1 sol dışında. 2.sistem daha iyi olur umarım.

  • Tum illeri kapsayan tahminim gordugume gore büyük basari sagladi. Bugun ve yarin istanbulda kky ve kar olacagini da gunler oncesinden güzel bilmisim. Suan cekmekoyde kar var, mgm den once HavaForumda :))