Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • O bölge ve civarında geçmiştede deprem oluyordu. Ekstra bir durum söz konusu değil biraz daha açıklarında 5’liklerde meydana gelebiliyor,Gürcistan açıklarında (karadeniz) bu depremler 6’yıda geçiyor. Aynı şekilde Bartın/amasra’da aletsel dönem +6’lık deprem mevcut,Karadeniz’dede depremler oluyor yani.


    11:03’deki marmara denizi’ndeki deprem çok daha önemli.

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • 11:07 depremi hakikaten kritik. Gölcük Depremi öncesi 5-6 yıl önceden başlayan öncü depremlerle ilgili bir veri görselleştirmesi oluşturma kararı aldım. Adalar - Kumburgaz arasındaki her depremin saatli bomba olduğunu oradan anlayacaksınız.

  • O bölge ve civarında geçmiştede deprem oluyordu. Ekstra bir durum söz konusu değil biraz daha açıklarında 5’liklerde meydana gelebiliyor,Gürcistan açıklarında (karadeniz) bu depremler 6’yıda geçiyor. Aynı şekilde Bartın/amasra’da aletsel dönem +6’lık deprem mevcut,Karadeniz’dede depremler oluyor yani.


    11:03’deki marmara denizi’ndeki deprem çok daha önemli.

    hocam küçük bir deprem değil mi neden önemli?

  • 99 depremini izmitte yaşamış ve yakın akrabalarını gölcük kavaklı da kaybetmiş biri olarak şunu ifade edebilirim,Beklenen kırılma Yalova veya Silivri hangisinde olursa olsun ,İzmit için yıkıcı olacak çünkü 99 deprem gören ve hala içersinde oturulan bina sayısı yüzde 60 larda , bu binaların yarısıda orta hasarlı ve maaşlarını ay sonuna yetiştiremeyen insanlar nasıl olacak ki önlem alacak.

    Kadere teslim olduk durumdayız,Allah yardımcımız olsun

  • Büyük bir deprem yaşamayan gençlerimiz hala gırgır peşinde, 5.8’lik silivri depremi bunlara oyun geldi herhalde heyecan arıyorlar. 5.8’de bir çoğunun dili tutuldu olası bir +7’de belkide yakınları kaybedecekler veya enkaz altında kalacaklar olduda sağ kurtuldular ömrünün sonuna kadar travmaya bağlı ilaçlara bağlanacaklarını bilmiyorlar ,birçoğu akli dengesini kaybedip,delirecek belkide. Bu forum’dan küçük yaştaki kardeşlerimizin böyle şeyler yaptığını zannetmiyorum ama yapan varsa lütfen yapmasın. Van depremi’ndeki görüntüleri bir kez daha izlemekte fayda var bunu van nüfusunun 10katı olan istanbula uyarlayın kafanızda;

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • hocam küçük bir deprem değil mi neden önemli?

    Bu deprem özelinde söylemedim tehlikeli olan Bölge orası, büyük bir deprem olmadan 5-10 yıl önceden anaşok süresine yaklaştıkça artan sismik aktivite gözlenir. Marmara denizindeki her sismik aktivite önemlidir bunların zaman/oluş grafiği zaten kaydediliyor.

  • PergamoN Hocam o kadar haklısınız ki babam 99 depreminde Bursa'da evde ayaktaymış. O gece kardeşi mi işten gelmiş bir şey olmuş uyumamışlar. Tam odada otururken deprem anına bir yakalanmış kolonlardaki demirlerin çat çat birbirine vurduğunu duydum diyor. O onda öyle bir psikolojik hasar bırakmış ki en ufak depremde panik atak haline geçiyor. Normalde hiçbir şeye fobisi falan yoktur. Yaşamayan bilmez dediğiniz gibi.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • izlerken yemin ediyorum ürperdim aklima 1999 depreminde yaşadıklarım geldi. Sakarya arifiyede dedem teyzemler yaşıyor deprem sabahı oraya gitmistik dedemi kerpiçten evi yıkılmış içinden dedem dayım sağ çıkartılmıştı teyzelerim iki evide yakilmamisti ama şunu söyleyim ev kullanilmaz hale gelmişti dublex evin üst katındaki buzdolabı dolaşıp yukarıdan aşağı kata inip bir odaya girmişti hic unutamam o görüntüleri çark caddesine de gitmiştim nefes alamıyorduk göz gözü görmüyordu toz bulutunda gerçekten çok hassas bir konu deprem yaşayanlar icin bilenler için travma unutlumuyor hicbir zaman.