Yılbaşı Efsanesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2015 dek yagisli bir sistem arada senin soylemine gore 80 cm fark var 2004 cephe sistemi arada maksimum rakim alcagi ile yuksek arasinda 20 cm fark var demek istedigim umarim anlasilmistir


    O konuda haklısınız ama siklon ve uygun sıcaklığın aynı anda gerçekleşmesi çok zor İstanbul koşullarında. DEK İstanbul'un kaderi gibi bir şey. Sahiller elbette daha düşük kalınlıkla bitirir ama hiçbir şey olmaz demek de yanıltıcı olur.

  • yaw suna cvp verip kendini bisey sanmasını sağlamayın adam 17 subat sistemini beğenmiyorum bu gelecek sisteme de laf atıyor bırakın kendi haline kıdemli trolldur bu


    Birincisi bu sitede senden cok emegim ve insanlara senden cok saygim var ikincisi seni ilk once cahillikten cikip normal bir insan olmaya davet ediyorum. Suna derken ? Turkceyi bir sekilde duzgun kullan sonra yorum yap burada herkes yorum yapma hakkina sahip ama kimseye hakaret edip suna buna diye tavir takinmadan. Bu bir forum kurali degil insanlik kuralidir.

  • Başakşehir'in 50 cm'sini 100 cm olarak düzeltmenizi rica ediciğim :D


    Arada o kadar yükseklik, karasallık ve kırsallık farkı varken Başakşehir'le Kadıköy'ün aynı yağışı almasını beklemiyordunuz umarım. Her halükarda yüksek kesimler ve karasal kesimler farkını ortaya koyar.


    6 Ocak'ta ben 45cm aldım, efsaneydi. Her taraf buz pistine dönmüştü, yokuşlar kayak merkeziydi adeta :) Peki Başakşehir ne aldı? Tek bir kar tanesi almadı.




    İl genelinde sıcaklık -0 ve altındaysa (0'ın yanındaki eksiye dikkat!) karasallığın sağlayacağı tek şey kuru soğuk :) Ama üstündeyse bir şey diyemem :)

  • Arkadaşlar kısa vadede ecmwf den iyi modeller vardır gfs bile bu konuda daha iyidir bu nedenle sınırlı alan modelleri ve gfs gem gibi modellere bakmanız şu zamandan itibaren daha mantıklı ayrıca ecmwf sabaha oranla kötü

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA


  • Birincisi bu sitede senden cok emegim ve insanlara senden cok saygim var ikincisi seni ilk once cahillikten cikip normal bir insan olmaya davet ediyorum. Suna derken ? Turkceyi bir sekilde duzgun kullan sonra yorum yap burada herkes yorum yapma hakkina sahip ama kimseye hakaret edip suna buna diye tavir takinmadan. Bu bir forum kurali degil insanlik kuralidir.


    hakaret falan yok sözlerimde...yaw hehe cancan lı laflarına anca kendini kandırırsın 600 yorum yapıp sadece 10 beğeni almısssın senin ii bi tahminci olmadığını 17 subatta gördük,bu sistemdede görücez

  • 6 Ocak'ta ben 45cm aldım, efsaneydi. Her taraf buz pistine dönmüştü, yokuşlar kayak merkeziydi adeta :) Peki Başakşehir ne aldı? Tek bir kar tanesi almadı.




    İl genelinde sıcaklık -0 ve altındaysa (0'ın yanındaki eksiye dikkat!) karasallığın sağlayacağı tek şey kuru soğuk :) Ama üstündeyse bir şey diyemem :)


    Aynen oyle benim sistemim ne zaman ekstratropik bir siklon olusur o zaman ben burda herkesten fazla konusur herkesten fazla verisel aciklama yapar gece gunduz santim hesaplamasi yaparim fakat lutfen bana deniz etkisi ile gelen sistemlerde surda sukadar yagacak tarzinda yorumlarla gelmeyin hos olmuyor etik olmuyor :)

  • hakaret falan yok sözlerimde...yaw hehe cancan lı laflarına anca kendini kandırırsın 600 yorum yapıp sadece 10 beğeni almısssın senin ii bi tahminci olmadığını 17 subatta gördük,bu sistemdede görücez


    Bak bak acmis neleri incelemis :) tamam sen haklisin sen supersin sen mukemmel otesisin:)