Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bazı verilerin ne ifade ettiğini anlamasak bile içeriklerini araştırıp öğrenmeye çalışıyoruz hocam..

    Hem böylesi daha etkili bir öğrenme sağlıyor bizler için..

    Harika çok memnun oldum...:hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25):

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • MRF Ensemble Antarctic Oscillation Outlooks


    Yukarıdaki antartik salınım.Oluşan SSW ile ay sonu salınım başlıyor.Ao ile pozitif korelasyonu oluşursa ay sonu batı avrupa soğuk salınım olabilicek mi? Test edeceğiz hep birlikte...

    Not : Aga sen ne anlatıyon yorma bizi diyen varsa söylesin hiç kasmayayım buralarda...

    Pozitif korelasyon olduguna eminmiyiz hocam. Eminsek aysonu salinim bekleriz. Yalniz ben aysonu bizim tarafa bir salinim daha olacagini dusunuyorum. Bakalim hangisi tutacak.

  • @4 Şubat hocam yanlışım varsa düzeltiniz hocam, şimdi siz diyorsunuz ki güneydeki ssw sonucu pozitif Ao ile denk gelirse batı Avrupa salınım alabilir. Yani güney yarım küredekj Ssw kuzeyi de etkileyebilir. Doğru mu anlamışım, anlamamışsam hatam nerede^^

  • Bence bu sene ekim ayı kış erken geldi dicez ama bu sistemlerin de galiba en cok kisin gelmesini istedigimiz kislar olucak bence. Ben 2013 ekimi gibi sert bir soguk ekim bekliyorum. 2014 kisi malum. Ama kasım ayından tek bir karli sistemle kapatabiliriz. Kasım ayı tam bir pastırma yazı yaşanacağını düşünüyorum.Aralık ocak ve subat kar ortalamaları cok kotu. Ama mart ayı iç açıci gözüküyor. 2011 gibi bir mart sistemiyle kısi kapatabiliriz.

  • sadece burası yanlış hocam.AAO negatif oluyor SSW den dolayı.AAO ile AO arasındaki korelasyon pozitif.Yani güneydeki salınım kuzeyle aynı.Aşırı negatif bir salınım olursa bu da batı avrupaya kaçan sistem demektir.

    :thumbup:Süper hocam. İlk okuyuşta biraz karışık geldi. Takipteyim sizi.

  • Öncelikle bizim parazitlerden kurtulmamız lazım ayın 20-25 arası gelecek olan sistem ile ilgi, neden ?


    -Çünkü; parazit alçak basınçlar, Azorun tam kuzeyinde oluşuyor bu da Azor ne kadar zorlasa da izin vermiyor yükselmesine. İşte tamda yuvarlak içine aldığım AB yani alçak basınç tam bir parazit Azorun kuzeyinde bulunuyor tam o istediğimiz koridor tıkanıyor ve Azor yükselemiyor, ve tabi Azor yükselemeyince ya hemen yatı veriyor yada doğulamaya başlıyor ve Azor Ülkemiz oluyor maalesef sistem Kafkaslarla kaçıyor.


    63639-pasted-from-clipboard-png


    Ama Birde parazit AB Alçak Basınçlar olmadığını düşünelim.;)


    İşte tam sistemin gidiş hattı Balkanlar üzerinden Marmara ve ardından iç ve doğu kesimlere ilerlemiş oluyor şimdi eğer bu lanet parazitlerden kurtulabilirsek, işte o zaman hem serin hava ülkemize gelir hemde bol bol yağışlar olur Alçak basınç patlar ise dahada güzel bir hal alıyor ve ardından Azor doğal olarak yatınca Rex Bloking olunca bu serin ve yağışlı hava daha uzun bir süre Ülkemizi terk etmiyor.


    Modelleri anlamak gerçekten zor iştir, ama anlayıp da Objektif açıdan bakıp size püf noktaları ve modelleri anlamak isteyen Arkadaşlara ışık tutuyorsam ne mutlu bana.:):)


    63638-pasted-from-clipboard-png


    Hayırlı günler,


    sağlıcakla kalın.:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Ya azor cikmak istemedigi yan yattigi icin orda a.b olusuyorsa ?

  • Ya azor cikmak istemedigi yan yattigi icin orda a.b olusuyorsa ?

    Hocam sol tarafındaki Atlantikde'ki AB destek veriyor Azora .


    Hatta bu günkü Öğlen güncellemesinde bunu gördük hocam, tam dediğim çıktı.


    gfseu-0-132.png?6

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk