13 Şubat'a Kadar Olan Görünüm

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aralik ayinin basindan baslayip sonuna kadar olan donemde havaseverler icin sıkıcı gunler gecirmistik ve bu donem cok uzun surmustu. Hatta bazi arkadaslar galeyana gelip daha kış baslamadan kışı bitirmislerdi. Bizde burada sabirli olunmasi gerektigini soylemis ve nitekimde hakli cikmis olduk.


    Aralik ayinin sonundan itibaren ise ulkemizde sert kış kosullari etkisini gosterdi ve yaklasik 1 ay surdu.


    Bu sure zarfinda İstanbul'da bile yaklasik 15 gun boyunca kar goruldu ki bu İstanbul icin muazzam bir olaydir.


    Yine bu süre zarfinda İzmir'de de 2 defa kar yagisi goruldu. Karadeniz'de ise efsanevi goruntuler olustu ozellikle son sistemde. Zaten tahminlerimizde bu beklentimizi dile getirmistik.


    Kış , Doğu ve Güneydoğu Avrupa için bir sure ara verdi. Atmosfer bir sure dinlenicek. Bu surede yaklasik 3 hafta olacak. Aşagıdaki sinoptiktende anlaşılacağı uzere soguklar belirli yerlerde toplandi.



    Yani bize soguklarin inecegi yerlerde yeterli derecede soğuk hava deposu yok.



    Yine kışı bitirenler olacak mutlaka ancak emin olun henüz bitmedi..


    Özel mesaj yoluyla Sibirya yb ile ilgili soru soranlar var aktif olup olmayacaģi ile ilgili.


    Kış tahminimde de belirttigim uzere bu sene Sibirya yb beklentim yok. Kışın geri kalanında da alacagimiz sistemler Sibirya yb ile alakali olmayacak. Yine Azor'un Avrupa'nin kuzeyine Iskandinavya'ya hareketiyle sistem alicaz..


    Ben Sibiryasiz duramam diyenler 2017 yilindaki La Nina'lı kışı beklesin. Muhtemelen Yaz mevsimindeki mevsimlik tahminlerdede erkenden gozukecektir..


    13 Şubattan sonra sistem beklentim var ancak tam olarak hangi tarihte bende bilmiyorum. Tarihi netleştirdigimde açıklarım. Tecrubelerim bu senenin en sert sisteminin henuz gelmedigini ve Şubat'ın son gunleri ile Mart'ta gelecegini soyluyor. Yani guclu olabilecek 2 sistem daha beklentim var.


    Önümuzdeki kistan baslayarak bundan sonraki kislarin daha sert gecme ihtimali cok yuksek. Sebeplerini bilimsel olarak Yaz mevsimine dogru buradan aciklayacagim.


    Oyuzden Yaz-Kış demeden bizi takip etmeye devam edin..


  • Yalnız 5 aralık sistemi var demiştin üstad o bu kadar kısa zamanda eriyip gidiyorsa uzn vadede tereddütlü yaklasmamiz sence doğal değil mi ...


    Ben o sisteme bir ay önceden yok demiştim, gelmedi. Ve şuan ben de Semih hocanın beklentisine katılıyorum. Bari bana güvenin. :)


  • Yalnız 5 aralık sistemi var demiştin üstad o bu kadar kısa zamanda eriyip gidiyorsa uzn vadede tereddütlü yaklasmamiz sence doğal değil mi ...


    5 subat :) o sistemi 15 ocakta actigim konuda soylemistim. Tee ozamandan gozuken bi sistemdi.modeller verdi de. Yalniz kotu bi zamana denk geldi sistem. Dongunun aleyhimize isledigi zamanda. 13 subattan sonra dongu kirilacak. Sıkıntı olmaz yani.

  • Ben o sisteme bir ay önceden yok demiştim, gelmedi. Ve şuan ben de Semih hocanın beklentisine katılıyorum. Bari bana güvenin. :)


    Bir ay onceden gunu gunune bilinecek bir sistem olmadi olamazda.

  • ama 20 gün önce 4-5 i gibi görünen bir tane,13-14 gibi bir tane sistem vardı yanlış hatırlamıyorsam .istikrarını sağlayan 13-14 sistemi gibi o zaman ,acaba güçler birliği mi yapacak bu 4-5 inde gelmesi muhtemel olan sistem ,13-14 ü ile ....

  • Şaban ÇİlLESİZ kardeşim halimden sen anlarsın bu sitede kendi kendime konuşuyorum burada sen olmasan hay allah razı olsun senden ....:)


    sorma kardeş sistem yok diye millette sessizlik hakim biz foruma öyle alıştıkki millet bişey desede muhabbeti sürdürsek diye bakıyoruz ama çok sessiz bi ortam var şuan :) Allah ın izniyle yeniden canlanacak buralar şubat ortasına doğru sistemler görününce ama sistem yokkende yorum yapsa arkadaşlar konuşsa tartışssak nezamna gelir gider sistem havadan sudan iyi olur yahu :)