Nisan Ayı Tahminim

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhaba beyler Varsada bayanlar, Üyelerin şahsi tahminlerinde ilk konumu açıyorum bu konuyu aslında aralık ayından beri bekliyorum Çünkü Nisan ayı İç ve doğu bölgeler için Kar anlamında güzel olabilir diger bölgeler içinde bol yağışlı ve zaman zaman afrikanın atak yapmasıyla Ilık günlerinde olacağı bi ay olcaktır Geçen yıl nisanda oldugu gibi iç ve doğu bölgelerde Özellikle İçBölgelerin Ankara-eskişehir-kütahya Tarafının Nisan ayı içerisinde 1 kere dahi olsa Kar görme olasılıgı %60 hatta biraz daha üstündedir yani buda demek oluyor ki mart sonundan itibaren nisan ayı içinde kar alan bölgelerimizin izlerini göreceğiz.. Ha malum doğu bölgeler için klasik gelen çoğu yağış kar olarak düşüyor onu söylememe gerek yok. Geriye kalan bölgeler ve illerimiz için Yağış tahminimde Orta ve doğu karadenizde Yer yer mevsim normallerinin üstünde yağış ve mevsim normallerinin çok az üstünde sıcaklık



    Marmara:Mevsim normalleri nin biraz üstünde sıcaklık ve mevsim normallerinin hafif üstünde yağış bekliyorum
    Ege: Bu bölgemiz nisan ayı içinde Mevsim normalleri üstü sıcaklık ve mevsim normalleri altı yağış bekliyorum özellikle aydın-muğla-Antalyanın batısında yağışda azalma görülebilir.
    Akdeniz: mevsim normallerinde sicaklik bekliyorum zamanla ustunde olabilir yagis ise antalyanin batisinda mevsim normalleri hafif alti yagis ve geriye kalan bolgelerde normal yagis bekliyorum adana-hatay arasinda biraz daha fazla yagis olabilir
    İç anadolu
    : Mevsim normalleri sıcaklık bekliyorum Yağış ise Mevsim normallerinde gidicektir bazı günler üstünde geçebilir bazı günlerde kar değerlerine inebilir ki bunu nisan ayı içinde bekliyorum, En yakın zamanda ankara-eskişehir gibi iç bölgelerimizden kar haberi bekliyor olacagım nisan içinde.
    Orta ve doğu karadeniz: Bu bölgemizde Mevsim normallerinin 1-2 derece üstünde sıcaklık Bekliyorum Yağış ise Doğu karadenize yakın olan bölgelerde mevsim normallerinin üstünde bekliyorum Diğer yerlerde normal yağış bekliyorum.
    Batı karadeniz: Mevsim normallerinin 0.5,1 derece üstünde sıcaklık bekliyorum Yağış ise zonguldak bartın tarafında mevsim normallerinin biraz üstünde olabilir Bazı günlerde ufak sogumalar bolu-karabük gibi illerimizde İç bölgelerde bekledigim kar yağışları gözlenebilir.
    Doğu Anadolu: Mevsim normalleri sıcaklık bekliyorum yağış ise Erzurum erzincan Bayburt çevreleri ve kuzeyinda mevsim normallerinin üstünde yağış bekliyorum Bunlar erzurum gibi illerimizde kar olarak düşmesi muhtemel ancak hepsi değil :)))
    Güneydoğu anadolu: Bu bölgemizde mevsim normallerinin 1.5-2 derece üstünde sıcaklık bekliyorum yağış ise mevsim normallerinde zamanla hafif üstünde olabilir.



    Evettttttt, Nisan ayı için sözlü olarak tahminimi yayınlıyorum Bu tamamen kendi düşüncelerim ve gördüğüm şeylere göre yorumlamamdır ilerliyen günlerde görselde eklemeye Çalısacagım......


    @KarTutkusu03 Saygıdeğer Moderatörcüğümüzün Yaşadığı ili unutmuşuzu onuda ekleyeyim; Afyon İl geneli diyememde Yağış olarak afyonun doğusu Ve soguk olarak afyonun kuzeybatısı daha şanslı.Bu 2 denklemi birleştirince ortaya; Kar,yağmur,kky çıkıyor.
    1.Güncelleme


    1-10 Nisan; Genellik ile İç anadolu-Kısmen batı karadeniz-Orta ve doğu karadenizde Sıcaklıklar Rakımı yüksek illerde Tek haneli Ve zamanla Kar değerlerinde olabilir bu gayet normaldir ancak Kalıcı değil sabah ve gece saatlerinde Sıcaklıklar geriliyeceği için Saydıgım bölgelerde yağış olduğu taktirde 2 nisan gecesi ile 4 nisan akşamı arası Bu bölgelerimizde Çogunluk ile orta ve doğu karadenizde Sıcaklıklar Rakımı yüksek illerimiz ve illerin rakımı yüksek ilçelerinde kar görmek şaşırtıcıda olmaz(Bu dediklerim gece ve sabah saatlerinde olağın durumlardır. Kuzeye gidildikce bu ihtimal dahada artıyor haliyle Ve yağış olduğu taktirde İç bölgelerdende dahil Doğu bölgelerdende dahil kar-kky-sulu kar tarzı yağışlar görülcektir.)

    • Yağış ihtimali orta ve doğu karadeniz çok etkili olmasada ihtimal dahili içerisinde. İç anadolu çevresi ve batı karadenizde ise etkili olmayan yerel yağışlar görülebilir.
    • YENİ GÜNCELLEME(10-20 NİSAN)
    • 10-20 Nisan: İç anadolu'Nun Batısı ve Batı karadeniz,Marmara,Akdeniz(Batısı Ağırlıklı),Ege de Sıcaklıklar M.Normallerinde Zamanla 5-10 Derece üstünde, Yağış ise M.normallerinde Ve Yerel sağanaklarlı günler başlıyor.... Geriye kalan bölgelerimiz ise Karadeniz,İÇ anadolu'nun Doğusu, Doğu Anadolu,Güney doğu Anadolu Gibi bölgelerimizde ise sıcaklıklar M.Normallerinde Zamanla 5-7 derece üstüne çıkabilir. Yağış ise M.Normallerinde Bekliyorum. Ekstrem bi olay Nisan ayı içinde pek gözükmüyor(Şimdilik)....
    • (Son güncelleme 21 nisan-30 nisan)
    • Nisan ayının son güncellemesini sizlere sunuyorum, Son güncellemede beklentim Güney enlemlerde Mevsim normalleri üstü sıcaklık ve mevsim normalleri zamanla altı yağış bekliyorum, Geri kalan bölgelerimizde ise Sıcaklık gene mevsim normalleri zamanla üstü olabilir, Yağış ise Mevsim normalleri zamanla altı görülebilir. Şu son 1-2 gün içinde ise Doğu anadolu bölgemizde kar yağışı bekliyorum.

    • Tahmini bizden, Gerçeği Allah'tan.
  • Ay sonu Nisan ilk günleri ufak salınım olabilir ( serinleme ) Nisan ayında Yağışlarımızın bol olacağını düşünüyorum,Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olabilmesi yüksek ihtimal.

  • Başlıklar açılırken daha özenli olunmalı. Türkçe imtihanında değilsiniz, yazının içeriğindeki yazım hatalarına fazla takılmıyorum onlar da şüphesiz ki önemli fakat en azından başlıkta anlatım bozukluğu olmamasına dikkat edilmeli. Belki çoğu kişi için bir önemi yok bu söylediğimin ama siz yine de elinizden geldiğince özen gösterin.

  • Başlıklar açılırken daha özenli olunmalı. Türkçe imtihanında değilsiniz, yazının içeriğindeki yazım hatalarına fazla takılmıyorum onlar da şüphesiz ki önemli fakat en azından başlıkta anlatım bozukluğu olmamasına dikkat edilmeli. Belki çoğu kişi için bir önemi yok bu söylediğimin ama siz yine de elinizden geldiğince özen gösterin.

    Forumun ciddiliğini gösterir bu ufak tefek ayrıntılar. Sonuna kadar katılıyorum.

  • Konuyu düzenledim. Dikkatli olalım, diğer konuda da sıkıntı vardı. Sözüm sadece Berk'e değil.


    @goztepeli1925 imlaya ve noktalamaya dikkat edilecek.


    Ellerine, emeğine sağlık ayrıca Berk. Ve de sitemizde elbette binlerce bayan da var. 1 ay içinde yüz binlerce ziyaretçi alan bir forum burası ;) .

  • Destekleriniz için teşekkür ederim, Tahmin olarak açtıgım ilk konum budur. O yüzden Ufak tefek hatalarım olabilir normal karşılayın, İlerliyen günlerde Görsel olarak eklentiler koyacagım ve sürekli güncelleyecegim.

  • İnşâllah nisanda soğuk hava gelmez. İliğimiz, kemiğimiz ısınır :) .


    @RulingSnow


    Afyon'u bölgelere ayırman tuhaf olmuş bence :D . Karaman, Burdur, Isparta'nın bile nisanda hatrı sayılır kar alma ihtimâli epey yüksek. 2 izotermi girsin yeter.


    Bahar aylarında Bolu enlemden dolayı, Afyon da rakımdan dolayı en şanslı iller konumundadırlar. Keza Yozgat ve Sivas da öyle.

    AF-YOK

  • 81 ile girecek olsaydım 3 yada 4 sayfa yazı yazmıştım şimdiye :D Genel olarak toparladım doğu anadolu dedigimde sivası, iç anadolu dedigimde yozgatı vs içine alın artık :) Hepsine detaylı tahmin yapma yetenegim olsa şuan mgm de sallayarak para kazanıyordum :D :D

  • Rulingsnow ;konu hayırlı uğurlu olsun güzel kardeşim benim ,inşallah Bu ve bundan sonraki tahminlerinde de BAŞARILAR dilerim ..:)

    Teşekkür ederim, Öyle tahminci olacam yada sitede adımdan söz ettiricem diye bi iddaam yok.Burdan öğrendiklerimle kendi bildiklerime 2-3 birşeyler yapıyorum işte.

  • Müfevazi olman güzel.:) Sen çalış ve inan ...gerisi kendiliğinden gelir zaten !!! :)

    bu siteyi 2.5 yıldır takip ediyorum 1.5 yıldırda aktif olarak burdayım beni meteorolojiye sevdirdi burası. Ve ilginç yanı meteorolojiyi sevmeye başlayınca orta derece olan cografyam 90 ın altına inmedi hiçbi zaman.

  • bu siteyi 2.5 yıldır takip ediyorum 1.5 yıldırda aktif olarak burdayım beni meteorolojiye sevdirdi burası. Ve ilginç yanı meteorolojiyi sevmeye başlayınca orta derece olan cografyam 90 ın altına inmedi hiçbi zaman.

    Ne güzel bir noktaya değindin aslında ,olayın özeti de bu olsa gerek !! Ne Mutlu hava foruma o Zaman :)