Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 3B METEO Sonbahar



    AVRUPA'DA 2016 YILINDA GÜZ HAVA DURUMU - sıcak ve kurak dönem nedeniyle hala subtropikal antisiklonunun sebat güney İspanya ile ilgili İber Yarımadası türler üzerinde devam edecektir. dalgalı bir sonbahar Britanya'yı dahil ederken bir yağışlı bant da Almanya, Polonya, alpin alanı, Baltık ve Belarus burada çok yoğun olaylar arasındaki bekleniyor. Bazen yoğun yağmurlar Ekim ve Kasım aylarında Fransa'ya dönecektir.alışılmadık sıcak hava hızlı patlamaları Doğu Daha Kuzey Afrika'dan alçak basınç Balkanlar ve yoğun fenomenleri getiren Ege yol açacaktır özellikle sinsi doğu Akdeniz bekliyor. önümüzdeki aylar için önümüzdeki günlerde senaryoları takip edecek.

    2014 sonbaharı olmuş bu. Ara ara sıcak dalgaları, yunanistan merkezli alçak basınç alanı ve bol yağmur, İskandinavya kökenli serin ve yağışlı hava. Karadeniz'e de fön.

  • @Arik Boge


    Hava olaylarına Mikail (as)'ı görevlendirdi, karışmasaydı görevlendirir miydi?


    Mesela Bolvadin İlçesi, her sistemde dibe çekiyor yağışı, fakat son sistemde hiçbir ilçenin alamadığını aldı, ilahi adalet budur.


    Mesela Trabzon'da karlı gün sayısı da belli Afyon'da da belli. Trabzon geçen sene ortalamanın baya üstünde; Afyon baya altındaydı. İki şehirin ortalaması eşit değil, geçtiğimiz sezon kendi payını alamadı her iki şehir de, biri oldukça fazla aldı biri az aldı. Bu açığı bu sene veyahut bir sonraki sene ilahi adalet kapatacaktır. İlahi adalet budur.

  • Ha ilahi adalet bazılarının literatüründe şöyle geçiyor.


    Bu nisanda Afyon 30 cm kar aldı, Trabzon almadı. Bir dahaki nisanda da Trabzon alır. Bunda ilahi adalet beklemeyin işte, rabbim herkesin iklimini orada bulunan nimetlere göre düzenliyor. Oradaki hayvanlara göre düzenliyor. Yoksa canlılar helâk olur.

  • Tüm meteorolojik, jeolojik, biyolojik ve astronomik olaylar fizik kurallarına göre oluşur. Mikail'in yağmur yağsın demesi ile değil. Mikail'in görevi, yaratanın koyduğu, zamana ve maddeye hükmedecek olan fizik kanunlarını uygulamaktır. Uyguladığı zaman kanunlar yağmuru gerektiriyorsa yağmur yağar. Eğer bunun tersini iddia edersen bilim ile çelişirsin, ama din ile bilim arasında asla çelişki olamaz.

  • Tüm meteorolojik, jeolojik, biyolojik ve astronomik olaylar fizik kurallarına göre oluşur. Mikail'in yağmur yağsın demesi ile değil. Mikail'in görevi, yaratanın koyduğu, zamana ve maddeye hükmedecek olan fizik kanunlarını uygulamaktır. Uyguladığı zaman kanunlar yağmuru gerektiriyorsa yağmur yağar. Eğer bunun tersini iddia edersen bilim ile çelişirsin, ama din ile bilim arasında asla çelişki olamaz.

    Son zamanlarda bilimin kesin kabul edilmediğini biliyor muydun peki?


    Düne kadar bana din hakkında da soru soruyordun, bilmediğin şey hakkında yorum yapmak sana düşmez. Mikâil (as) yağmur yağsın deyince yağmıyor. Yaradan belirli bir düzen koyuyor, Mikâil (as) sadece onu sürdürüyor. Aslında aynı şeyi düşünüyoruz ama muhalefet olmaya kalkışmışın bir anda.

    AF-YOK

  • İlahi adalet dediğin doğanın denge kanunu oluyo o zaman. Onu söylüyosun çünkü.


    Asıl İlahi adalet dediğin zaman şudur örneğin, bu kış ilk sistemde Ege nasibini aldı, kara doydu biz fön yedik. İkinci sistemde biz kar alacağız siz kuru soğuk yiyeceksiniz. İlahi adalet diyorsun toplumda ki karşılığı budur. 1 sana 1 bana. Atmosferde böyle bir şey yok. Belirli bir düzen var akıp gidiyor o kadar.


    Mikail meselesi ise farklı bir konu girersem eğer o konuya çok zıt düşeriz.

  • Bu bölge meselesi iki yıldır çok tartışılmaya başlandı, Türkiyenin yüzölçümü belli hani bi amerika gibi büyük değil batısı etkilensin doğusu etkilenmesin, kar yapar dediğimiz sistemlerin neredeyse hepsi ülkenin çapının 2-3 katı oluyor, büyük sistemlerin onda biri yarısını etkileyip diğer yarısını etkilememektedir, tecrübe edindiğim ve çoğu zaman gördüğüm olay sistem sibiryadan yurdun kuzeybatısına iskandinav yükseği desteğiyle dalış yapıp batıyı 3-5 gün etkiledikten sonra güç kaybetmekte ancak tam kuzeyde tekrar güçlenerek karadeniz üzerinden dalış yapmakta bu ikinci etap, kar yapacak güçlü sistem geldiği zaman herkes payını düşeni alır, bence artık bu bölge konusunu tartışmayalım.

  • Arkadaşlar sizce bu kış 2016-2017 kışı nasıl geçer geçen kış kar yağdı ama,çoğunlukla kuru soguk oldu bı yıl nasıl olcak sizce Teşekkür ederim :)

  • hmm inşallah öyle geçer ama yinede en iyi bilen Allah tır . senin bu dediğin istanbul içinde geçerlimi peki :)