Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Selamunaleyküm millet . . . forumda sessizlik hakim hadi arkadaşlar susmayın yahu :)
    hükümet samet admininde dediği gibi kısmen yanlıştan döndü ama açığa aldı şimdilik ; sanırım bu 14 bin öğretmenin atılması için soruşturmadan kesin sonucu bekliyorlar
    TSK yaptığı açıklamada kuzey ırakta 30 teröristin öldürüldüğünü açıkladı
    TSK yaptığı açıklamada çukurca da en az 157 teröristin öldüğünü sayının daha da fazla olabileceğini bölgede çok sayıda ceset(leş) olduğunu açıkladı . . .

  • Türkiye Bağdat Büyükelçilik binasını satın aldı.
    Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Büyükelçilik rezidansında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin devletin mülkü haline geldiği belirterek, "Irak'ta aşırı bir bürokrasi var. Benden önceki Büyükelçiler buranın satın alma işlemlerini başlatmışlardı. Bu süreç uzun sürdü."dedi.


    "BİNA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SATILSIN VASİYETİ"


    Büyükelçilik binasının 1939'da dönemin Irak Başbakanlık müşaviri tarafından inşa edildiğini belirten Kaymakcı, "Başbakanlık müşaviri, o dönem burayı kendisine mülk olarak yaptırıyor. Daha sonra kendisi diplomat oluyor ve aldığı görevlerle yurtdışına gidiyor. O dönemde de Büyükelçiliğimiz bu binayı uygun şartlarda kiralıyor. Buranın sahibi de, 'bir gün eğer burası satılırsa Türkiye Büyükelçiliği'ne satılsın' diye vasiyette bulunuyor."


    "Burayı satın almak zorunluluk haline gelmişti." diyen Kaymakcı, "1939'dan beri birçok Büyükelçi ve memurumuz Bağdat'ta görev yaptı ve burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin evi olmuştu. Buranın bizde önemli hatıraları var. Buraya ayrıca ciddi yatırımlar yaptık. Yerleşkemizdeki 5 betonarme binanın 3'ünü ev sahibinden izin aldıktan sonra devlet olarak inşa ettik. Burayı satın almasaydık yaptığımız değerli yatırımlarımız heba olacaktı." değerlendirmesi yaptı.


    "YEŞİL BÖLGE'DE İNŞAAT SÜRÜYOR"


    Bağdat'ta hükümet binaları ve bazı yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'de Büyükelçilik için yeni rezidans yaptıklarını ve bunun inşaatının sürdüğünü aktaran Büyükelçi Kaymakcı, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Bağdat'ta en az iki misyon binasına ihtiyacı var, zira vatandaşlarımızın Yeşil Bölge'ye girmesinin imkanı yok. Irak vatandaşlarının da vize alabilmesi için oraya gelebilme imkanı olmayacak. Bu yüzden iki bina olarak faaliyetimizi sürdüreceğiz.


    "GAZİ BÜYÜKELÇİLİK"
    Kaymakcı, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin bulunduğu Veziriyye (bakanlıklar) semtinin odak noktası haline geldiğini sözlerine ekleyerek, "Büyükelçiliğimiz aynı zamanda havan ve bomba yüklü araç saldırısına uğramış Gazi bir Büyükelçiliktir."


    "KUT'ÜL AMARE SALONU"


    Büyükelçilik rezidansındaki salonlardan birisine 100.yılı dolayısıyla Kut'ül Amare adını verdiklerini söyleyen Kaymakcı, "Bu salonda Kut'ül Amare'ye ait tablolar da yer alıyor. Büyükelçiliğimiz Türkiye-Irak ilişkilerine katkıda bulunacaktır diye ümit ediyoruz. Ülkemize, milletimize ve Iraklı kardeşlerimize hayırlı olsun."ifadelerini kullandı.
    kaynak : yeniakit.com

  • Dün Londra'da Somali'li bir taksiciyle rastlaştık.
    "Türk müsün?" Dedi sesi titrek, heyecanla.
    Neden bu kadar heyecanlandın bizi çok seviyorsun sanırım dedim.
    'Herkes hep bizden birşeyler almak için gelirken, siz sadece bizi kardeş bilip gönlümüzü almaya geldiniz, ülkemde heryerde sizden birileri sadece iyilik yapmak için koşturuyor, sizi ve güzel ülkenizi sevmemek ne mümkün' dedi.
    Bir de taksiden inerken elimi kavradı elleriyle, 'Bir tek siz kaldınız, sesimizi dünyaya duyuran bir tek siz kaldınız, biz size o darbe gecesinden, onun da öncesinden beri dua ediyoruz ve edeceğiz, burada eğitimini tamamla ve ülken için çalış ne olur' diye ekledi..
    Türk yardım getiren değildir, beklenilendir..
    Ufuk Necat Taşçı