Kara Kış Geliyor!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 22-26 Ocak 2016 Sistemi Tahminim


    22.01.2016 Cuma öğlene kadar bir şey yok. Öğleden sonra sistem İstanbul üzerinden ülkeye girecek. Deniz etkisi bantları Marmara ve Batı Karadeniz'de aniden ortaya çıkacak ve gittikçe kuvvetlenecekler. Özellikle akşam yoğun kar görülecek. Ayrıca İç Anadolu'nun doğusu da yoğun kar alacak.


    23.01.2016 Cumartesi İstanbul, Batı ve Orta Karadeniz'de, İç Anadolu'nun doğusunda yoğun kar var. İstanbul ve Karadenizde yağış sırasında gök gürültüsü ve şimşek olayları da görülebilir. Söylediğim dört yerde de yağış hayatı etkileyecek düzeyde yoğun olacak.


    24.01.2016 Pazar günü İstanbul, Batı ve Orta Karadeniz'deki yoğun kar yağışları Doğu Karadeniz'i de ciddi miktarda yağış ile etkileyecek. İç Anadolu'nun doğusundaki yağışlar ise Doğu Anadolu'ya kayarak yoğun kar yağışına sebep olacaklar. Bölge için normal bir miktar.


    25.01.2016 Pazartesi günü İstanbul öğlene kadar orta kuvvette sağanaklar almaya devam edecek fakat öğleden sonra yağış büyük ölçüde ayrılacak. Batı ve Orta Karadeniz'de etkisini azaltarak devam edecek. Doğu Karadeniz'de ise kar yağışlarının en yoğun olduğu gün olacak ve ciddi miktarda kar yağacak.


    26.01.2016 Salı akşamından itibaren kar yağışı ve soğuk ülke genelinden ayrılacak.


    Bu tahmin ayrıntılı tahminim değildir. Veriler herhangi bir şehre net bir kuvvet ve saat tahmini yapmam için yeterince mutabık değil. Bunu yarın yapmayı düşünüyorum. Ayrıca bu tahminde sadece yoğun kar alacak yerlerden bahsettim. Çünkü vaktim kalmadı ve karmakarışık verileri her il için incelemek epey zor bir iş. Daha sonra diğer bölgelerden de bahsedeceğim. Şimdi soru sormayın, yarın sorun. Çünkü şuan elimdeki veriler zaten bunlar, sormanız fazlasına ulaşmamı sağlamıyor. Yarın biraz daha netleşince sorarsınız.

  • Arkadaşlar bence rahat olalım.Ne olursa olsun İstanbul bir kıyı şehri öyle yada böyle hava soğuduğu zaman yağış alır.Birde bu sefer sıcaklık çok uygun bütün sistem boyunca güzel bir örtümüz olur.


  • http://accuweather.org.ua/wa33…mid=21&im22.x=10&im22.y=4
    Aslında cumartesi pazar hiç de hafif orta kuvvette bir kar olcaga benzemiyor en az orta kuvvetin bi tik üstünde kar bekliyorum arada yoğunlaştığı da olur eğer bu tablo değişmez ise ortu için kat kat yeterli bir kar gencler kalınlık bile oluşur


    Aynen oyle bak yine avrupa yakasinin isaret etmis genel beylikduzu avcilar basaksehir buyukcekmece hadimkoyu vuruyor.
    Zaten yerde 5 cm var 30 cm yagsa 35 olur

  • Ben deklerin sık uğradığı yerlerde 30 cm bekliyorum hic uğramadığı yerlerde bile hafiften bir örtü olacaktır soğuk kuvvetli çünkü ama kadıköy civarlari sıkıntı olabilir belki o kadar

  • Root ben kocaeli darıcada oturuyorum bulunduğum yer darıcanın en yüksek tepesi rakım olarak bilmiyorum... Geçtiğimiz sistemde iyi yağış alamadık 5-10 cm oda cimlerin üstü.. 22 ocak sistemi bizi nasıl etkiler bir fikrin var mı?


  • Ben deklerin sık uğradığı yerlerde 30 cm bekliyorum hic uğramadığı yerlerde bile hafiften bir örtü olacaktır soğuk kuvvetli çünkü ama kadıköy civarlari sıkıntı olabilir belki o kadar


    Anadolu yakası sistem boyunca avrupa yakasından daha çok kar alır. Avrupa yakasıda kar alıcak olumsuz olarak algılanmasın.

  • Yanlız geçen sene ki gibi bu sene de avrupa yakasının doğusu ile anadolu yakası dek yağmuruna maruz kalırken, umarım biz boğaz yakası izlemeyiz :( Çünkü accuweather cumartesiye o dekleri vermiş.

  • Anadolu yakası sistem boyunca avrupa yakasından daha çok kar alır. Avrupa yakasıda kar alıcak olumsuz olarak algılanmasın.


    Ben öyle birsey olacağını sanmıyorum sınırlı alan modellerinin çoğu toplam yagista yine bermuda ucgenine vermiş asıl kar yağışıni


  • Ben öyle birsey olacağını sanmıyorum sınırlı alan modellerinin çoğu toplam yagista yine bermuda ucgenine vermiş asıl kar yağışıni


    LINK atarmısın yağış için

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA