Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı Ramazan

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ben çalışıyorum, hergece olmasada sahura kadar oturacağım günler olacak büyük ihtimalle..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ramazanın vazgeçilmezidir pide:) Tavsiye edebileceğim bir pide türü var, yumurtalı pideyi zaten her fırın yapıyor, ama siz önceden gidip yumurtalı bol susamlı istiyorum diyeceksiniz bide taşfırın olacak ohh miss:) yıllardır pideyi böyle isterim ve özellike orucu açtıktan hemen sonra bol tereyağ kaşar peynir ve sucukla inanılmaz gider, hastalarına nutella -pide 2lisinide öneririm enfes oluyor:)


    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @baybarsky aman hocam ne yaptın ben diyete girdim sen benim vazgeçilmezim susamlı pidenin resmini koymuşsun pide arkasına sucuktan falan bahsetmişsin :) ilk defa bu Ramazan ona sadece platonik bir aşık gibi uzaktan bakacağım.Hafif yiyip maddi diyetimi manevi diyetimle birleştirmem lazım.Allah Teala şimdiden uzun saatler için sabrımızı artırsın ve makbul ibadetlerimizi katında kabul etsin inşallah...

  • @baybarsky aman hocam ne yaptın ben diyete girdim sen benim vazgeçilmezim susamlı pidenin resmini koymuşsun pide arkasına sucuktan falan bahsetmişsin :) ilk defa bu Ramazan ona sadece platonik bir aşık gibi uzaktan bakacağım.Hafif yiyip maddi diyetimi manevi diyetimle birleştirmem lazım.Allah Teala şimdiden uzun saatler için sabrımızı artırsın ve makbul ibadetlerimizi katında kabul etsin inşallah...

    Diyet zor hocam yahu:) ben sahurda hafif yiyenlerdenim, çorba-haşlanmış yumurta ve su:) ama iftarları bilemem artık:) dualarını Allah kabul etsin kardeşim, yemek içmekten çok ibadet etmemiz gereken bir ay, ama ramazan müslümanı olmadan bütün seneye bu ibadetleri yaymamız gerekli

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sahurda ne yemeli ne yememeli?
    Kavurucu yaz sıcaklarının herkesi bunalttığı şu günlerde daha kolay bir oruç için sahurda ne yemeli ne yememeli?
    Yemek



    Bu gece ilk sahura kalkacaksınız... Peki kavurucu yaz sıcaklarının herkesi bunalttığı şu günlerde daha kolay bir oruç için sahurda ne yemeli ne yememeli?
    Sahurda sıkı kahvaltı yapın!
    Sahurda yenilen yemeğin de fazla ağır olmaması gerekiyor. Uzmanlar sahuru erken kahvaltı gibi düşünerek gün boyunca tok tutacak, kan şekerinizin düzenli seyretmesini sağlayacak protein içeriği yüksek besinlerden oluşan bir kahvaltı hazırlanmanız tavsiyesinde bulunuyor. Yörsan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan, sahurun kahvaltı öğünü gibi düşünülüp kahvaltıda yenilen tarzda yiyeceklerin tercih edilmesini ve bol miktarda sıvı tüketilmesini öneriyor.
    Sahur kahvaltasında hangi ürünler tüketilmeli?
    Sahur önemlidir, çünkü tüm gün boyunca sahurda yenen yemekler kullanılır. Protein içeriği fazla gıdalar, midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirdikleri için tercih edilmelidir. Aynı zamanda tokluk hissi de sağlayan bu besinler, sahurda unutulmamalıdır. Yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi gıdalar; sahur için ideal seçimler arasındadır.
    Hakarayan, sahurda börek ya da iftardan kalma yağlı yemekler tüketmenin, sindirim güçlüğüne ve mide rahatsızlığına neden olduğunu söyledi. Ramazan sırasında sahurda yenilen hamur işleri, kızartmalar vb. yiyecekler gece yatmadan önce yenilip yatıldığı için sabah kalkınca midede ağırlık, ekşime, yanma hissedilmesine neden olur.
    Metobolizmamız gece yavaşladığı için gece yenilen yemeklerin vücudun yağlanmasını artıracağı unutulmamalı. Bu durumu engellemek için sahurda hiç yemek yememe yerine sütlü veya sulu çorbalar, kahvaltı türü yiyecekler tercih edilmelidir. Sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinler tercih edilmeli. Zira protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir.
    Her sahurda en az 60 gr. kadar peynir tüketilmelidir. Ayrıca bol sebzeyi sahurda bulundurmak gerekir. Çünkü bol sebze vitamin-mineral ihtiyacını karşılaması bakımından önem taşır. Beyaz ekmekler yerine tam buğday ekmekleri tercih edilmelidir. Hem daha tok tutarlar hem de B grubu vitaminlerce daha zengindirler. Haşlanmış yumurta da haftada 2-3 kez tüketilebilir. Yağlı yiyecekler tüm gün susama ihtiyacını arttırır. Bu nedenle yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı ve bol su içilmelidir. Sahurda en az 600–700 ml su içilmelidir.
    Protein içerikli gıdaları tercih edin!
    Sahur menüsünde peynir çeşitleri ve yumurta protein kaynağı olarak yer almalı. Sucuk, salam ve sosis gibi şarküteri ürünleri sahur için oldukça ağır ve yağlı besinlerdir, bu nedenle tüketmemek daha yerinde olur. Ayrıca baharat içerikleri ile gün içerisinde daha fazla susamanıza neden olurlar. 2–3 dilim tam buğday ekmeği, söğüş sebzeler ve 1–2 porsiyon meyveyi de sahur sofrasına eklemeyi ihmal etmeyin. Şekerli ürünler erken saatlerde acıkmanıza neden olacağından bu besinler için olan hakkınızı akşama bırakın. Zeytin hususunda da dikkatli olun ve 5-6’dan aşırıya kaçmayın. Çünkü zeytinlerin tuz içerikleri yüksektir ve susuzluk hissinin erken uyanmasına yol açarlar. Sahur sofrasının başlangıcını ve bitişini su ile yapın.
    1 bardak süt içmek 5 saat boyunca tok tutuyor!
    Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissedilmesine yardımcı olur, hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek sağlar. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor.
    1 bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan, bu durumu şu şekilde açıklıyor: “Sütte bulunan şeker laktozdur. Laktoz açlıkta kullanılan glikojen depolarına destek olarak vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olur. Sütün bileşimindeki yağ da mideden uzun sürede uzaklaşması nedeniyle tokluk duygusunun uzun sürmesinde etkili olur, kalsiyum başta olmak üzere Ramazanda da mineral ve vitamin gereksinimini karşılar.”
    Özetle;
    • Et grubu, süt grubu, sebze-meyve grubu ve tahıl grubu yiyeceklerden en az bir çeşit sofranızda bulundurun.
    • Gece yiyip yatmayın, imsak vaktine yakın saatlerde kalkıp sahurunuzu yapın.
    • Sahura kalkmadan kesinlikle oruç tutmayın.
    • Sahuru abur-cuburlarla geçiştirmeyin.
    • Yağlı yemekler, ağır tatlılar yerine kahvaltı türü yiyecekleri tercih edin.
    Saygılar...

  • Sahurda Afyon Sucuğu ve Afyon Kaymağı yenir :) .


    Eskiden sabahlara kadar uyku tutmazdı şimdi direkt uyuyasım geliyor.
    Uyuyup kalkınca da hoşaf gibi oluyor insan.

    AF-YOK

  • sahurun makbulu uykudan uyanıp yapılanı:) ufakta olsa mideye birşeyler atmalı:) okul zamanlarımda bende öyle yapardım Kerem, ama çalışınca uyku şart:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN