GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Aralık 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Modeller zaman yaklaştıkça daha gerçekçi hal alıyor. Biz en başta en baba senaryoları gordugumuz için bunu beğenmiyoruz. Bence sistemi aldik ama İstanbul adina konuşayım kar alir mı sorusunun cevabi bence %50.

    KArdeşim İstanbul şu halde bile kar görür.Dün gecede gördü yüksek kesimler.Bizim istediğimiz tatmin edici örtü.

  • Bu sistem her türlü bizde.Ana senaryolar sıcak fazla oynaşıyorlar ancak er yada geç kazanan biz olacagız.İngilizlerin kuzeyinde öyle derin azora engel Olması zor.Açın diyagramı yaslanın arkanıza

  • Ya tahminimce bunsustem zaten ayin basinda gelicegi belliydi ao nao endeksleri ay ortasinda notr oluyodu suan gfs ve ecmwf sacma sacma oynamalar yapiyor tek sıkıntımiz yagis onuda kiyi kesimler deklerle.halleder diye umuyorum tabi onumuzde 6 gunluk periyot var daha en az 12 guncelleme demek bu hersey yoluna girecektir malum la nina yilindayiz pasifik ve atlantik habire salinim yapiyor ve sogukluklari artiyor 2 gun sonra ecmwf ve gfs sistemi ulke sistemi yapilicaltir endekslerde olumlu yonde ilerliyor zaten sistemin bizim olmamasi icin hicbir sebep yok buyuk capli bir sistem oldugu icin ufak batilama ve dogulamalar pek etkili olmuyor bu farklar da kapanacaktir turkiye icin 14-18 aralik sistemi gelecektir ve ulke boyunca tatmin edici bi yagis alacagiz insallah azor (yb) de diklesicek ve iskandinav ulkelerine oturacaktir buda blokaj demek olur bizim icin ufak parazitler 1 2 guncellemeyle gecicektir gonlunuzu ferah turun ama sabirli olmaliyiz aksamki guncellemeyi sabirsizlikla bekleyin ecmwf de gfsde ayni seyi soyliyeceklerdir gelmese de allah buyuk daha onumuzde 3 ay var nice sistemler gelir gecer unutmayin hicbir model gelmicek bir sistem icin bukadar ısrar etmez eger gelmicek olsaydi azoru dogrudan anadoluya salarlardi ve kar falan goremezdik ama modellerin neredeyse hepsinde azor dik ilerliyor sistemin dogulamasi batilamasini takmayin dengeli bulacaktir kendinize iyi bakin fazla takmayin kafaya

  • SEVGILI HAVAFORUM AILESI.Canınizı sıkmaya gerek yok hersey duzelicektir daha hic bisey belli degil geçen sistemlerde cok gordum son gune kadar degisebiliyo.Iyi gunler herkeze. uzays3271653126 uzays3271653126 uzays3271653126 :thumbup:

  • ben şimdi anlıyorum sürmelinin gaza gelip hemen tv lerde kar geliyor dememesini sizde hak verirsiniz arkadaşlar adam türkiyeye hitab ediyor olmayıncada zor duruma düşmek istemiyor hele 30 kasımdan sonra daha çok temkinli yaklaşır.

  • Akşamki güncelleme de azoru baskılayan etmenleri izlemek en iyisi olacak.Gerisi ona göre gelecek zaten.Her ihtimal değerlendirilip ortaya güncelleme çıkıyor ama uçuk senaryolar da oluyor bizi sevindirse de üzse de.Tamamen karar vermek için pazar gününe kadar beklemek gerekiyor.Net bir şey söyleyemeyiz o güne kadar.

  • aylık polar hava durumları cok değişken olmaya başladı kuzey atlantik üzerinde iyice kabarmış bir antisiklon sahası var uzun süredir orda duruyor ve iyice şişdi artık nemle dolan alçak basınç yerinden oynayarak sibiryayı ateşleyecege benziyor malum bu yıl la nina etkisi var fakat ulkemize dolaylı bir etkisi olmuyor ama bu sistem hareket ederse uzun bir soguk ve kar yagışlı aralık bekliyorum..

  • Karadeniz coşar marmara kuru soğuk alır.Daha akşam kesin dille uyardım bu konuda taviz olmayacak diye.Birde yazmazlar mı haklı dille bunu da sil diye.Sen bölgeciliği körüklersen her şeyi silerim.İşin garibi bu mesajı da beğeniyorlar.Böyle adamları bu sitede tutmayacağımı söyledim.

    :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29): Sistemin Böyle Gelmesini Cenab-ı Hak Tan Niyaz Ediyoruz

    Yüce Allah'tan bu tür tek taraf isteklerinizi bölge konunuzda paylaşırsanız ilerde oluşacak tatsızlık ve gerginliklerinde önüne geçmiş oluruz. Beni sakın yanlış anlamayın.

  • aylık polar hava durumları cok değişken olmaya başladı kuzey atlantik üzerinde iyice kabarmış bir antisiklon sahası var uzun süredir orda duruyor ve iyice şişdi artık nemle dolan alçak basınç yerinden oynayarak sibiryayı ateşleyecege benziyor malum bu yıl la nina etkisi var fakat ulkemize dolaylı bir etkisi olmuyor ama bu sistem hareket ederse uzun bir soguk ve kar yagışlı aralık bekliyorum..

    la ninanin etkisi bir sonraki seneye kadar %70 civarlarina cikicagi tahmin ediliyor bu yil ocakta daha aktif olmasi bekleniyor ama aralik ayi cok hareketli aralik ayi icin 1 sistem garanti denilebilir ayin 22sinde sibirya kokenli 1 tane daha atak olucagini tahmin ediyorum


    aylık polar hava durumları cok değişken olmaya başladı kuzey atlantik üzerinde iyice kabarmış bir antisiklon sahası var uzun süredir orda duruyor ve iyice şişdi artık nemle dolan alçak basınç yerinden oynayarak sibiryayı ateşleyecege benziyor malum bu yıl la nina etkisi var fakat ulkemize dolaylı bir etkisi olmuyor ama bu sistem hareket ederse uzun bir soguk ve kar yagışlı aralık bekliyorum..

  • Fazla gaza geliyorsunuz demiştim. Diyagramda aleyhimize senaryolarda birkaç artış var ama ben hala bir yorum yapmayacagim. Cumartesi 23 30 epssini bekliyorum.

    Ben sistemin yara yara geleceğini düşünüyorum cumartesi 23.30 da beraber bakalım eps ye