Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dek veya dey yağışlarını daha sık görmemizi sağlamaz.
    Gelen sistem çok kuvvetli ise yağışı arttırabilir.

    sacmalama bence daha fazla siklonlu sistemler için o geçerli sadece dek aldığımız sistemlerde yada ab fazla dogulu oldugu sistemlerde de bu olabilir -20 yagısı artırmaz azaltır sistemin kuvveti değil yer ile üst katman sıcaklık farkı ile rüzgarın durumu önemli

  • sacmalama bence daha fazla siklonlu sistemler için o geçerli sadece dek aldığımız sistemlerde yada ab fazla dogulu oldugu sistemlerde de bu olabilir -20 yagısı artırmaz azaltır sistemin kuvveti değil yer ile üst katman sıcaklık farkı ile rüzgarın durumu önemli

    dek veya dey yagislarina katkisi buyuk o nokta inkar edilemez

  • kardadenizin sıcak kalması sonbaharda ve özellikle aralık ve ocak aylarında dey ve dek yagıslarını daha sık görmemizi sağlar

    Lafı çarpıtma
    Yanlış bi tabir kullandığının farkında değil misin?
    "Daha sık" değil ,yağışın miktarını artırabilir desen tamam dicem de sıklığını nasıl artırıcak?

  • Organizeydim garanti bankasında Kerem mesaj attı 2007 geliyor Oğuz diye.Benimde Garanti bankasında moralim bozuldu.Kışa yansırsa ne yaparız diye kara kara düşündüm.Çok korktum.Bir daha böyle şeyler yapmayın.İnsanı yaşlandırmayın. :gun_bandana: :gun_bandana: :chair:

  • Organizeydim garanti bankasında Kerem mesaj attı 2007 geliyor Oğuz diye.Benimde Garanti bankasında moralim bozuldu.Kışa yansırsa ne yaparız diye kara kara düşündüm.Çok korktum.Bir daha böyle şeyler yapmayın.İnsanı yaşlandırmayın. :gun_bandana: :gun_bandana: :chair:

    katılıyorum ben kalp krizi geçiriyordum


  • İlmeteo Eylül tahmini


    Buda çevirili yazı.Google çeviri saçmaladı ama anlaşılıyor yine de.


    Yaz çok yarım noktası aştı. Biz sezon düşüş yönünde hareket ediyor. lI bütçesi, şimdiye kadar, orta derecede termal açısından ortalamanın altında, ortalamanın üzerinde yağış bakımından belki de daha eğimli, aslında, bir sezon oldukça ortalama. Kısacası, daha sezonun bir ay kesinlikle daha kartında son kalan bakiye için, ancak, çok erken hala sezon 2014 O 'hariç, son 10 yılda özellikle sıcak, kuru, ayırt edici bir eğilim olarak hatırlanacak olmayacak bir yaz, Sonbahardan önce.
    GENEL GÖRÜNÜM - Ama sonra, yaz 2016 bu son bölümü için evrim öngörülmektedir olarak? Birkaç değişiklik şimdiye kadar görülen eğilimin karşılaştırıldı. Genel anketler, biz analiz teleconnection verileri sonuçlanan kuzey taze dürtülerin daha fazla ekleme ile ve bu nedenle daha fazla gündüz zamansal riski aşamalarında, ağustos sonlarına doğru, serpiştirilmiş, önümüzdeki gün boyunca, Atlantik matris basıncının yüksek ortalama iddia .
    EYLÜL İÇİN GÖRÜNÜM - Ama bu Eylül gelişebilir görelim. Biz şimdiye kadar ne oldu çizgisinde sezonun bir devamı bekliyoruz.
    Özünde, sıcak adveksiyon Kuzey Afrika için bir kaç koşullar. şey, Kuzey Afrika'dan bazı sıcak bölüm olabilir, daha sonra Ağustos ve Eylül aylarında, Orta Atlantik, bazı geçici en keskin içi boş dalga sonucu görünür, ama oldukça kısa ömürlü süresi. KAFA HAREKET ATLANTIC - Bir yaygın dolaşım, ancak Eylül ayında, başta Avrupa merkez batı bölümlerinde ve belki de bazı İskandinav alanlara da işaret yerleştirildi olabilir, Azor bir antisiklonunun ile, Atlantik gibi görünüyor. İtalyan ve Orta Akdeniz Dikey sık sık yüksek basınç doğu kenarı görmeye devam ediyorum bu baric koşullarında, hatta başvuru sahibinin yerine, Avrupa merkez doğu sektörlere ve orta Akdeniz'den, orta kusur alçak basınç olabilir.
    KUZEYİNDEN SIK ETKİLER VE KARARSIZ TAZE - özellikle ayın ikinci ve üçüncü yıllarda, sık sık istikrarsızlık getirmek mümkün İtalya ile ilgili, sık sık bir kuzey yönetmen ve serin üzerine sürebilir, Yani bir hareket. Eylül ayı, daha sonra, bu büyük yüksek basınç ve istikrarlı zaman bir ilk hafta görebiliyordu, ama zaten ilk on yılın sonunda, yüksek basınç, kuzeyden gelen taze hava infiltrasyonu ile, hatta bazen daha yoğun darbeleri İtalyan topraklarına contenderebbe hangi bizim dok gelin ve normalin altında istikrarsızlık ve sıcaklıkları getirebilir. UZLAŞMA Centrosud DAHA FAZLA ZAMAN '- en istikrarsız ve taze bozukluklara maruz İtalyan sektörler genel olarak orta-güney, Adriyatik ve Apennine türler olmalıdır. belki de kuzey bölgelerinde ve batı aşırı ufak rahatsızlıkları. Bu şu günlerde veri tutan temelinde maksimum çerçevedir. Önümüzdeki birkaç gün içinde gelen veriler diğer göstergeler vermelidir eğer biz, tabii ki, eylül ayı için evrimsel değişiklikler yapmak olabilir. Sürekli uzun vadede bizim bölümleri izleyin.



    Aşağıdaki linke tıklayarak ve tüm HABERLER üzerinde özel ve otomatik üzerinde güncellenen olacak "GİBİ" koyarak, tema hava değil sadece!



    http://www.ilmeteo.it/notizie/…spesso-fresco-e-instabile