29 Aralık--4 Ocak Arası Soguk Hava Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • burası bir meteoroloji forumu. Herkes kar istemek zorunda değil. yağmur seven de çıkar, kuru hava da. o yüzden demokratik olmak gerekir diye düşünüyorum.


    Demokratik olmada sıkıntı yok ama yazın kar kışın sıcak istemek te nedir onu anlamadık sadece. Hadi onu geçtim, kar yağmasına sevinenlere hakaret etmek başka bir olay zaten...

  • İstanbul ve yurdun büyük bölümüne kar geliyor
    Yurdun büyük bölümüne kar geliyor... Meteoroloji AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul da çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girecek. İstanbul’da hava sıcaklıklarının Salı gecesinden itibaren 5 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının şehre giriş yapacağı tahmin ediliyor.


    Meteorolojinin 5 günlük hava tahmininde İstanbul 3 gün 'karlı' görünüyordu. Ancak tahmin güncellendi bu kez 'yoğun kar' sembolü kondu. AKOM da salı gecesinden itibaren alarma geçiyor.



    İstanbul, Bursa, Samsun ve Kocaeli başta olmak üzere haftanın hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var. Kar yağışı çarşamba günü etkili olacak ve perşembe ile cuma günü de devam edecek. Türkiye yılbaşına yoğun kar yağışı altında girecek.


    Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul, Çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girecek. İstanbul’da hava sıcaklıklarının Salı gecesinden itibaren 5 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının şehre giriş yapacağı tahmin ediliyor.


    METEOROLOJİ TAHMİNİNİ GÜNCELLEDİ


    İstanbul'da 5 günlük hava tahmininde çarşamba günü için 'kar' anlamına gelen 'iki kar tanesi' sembolü kullanılmıştı. Meteoroloji tahminini güncelledi, bu kez 'yoğun kar' anlamına gelen 3 kar tanesi sembolü kullanıldı.


    Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle:


    Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin Salı günü akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.
    29.12.2015 Salı; Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarının yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


    30.12.2015 Çarşamba; Ülkemizin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının; Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.


    31.12.2015 Perşembe; Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir'in kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.


    01.01.2016 Cuma; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.


    02.01.2016 Cumartesi günü; Yağışlı sistemin Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin edilmektedir.


    Haber alıntıdır.

    Einmal editiert, zuletzt von -Jupiter- ()

  • Skiron güncellemelerini inceleyecek olursak


    *30 aralık akşmaında özellikle anadolu yakasını (az kuvvetli)
    *31 aralık sabah saatlerinde silivri - eyüp arasını (orta kuvvetli)
    *31 aralık akşamı avcılar-şişli arasını (orta çok kuvvetli)
    *31 aralık gecesi - 1 ocak öğlen (bakırköy - şişli - sarıyer arasını) (çok kuvvetli)
    *1 aralık öğlen avrupa yakası ve andolu yakası boğaz çevreleri (orta kuvvvetli)
    *1 aralık gecesi ümraniye - sakarya arasını (az kuvvetli)


    dek ataklarına maruz kalacak.


    özellikle 31 aralık ve 1 ocak avrupa yakası dek'leri çok kuvvetli. dek'ler o kadar kuvvetli ki, istanbul'da kuzey-güney ayrımı yapmayacak, kütlelerin bir ucu istanbul'un karadeniz sahilindeyken diğer ucu bursa ve balıkesir'i vurmuş olacak.


    bu sebeple 30 aralık gecesi ile 1 ocak akşamı özellikle boğaz çevrelerinde kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte tipi ve kar fırtınası şölenleri yaşanacak. görüş mesafesi hayli düşecek. ve kısa süreli değil oldukça uzun süreli dek atakları olacak.


    örtü hakkında yer sıcaklığını tahminleyen arkadaşlar daha doğru yorum yapacaklardır. ancak silivri'den riva'ya istanbul'un hiç bir noktası örtü sıkıntısı çekmeyecek.