Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam bu büyüklükteki en yakın ısınma 92 ondan önce 85 ondan önce de 79.Burada o yılların sinoptiklerini attım hepsinde de güzel sistemler almışız.Bu ısınmayı gündeme getirdikten sonra heyecanım da biraz o yüzdendi...

    Büyüklükten çok son 3-4 yılda mesela belli dönemlerde bu ısınma sözkonusu oldu yanlış hatırlamıyorsam

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Samet_113 Okudum tepkiminde neye dayalı olduğunu o kişinin hangi sözüne dayalı olduğunu belirttim. Konuyu açan ben değildim zaten hocam size de iyi geceler.

    Verdiğiniz cevap sanki mesajları moderatör silmiş konuyu da o açmış izlenimi veriyor bunu sadece ben anlamadım sanırım ve ne yazık ki anlamayıp anlamsızca ısrar eden tek kişi sizsiniz.Anlamadığınız nokta bu işte.

  • @Baybars hocam grafikten anlıyorsunuz zaten nasıl bir ısınma olduğunu.Mutlaka zaman zaman o ortalama çizginin üstine çıkan ısınmalar olmuştur ama böylesine 92 sonrasında yok bu seneye kadar...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Verdiğiniz cevap sanki mesajları moderatör silmiş konuyu da o açmış izlenimi veriyor bunu sadece ben anlamadım sanırım ve ne yazık ki anlamayıp anlamsızca ısrar eden tek kişi sizsiniz.Anlamadığınız nokta bu işte.

    Ben mesajımda neyi kast ettiğimi açıkça belirttim hocam bunu anlamadıysanız yapacağım bir şey yok. Son kez iyi geceler. Uzatmayacağım artık yatıcam müsaadenizle.

  • @4 Şubat hocam şöyle bir algı oluşmasın biz burada kar gelmesin kapattık gittik diyenlerden değiliz kar takibi yapılır elbette benim kendi duygusal düşüncem kışı minimum beklentiye indirmekti ve öyle yaptım.


    Lakin bu sorduğum soruların önümüzdeki sistemler gelmeyecek manasında olmadığını söyleyebilirim. Her zaman aynısı olacak demem ama son 3 yılda gerçekleşen ısınmalardan biz yararlanamadık bu senede yine yararlanamadık şimdi bir tane daha var bakalım sonucu ne olacak, merak ettiğim bu.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hocam kesin olarak kuzey avrupaya yine soğuklar inmeye devam edecek.Tek sıkıntımız aşırı negatif Nao olması.O olursa yine biz sıcak tarafta kalıp İtalyaya giden soğuklara bakar dururuz maalesef...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Ayrıca daha önce de belirttim.Kafasında kışı bitirmiş olan çoğunluğun içinde kar görme arzusu vardır.Burada tek kabul etmediğim (yaklaşık bu sezon en az binleri geçmiştir (yüzlerce demiyorum) veri atmış olabilirim)İnsanları bu forumda tutmak adına bunları yaptığımın söylenmesi.Yaşım 50 ye yaklaşıyor.Bunları burada maaş verseniz paylaşmam.Ben bilgiye önem veren ve bunun paylaşması taraftarı olan birisiyim hepsi bu...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • @4 Şubat


    Siz 50'ye yaklaşıyormuşsunuz, ben 50'yi devirdim :)


    Geçen yıl tesadüfen keşfettim burasını, bu yıl model takibi, meteorolojik olaylar filan derken, özellikle yaptığınız paylaşımlar çok ilgimi çekti ve bu yaşımdan sonra, oturdum, sizin paylaşımlarınızı site arşivini okumaya başladım. Kendimi "fikir" beyan etmeye yeterli görmüyorum ve her halde bir iki yıl daha filan göremem ama, şu kısa sürede bile kendimce tabi, çok şey öğrendim.


    Esas konum, inşaat, risk ve afet yönetimi olsa da, meteoroloji benim için "parametrelerden" biriyken, inanın szlerin sayesinde incelenmesi gereken ve neden-sonuç ilişkilerine sahip bir konu haline geldi.


    Özellikle Tahminci Hocaların yaptığı yorumlar, dediğim neden-sonuç ilişkisi için çok faydalı iken, sizin konularınız da bunları kendi içinde sorgulatma mı sağlayan bir etken oldu.


    Bunu şundan yazdım, çok faydalı konuları tartışırken biran da kendimizi çok ama çok saçma tartışmaların içinde bulabiliyoruz.
    Halbuki bu site, "öğretici" yönü ile, çok ama çok farklı bir işlevi yerine getirmeli daha doğrusu bu rolünden uzaklaşmamalı.


    Size özelden mesaj da tarak paylaşmaya çalıştım bu duygularımı, ama bu genel ortamda da paylaşmak gereğini duydum bu tartışmalar üzerine.


    Bu konu vesile oldu ama, tüm emeği geçenlere ve size tekrar teşekkürü bir borç biliyorum.


    Sağolun.