Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu ana kadar işler yolunda gitmedi esasen şu andan sonrada işlerin yolunda gideceğine dair tereddütlerim var. Tekrar tekrar ifade etmekte fayda görüyorum bugün Ocak 23. Yani o müthiş sistemin ilk hali ile bugünkü hali arasındaki farkı anlatmama gerek yok. Her zaman söylediğim 14 ve 18 sisteminin çuvallamasından farklı olarak bir kar yağışı görünüyor ama Ocak'ın sonu açısından tatmin edici olduğunu söyleyebilmem mümkün değil.Bu sistem açısından beklentinizi yüksek tutmamanızı temenni ediyorum. İç bölgeler ve Karadeniz açısından ise kar yağışlarının yer yer etkili olacağını tahmin etmekteyim.Şubat kapısı aralanıyor en azından 1-2 sistem alıp bu kışı noktalama şansımızıda tüketmemeyi diliyorum.Şubat açısından ürkütücü bir tabloyuda bugün ECM bize gösterdi. Şu ana kadar gelinen tabloda İç bölgelerde oluşması gereken örtü bile oluşmadı. Batıyı zaten saymıyorum. KKY görsek dua eder durumdayız. Şu ana kadar ılıman tarafta kaldık. Bundan sonra soğuk tarafta olmak dileğiyle. Minik soğuklar ya da sistemler değil kışa yakışır sistemler alacağımız bir Şubat ayı olsun.

  • acemiliğime verin birşey soracağım; mesela aşağıda ecm için konuşuyorum siyah çembe riçine aldığım bölge sistemi beklediğimiz tarihler. senaryo sayısı çokta az değil, ama ortalama ana çalıştırma kontrol durumu ortada.


    gfs te ise senaryo sayısı hemen hemen aynı gibi ama ana çalıştırma ortalama kontrol daha farklı. Yani ecm ye göre radikal bir fark var gibi.

    Bu farkların en büyük sebebi nedir?


    Kusura bakmayın heves sadece ve merak :D

  • @Efsane-Semih Hocam samimi olarak size bir şey söylemek istiyorum.Çok uzun bir süredir neredeyse Aralıktan beri durmadan gelecek gelecek dediniz sabredin bu modeller de hizaya gelecek dediniz,Takip ettiğim bütün veriler ve meteorologlar kışı bitirme noktasına getirmişken siz ısrarla gelecek dediniz.Hocam şu saat itibari ile modeller yavaş yavaş sizin dediğinize gelmeye başladı ilerleyen günlerde belki tüm modeller sizin tahminleriniz de birleşecek.Bir insan bir işe gönül verir de o işte o işin uzmanlarından daha başarılı ve bilgili olacak noktaya gelir mi ya?Diyecek söz bulamıyorum gerçekten kendinizi çok iyi yetiştirmişsiniz.Saygıyla ayakta alkışlıyorum sizi hocam :hfyeni (25): :hfyeni (25): :hfyeni (25):

  • Her zaman diyorum amatörüm. yanilabilirim ve arada yaniliyorumda. yuksridaki bi semih degil yorumunuda kendimi ovmek icin degil latife olsun diye yaptim.herseyin hayirlisi.

  • Mesut hocamızın nam-ı diğer Efsane Semih hocamızın hakkında ekşide yazılan bir kaç şeyler adına özel açılan post bile var.
    https://eksisozluk.com/efsane-semih--5001802
    https://eksisozluk.com/7-ocak-…anbul-kar-yagisi--5267400
    Yani kısaca Semih hocamız gözümde tekdir sakın yanlış anlaşılmasın bu işin okulunu okuyanlar vs yanından bile geçemez semih hocamızın.
    forum.havaforum.com/attachment/14849/

  • @Efsane-Semih hocama güveniyorum bana göre; tv de sistemden sisteme konuşan sözde meteorolog hocalarına taş çıkartıyor sonuna kadar arkandayım hocam inşallah tahmin ettiğiniz sistem gelicek adım gibi eminim geçen günlerin acısı çıkacak ılıkçı troller şimdiden ağlama duvarına koşun, saygılar alkis3223213123 :hfyeni (29): :gun_bandana:

  • Sistem gelme olasılığı bile bazılarını ürküttü
    GFS’den sonra ECM de biraz hareketlenince ve öngörüsü sinerji yüklü olan dostlarımızın tahminleri yönünde tünelde ışık görününce nedense bazı sesler yükseldi birçok ortamda , demekki kış bekledikleri gibi berbat geçse bu ülkeyi dar edeceklermiş soğukçulara ılıkçı ve karamsar lobisi
    Neyseki şu zayıf sistemle bel altı vurabiliyorlar
    Ama soruyorum , ortada hiç bir diyagram verisi bile yokken 21-22-23 Ocak dönemini haftalar önce ifade eden YİĞİTLER mi yoksa Ocak bitti şubatta tırt diyenler mi daha gerçekçi ve başarılı
    Ocak YB esaretinde geçmedi çok şükür
    Kuraklığın beli kırıldı, soğuma hep 1-2 derece ile kaçırıldı yoksa 18 Ocakta bile birçok yer en az 1 karış kar görecekti
    Vel hasıl umdukları gibi +10 giren bir Ocak olmadı , Şubatı daha ılık Afrika bekliyorlar ama Şubat efsanesi BAS BAS BAĞIRIYOR
    inşaAllah tahminimiz tutacaktır ve karamsar lobisi NEDAMET duyacaktır

  • Negatif NPO ve EPO şartları Amerikanın kuzey batısına indiriyor soğukları ve hızlı bir antisiklon olduğu için bizi olumlu yönde etkiliyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

    Einmal editiert, zuletzt von 4 Şubat ()

  • Massachusetts de birgün arkadaşlarla tavla atıyorduk.Takvime baktığımda 31 ekim 2017 i gösteriyordu.Arkadaşlar dediler 45 günlük tahminle 5-6 Aralık sistemini babamda tutturabilir.85 gün sonrasına İstanbula kar yağar dedim.Şimdi mesaj attılar 'yuh be' :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Az önce farklı konuya yazdığımdan dolayı mesajım silindi.
    Yani işin özü şu, saat 15:00 17:00 arası kar yağacak dedim tuttu. 2 hafta sonra mesajımı alıntılarsınız, Şubat'ın 15 inde Türkiye kar a doyacak.