Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Muhabbetinizi balla bölüyorum ama :P Üye pozisyonunda foto yüklemesi yapılamıyor mu yoksa sıkıntı bende mi? ^^

  • Birçok yere kar düşüyor sadece İtalya'ya değil İsviçre Balkanlar Almanya kısaca kuru soğuk tüm Avrupa'da hakim olmayacak Avrupa yağış alacak bize gelseydi de sistem genel anlamda kuzey bölgelerimizi etkileyecekti.

  • @BaFRaLı55 ah Kadir ah bize geleydi gerçekten metrelik yerler olurdu. Ama gördüğümüz üzere kar alan yerler alpler oda italyadaki abden etkileniyordur. Ama paris ve fransa resmen ibretlik, bu kadar soğuk hava ama yağışın y si yok..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Demek istediğim buydu Avrupa kaptı tamam eyvallah ama herşey ortada ne şekilde kaptığı konusu aydınlanmıştır.
    Bu arada umudumu kaybettiğim anlamına gelmesin cuma akşam güncellemelere kadar takibi bırakmaya hiç niyetim yok eninde sonunda bizde bu devasa pastadan pay alacağız hissiyatım o yönde kardaşlar

  • Demek istediğim buydu Avrupa kaptı tamam eyvallah ama herşey ortada ne şekilde kaptığı konusu aydınlanmıştır.
    Bu arada umudumu kaybettiğim anlamına gelmesin cuma akşam güncellemelere kadar takibi bırakmaya hiç niyetim yok eninde sonunda bizde bu devasa pastadan pay alacağız hissiyatım o yönde kardaşlar

    Seninle hiçbir problemim yok sen konu aydınlanmıştır diyorsan sen ve ben arasındaki boş yere uzayan tartışmada benim adıma da çözülmüş demektir. Kırmak ya da art niyetle salt sizi eleştirmek için bu yorumu yapmadım bunu tüm açıklığımla ve samimiyetimle size belirteyim. Sizi tanımıyorum bile neden böyle bir şey yapayım zaten ki.

  • Doğu karadenizli kardeşlerim bölgemizi en iyi biz tanırız yükseklerimizin metre üzeri kar alıp aşağı hiç inmemesine inandınız mı?
    Ecm tutarsızlığı!
    Çünkü kafası karışık
    Ben 2200 rakımdayım bu kış buraya en fazla 40 cm kar yağdı peki aynı anda 700 rakımdaki köyümde kaç cm vardı dersiniz
    Aynı 40 cm yani
    Umarım anlatabilmişimdir
    Ya o 1 mtre buraya yağmaz ya da sahile iner...

  • 1987 ansızın gelmişti o zamanlar 12 yaşındaydım çok az hatırlıyorum belki de bu sefer tarih tekerrür eder herkesin umudu tam dip noktasındayken şoka sokar bizleri

  • 87 benzeri bir sistem alacağımızı düşünmüyorum şu an bol bol sistem gelseydi yaşanacaklara bakıp iç geçiriyorum umarım bir mucize olur sistem avrupadan döner bize gelir ya da kuvvetli bir salınım olur da 87 olmasa bile tüm talihsiz geçen günleri unutturacak bir sistem alırız kar haritalarına bakıp iç geçirmekten kurtuluruz. Tek ist-eğim bu.

  • 2018 kışının, şimdiye kadarki kısmını herhangibir olumsuz tabir ile anmak gelmiyor içimden. Bana göre; Efsane geçecek bir kışı kaçırıyoruz olay bu. Bundan başka bir izahı yok bu kışın benim açımdan.
    Diğer yandan, insan bir karış kar görmedi diye neden kıştan nefret eder, küfür gibi kelimeler kullanır anlamıyorum. Soğuklar ırkçımıdır gerçekten? Kardan adam yapamadık diye berbat bir kış mı oldu hakikaten, Şükürler olsun diyebilmek için kışı sağlıklı geçirmemiz yeterli bir sebep değilmi? Herşeyi bir kenara bıraktım modellere kızmak biraz abes değilmi dır. @LewisHamilton


    Ağaçların çiçek açması kar yağmasına elbette engel değildir ama çiçek açan ağaca kar yağması, o ağaçların ürün vermesine engel olabilir. O yüzden bu durumu bilerek, "Ağaçlar çiçek açmış aman kar yağmasında çiftci perisan olmasin" diyenler, üreticinin zarar etmesine gönlü razı olmayan güzel insanların yorumudur. Bu insanlara Teşekkür etmek yerine saçmalıyorlar demek doğrumudur.


    Oraj aktiviteleri beklemek iyi, ama şu da bir gerçek ki, orajında bir maliyeti vardir. Gecen yaz İstanbul'da oluşan dolu hadisesinin sadece araçlar üzerinde oluşturduğu zarar 1milyar liranın üzerindedir. Yine geçmiş yıllarda (fırtına, don, aşırı yağış, dolu ) gibi hadiselerin çiftçiye ve Ülke ekonomisine milyarlarca lira zarar verdiği yıllar olmuştur. Yani sana eğlence olan şey birileri için önem arzedebiliyor olabilir. dolaylı yoldan hepimizi ilgilendiriyor aslinda
    Nasıl mı, üreticiyi önemsememeye devam eder isek, marketlerden aldığımız ürünlerin menşeine baktıgımızda yerli ürünlerin dahada azaldığını görmeye devam edecegiz. Bunun anlamı dışardan gelen ürünlere mahkum olmaktır. Örneğin, 200 derecenin üzerinde ısıl işlem görmüş palm yağıyla uretilen sürülebilir ithal çikolataya, Kanserojen etkisi daha çok olan, raf ömrü kimyasallara arttırılmış bakliyat ürünlerini tuketmeye mahkum olmamız manasına gelebilir. Sonra diyoruz kanser grip gibi neden yayılılıyor...


    Yalnız şu kesin olarak bilinmelidir ki, üretici Allahtan gelene razıdır, Allah kulunun rızkına kefildir. Olabilecek olumsuz durumda haline sükretmeyen çiftci yok gibidir. Burada menfaati gözetilen çiftciden ziyade Halkın kendisidir. Bu sebeple daha duyarlı olmaya çalışalım.
    Kışa tekrar deginecek olursam, Gelen Allah'tandır olayı isyan boyutuna getirerek hataya düşmeyelim lütfen derim ben. Değerli kardeşim.

  • Endeksler yine hafiften doğulamaya başladı :)
    Birazdan yine bayram yerine döner burası, ben hala rahatım bir değişiklik yok inançlarımda.
    Önümüzdeki hafta sağlam kar yağışı alacağız.
    15 Mart’a kadar 1 hafta okulları tatil edecek kadar sağlam :)