Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Modeller dediğimize gelmiş.. efsane değil havada kar olabilir kış bitmeden, ne yağarsa 'kar' benim adıma. konuşulan ''efsane'' sistemi beklemiyordum zaten.

  • Modeller dediğimize gelmiş.. efsane değil havada kar olabilir kış bitmeden, ne yağarsa 'kar' benim adıma. konuşulan ''efsane'' sistemi beklemiyordum zaten.

    Havaforum yöneticilerine duyuru olsun bu arkadaşı değerlendirin yazar kadrosunda maşallahı(!) var baksanıza süper bilgisayarlar adamın dediğine gelmiş 8o GFS,ECMWF boş yere milyon dolarlar harcıyorlar bu üyeye sormaları yeterli neler olacağını 8o

  • Dostlar istanbulumuza subatin 20 sinden sonra kar yagmasi cok dusuk bir ihtimal alt enlemlere inen soguklar dusuk olsa bile istanbulun isisinin yuksek olmasi gunes acilarinin daha dik gelmesi carpik kentlesme yle birlikte kar yagisinin cok guc bir hale getiriyor

  • Mutu "kar duası ne alaka" diyorsun. O zaman adama sorarlar gecenin bu saatinde bu kadar insan bu sitede neyi bekliyor sence ?
    Trol müsün nesin ne ayaksın bilemiyorum ama senin bu sitede olman ne alakadan ?

  • Atış poligonuna bi atışda ben yapayım;
    Şubatın 14 ünde karadeniz üzerinden soğuk ve yağışlı hava giriş yapacak 15 inde karadeniz sahilleri marmara iç anadolu ve doğu anadolu yoğun kar alacak iç ege ve göller yöresi hafif kar alacak :gun_bandana: rk223_kgigf-12351 rk223_kgigf-12351 umarım birazı olsun tutar :P

  • Merhabalar;


    Açan güneşlerin bizleri üzdüğü günlerdeyiz...
    Evet güneş iyidir ama her şey mevsiminde yaşanmalı. Sabrettik ve vuslat geldi nihayet, kışı kış gibi yaşayacağımız günler gelecek yakında.
    Toprak günlerce kar altında kalıp doyacak, tarım alanlarına, barajlara, ormanlara bereket verirken bizlere de mutluluk verecek.


    Sistemlerin göstermediği, meteoroloji uzmanlarının tahmin edemediği bir anda gelecek ve herkesin beklemiyorduk, aslında bu kadar yağmamalıydı dediği bir şekilde yağacak kar.


    Karın ilk yağdığı gün, İBB yine hazırlıksız yakalanacak, trafik keşmekeşi yaşanacak ve ben Leventteki işimden Bahçeşehirdeki evime yine 10 saatte gideceğim. Araç torpidosuna attığım kraker ve bisküviler, koltuk altına koyduğum sularla bu sefer daha tedarikli olacağım.:)
    O kadar yağacak ki, sömestr tatilinden yeni çıkan çocuklar için extra 1 haftalık daha tatil olacak.
    Şubat ve Mart kışın kış gibi yaşandığı günlerle dolu olacak.
    Güneşli son bir hafta daha, sonra toprak da, bizlerde kara doyacağız.


    Saygılarımla;

  • @PolarVortex hocam bir model çıktısında olumlu bir şey görünce ''metrelik kar'' geliyor diyenleri değerlendirsin sayın yönetim.. nasıl olsa milletin daha çok işine gelir hepimizin duymak istediği kelimeler değil mi ? unutmadan burası atış poligonu, hakaret etmeden kendi görüşlerimizi söylemeyeceksek ne anlamı kalıyor burasının ? bir sürü yazan eden var.. böyle düşünmüyorsanız farklı bir görüş söyleyebilirsiniz, saygı duyarım.

  • Sistemler eriye eriye ertelene ertelene geldi bu zamana kadar ve hepside işe yaramaz güçsüz sadece iç bölgelere kar yapabilecek potansiyelde sistemlerdi ve bundan sonrada öyle devam edecek sanırım modeller kararsız veriler kararsız hiçbir modelin istikrarı yok sanırım bu kış tarihe çok kötü bir kış olarak geçecek

  • Sistemler eriye eriye ertelene ertelene geldi bu zamana kadar ve hepside işe yaramaz güçsüz sadece iç bölgelere kar yapabilecek potansiyelde sistemlerdi ve bundan sonrada öyle devam edecek sanırım modeller kararsız veriler kararsız hiçbir modelin istikrarı yok sanırım bu kış tarihe çok kötü bir kış olarak geçecek

    Türkiyenin %50 si karla kaplı...Kar makinasıyla olmadı herhalde???

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Şu kışın şu ana kadar iyi geçtiğini iddia eden zannedersem yoktur. Yaşadığım bölge açısından hatta İç Anadolu'nun Doğusu ve Doğu Anadolu haricinde ki oralar bile bu sene çok kar almadı bence berbat bir kış geçirdik şu ana kadar. Bu sene adeta bir çizgi ile set çekildi üzerimize ve Türkiye Yunanistan ve kısmen İtalya hep o çizginin dışında kaldı. Bu sistem de Avrupa'ya kaçarsa ki şu an durum öyle görünüyor Şubat ortası itibariyle ülke sistemi açısından geriye tek şansımız kalır. Mart ayında alacağımız karın eğer alırsak etkili olacağını zaten düşünmüyorum. Bana göre artık çok ciddi boyutlarda bir kar yağışı ihtimali kalmamıştır. Şubat ortasında umarım örtü yapacak kar mümkün. Bu beklentim açısından sinyaller var ama daha çok erken. Kimse bu yüzden şimdiden moda girmesin ihtiyatlı temkinli olsun. Bu arada Şubat ortası gelmesi muhtemel olan sistemin kıyı ege ve akdeniz kıyılarında bile etkili olacak kadar büyük bir sistem olmasını beklemiyorum. Ne koparabilirsek ülke adına koparmaya bakacağız artık. İyi forumlar.