Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Mutu hocam benim anlatmak istediğim şu her gazete asparagas haber yapar. Yani gerek yok isim vermeye. Sizin demek istediğiniz şu :


    Akit gazetesi haberi yapmış o zaman yalandır.


    Hangi gazete yapmışsa yapmış önemli değil yalan olup olmadığını ben araştırırım bakarım. Anlatabildim mi derdi mi ? Eleştirim o yüzden benim. Neyse konuyu dağıtmayalım saygılarımla affınıza ve hoşgörünüze sığınarak sizi eleştirdim.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • @maestro24 ben konunun uzmanı değilim, Mutu arkadaşımız jeoloji mühendisi ise onlar bu konuyla ilgili derste alıyorlar en azından tektonik tabakalar hakkında iyi bilgileri olabiliyor,sismoloji dersi vs alıyorlar. O yorum yapabilir. Ben yanlış bilmiyorsam bahsettiğin bölge kuzey anadolu fay hattıyla doğu anadolu fay zonunun kesiştiği nokta ve buradaki enerji birikimi daha yüksek, dolayısıyla tabikide önemli depremler üretebilecek potansiyele sahip

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Mutu Hocam siz Jeoloji'de mi okuyorsunuz?

    evet lisansımı jeoloji üzerine yaptım şimdide yüksek lisans yapıyorum yine jeoloji üzerine. @Baybars arkadaşımız çok doğru söyledi. Erzincan'da aktif tektonizma bölgesi altında yani güçlü depremler üretecek, potansiyeli yüksek, enerjisi yüksek faylar alanında. Erzincanın zeminine baktığımızda da ne yazikki güçlü bir zamine sahip değil. yani sağlam binalar yapılmadan önce alanda çok iyi zemin etüdü yapılıp ona göre binalar dikilmelidir. geçmişte çünkü erzincan çok güçlü depremler yaşadı ve bidaha maddi manevi hasarlar oluşmaması için bu zayıf zeminlerin iyileştirlmesi adına iyi çalışmalar yapılmalı.

  • son zamanlarda çanakkale taraflarında çok deprem oluyor bu bir uyarı mesajı gibi birşey şuan çanakkale de çok yüksek derece bir deprem olsa ne yapacağız kesinlikle tüm türkiye olarak depreme hazır değiliz önlemler alınmalı.

  • Arkadaşlar Çanakkale'deki son haftadaki depremler Balikesir'den de hissediliyor. Az önceki de yaklaşık 10-15sn civarı sürdü. Son zamanlarda 5 ve üzeri depremler sıklıkla gerçekleşiyor Allah sonumuzu hayir etsin

  • Arkadaşlar Çanakkale'deki son haftadaki depremler Balikesir'den de hissediliyor. Az önceki de yaklaşık 10-15sn civarı sürdü. Son zamanlarda 5 ve üzeri depremler sıklıkla gerçekleşiyor Allah sonumuzu hayir etsin

    Depremi yaşayan,hisseden herkese çok geçmiş olsun.
    Sizde bir şey yok inşallah hocam?

  • @Vazquer yok hocam burdan sadece hissediliyor sallıyor biraz o kadar simdilik bir sıkıntı yok cok şükür. Ancak depremin merkezi Ayvacıkda hasar goren yerler varmış hatta okullar 1 hafta tatil edilmişti.

    Okul konusunu duymamıştım.
    Mantıklı bir karar verilmiş,ne olacağı belli olmaz sonuçta.