Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • m.n.c.c.m endeksi verilerine göre 8 ocak tahmininden sonra
    27 Ocak snowzilla 2
    4-9 şubat siberian revenge filmlerini gururla sunar...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Gfs yazı getirdi nerdeyse doguda YB yüzünden kış kışlıktan çıkmış resmen koskoca Ocak ayı 1 sistem ile oda Marmara ve İstanbul a özel sistemdi ülkece söle saglam sistem alamıyoruz pes dogrusu sanırım kışı bitirecek Gfs şubattan ne yalan söliyim içimde bi kuşku var şubat ta hüsranla bitmez inşallah.. Gfs modeline inanamıyorum afrikayı çıldırtıp ülkeye +8 +12 leri yapıştırmış ocak ortası yaz mevsimini görecegiz sıcaklardan bıktık geçen sene haziran temmuz agustosda yandık cayır şimdi ocak aynını 1 sistem ile kapatıyoruz aralık diyorsunuz mevsim normalleri altı bitti yağış olmadıktan saglam sistem olmadıktan neyleyim ben öle aralıgı eskiden ocak bölemiydi ya geçen sene şubatta kapattıydık kışı şimdi ocakta mı kapatıyoruz diye insanın aklına gelmiyor degil..

    Daha dün efsane var diyen Ocak sonu için beklentiler içinde olan sen değilmiydin ? Bir çıktı ya göre mi bu kanıya vardın ?

  • Gfs'nin 300 üstü saatine ne zamandan beri itibar edipte karalar bağlamaya başladınız. Rahat olun kışın bittiği falan yok. Bir çok tarih bilgisi var fakat söyleyip heveslendirmek istemiyorum. Gerek Sinan hocamız gerek Semih hocamız gereken açıklamaları yapacaktır...

  • Semih Hoca;
    Sistem bir surpriz yapmazsa kesinlesmistir. Genelde tarih verdigimde + -- 24 saat oynar. Uzun aralikli tarih vermek tarzim degil. Tam tarihi hemen hemen netlestirdim ancak teyit icin ya bu geceyi yada yarini beklemem gerekiyor.


    Sistem Sibirya kökenli olacak gibi gozukuyor ama henuz emin degilim. Sistemin gelişi şubata kalmayacak. Simdilik diyebileceklerim bu kadar.. :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:

  • 12.02.2017-16.02.2017 Arası yogun kar yagisi istanbulu etkisine alacak,ilk once konvektif olarak baslayip daha sonra soguyarak yogun kara donecek.(Amma salladin demeyin bu baslik hislere dayali ve hislerime guveniyorum)Ek Not: @Efsane-Semih Hocam muhtesem bir konu actiniz :thumbup:

  • Sistem ECMWF'nin 13 Ocak Sabah Güncellemesinde Türkiye'nin tamamına 23 Ocakta -24 sokmasıyla kesinleşti. 4 hafta boyunca sürecek yoğun kar yağışı 15 günlük tatili 1 aya uzattı. ECMWF Kar Haritası ise 13 Ocak'taki güncelleme ile Türkiye'nin tamamına 130 cm kar verdi.


    __ hava-kars323
    :hfyeni (42):

  • 850Hpa da -28 500Hpa da -45 tüm ülkenin üstüne çullanacak bunun ardından Azor Sibirya Blokaj yapacak 15 gün sistem ülke üstüne dönüp dönecek.Avrupalılar, İtalyanlar "The New Anatolian Ice Age(Yeni Anadolu Buzul Çağı)" diyecekler.