bu arada yarışma devam ediyor - yarışma merkezi an itibariyle
| 28 Temmuz Perşembe 22:50 |
19,7°C |
tahminler önceki haftalara göre çok daha kısa aralıklarda değişiyor çok yakın tahminler 0.1in rekabet açısında çok daha fazla önemi var
bu arada yarışma devam ediyor - yarışma merkezi an itibariyle
| 28 Temmuz Perşembe 22:50 |
19,7°C |
tahminler önceki haftalara göre çok daha kısa aralıklarda değişiyor çok yakın tahminler 0.1in rekabet açısında çok daha fazla önemi var
YAŞ Kararları açıklanmış.
YAŞ Kararları açıklanmış.
Cumhurbaşkanı Erdoğan YAŞ kararlarını onayladı. Kararlara göre Jandarma Komutanı hariç Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları görevde kaldı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan ve 5 buçuk saat süren Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Erdoğan'ın onayladığı kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı.
JANDARMA HARİÇ KOMUTA KADEMESİ DEĞİŞMEDİ
Açıklanan YAŞ kararlarına göre, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi hariç bütün kuvvet komutanları ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akargörevde kaldı.
Böylece Yüksek Askeri Şura'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görevlerine devam etmesi kararı alındı.
MENDİ YERİNE YAŞAR GÜLER GETİRİLDİ
Jandarma Genel Komutanlığı'na ise Galip Mendi'nin yerine Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler getirildi.
ÜMİT DÜNDAR GENELKURMAY 2'NCİ BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ
Genelkurmay 2. Başkanlığı'na 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar getirildi.
İşte YAŞ sonrası TSK komuta kademesi:
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu
Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler
3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep
Genelkurmay 2'nci Başkanı Ümit Dündar
YAŞ Kararları açıklanmış.
Beklediğim yada tahmin ettiğim şekilde bir sonuç çıkmış diyebilirim.Devletimiz için hayırlı olsun.
YAŞ Kararları Sonrası 99 Albay General ve Amiralliğe Yükseltildi
Kritik YAŞ kararlarının detayları ortaya çıkmaya başladı. Kararlara göre 99 albay general ve amiralliğe yükseltildi. Ayrıca TSK tarihinde ilk defa bir astsubay tuğgeneral oldu.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Çankaya Köşkü'nde Başbakan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Kararlara göre 99 albay general ve amiralliğe yükseltilirken 20 general ve amiralin görev süresi de uzatıldı.
TSK TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI
Ayrıca Astsubay Cemal Balıkçı tuğgeralliğe yükseltildi. Böylece ''TSK tarihinde ilk kez bir astsubay, generallik rütbesine yükseltilmiş oldu.''
Yaş kararları sonrası TSK'dan kararların detayıyla ilgili bir açıklama yapıldı.
İşte TSK'dan yapılan o açıklama:
29 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.
Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 29 Temmuz 2016 tarihinden itibaren, 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2016 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.
herkese gunaydin,yht den selamlar,yolculuk eskisehire..
herkese gunaydin,yht den selamlar,yolculuk eskisehire..
Günaydın. Baya hızlı mı
?
fena degil Kerem 250 yi gordumbikac defa @KarTutkusu03
eskisehire geldik hava kapadi iyimi
eskisehire geldik hava kapadi iyimi
Burası da öyle...
Bir şehir daha aşağı in
.

"Her yeri fiberledik fiberle uçuyoruz oleey" diye reklam vermek kolay.Rakamlar öyle demiyor
Parasını verdiğin hizmeti bile doğru düzgün alamıyoruz + Dünya'nın en pahalı internetine sahibiz.Kenya bile geçmiş bizi :ka2ç
eskisehirde firtina cikti rizgar kuvvetli baya
Çay'da hafif yağmur var ve mis gibi toprak kokusu.
goz gozu gormuyor eskisehirdr yagmur cok kuvvetli..
Afyon kararıyor ama yağış yok.
Yapılması planlanan değişikliklere göre ordunun eğitim, sağlık, personel gibi tüm destek hizmetlerini Milli Savunma Bakanlığı karşılayacak.
Silahlı kuvvetlerin subay astsubay personel talebi, bunların hangi koşullarda alınacağı ve eğitimleri gibi konularda bakanlık sorumlu olacak. Tabi Milli Savunma Bakanlığı da sivilleşecek.
Bir süre önce başlayan profesyonel askerlik ilerleyen dönemde yaygınlaşacak.
Halihazırda 6 ve 12 ay olan zorunlu askerlik süreleri kademeli olarak kısaltılacak.
Ordu profesyonelleştikçe asker azalımı yapılacak. Asker azaltma ilk jandarmadan başlayacak.
Bu arada emekliliğe sevk edilmesi beklenen 85, 86, 87 ve 88'nci dönem harp okulu mezunları için çıkarılan yasa iptal edildi. FETÖ'nün hedefindeki bu subaylar görevlerine devam edecek. Bu kapsamdaki albaylardan önemli miktarda isim son şura da generalliğe yükseltildi. .
Demiştim.Profesyonel askerlik gelecek diye.
Türkiye teknolojik bakımdan batının çok gerisinde onun dışındaki konularda iyi sayılırız ama teknolojimiz çok geri bir türlü yakalayamadık.
teknoloji olarak eksikliklerimiz var ama bu konuda gelismekteyiz,karalar bağlayacak kadar kötü değiliz..Askerlik kisaliyormus,geçenlerde buna benzer bir haber vardı,bu isabetli karar olur.
teknoloji olarak eksikliklerimiz var ama bu konuda gelismekteyiz,karalar bağlayacak kadar kötü değiliz..Askerlik kisaliyormus,geçenlerde buna benzer bir haber vardı,bu isabetli karar olur.
İnternet konusunda baya kötüyüz hocam diğer konularda o kadar kötü değiliz dediğiniz gibi
Kenya'nın bile gerisindeyiz hocam internet hızları konusunda.