Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar
-
Gréy -
9. Dezember 2015 um 10:55 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Multimodel (6 - 7 Ocak)


-
Sibirya Trabzona gelse biz coştukça coşsak.Yalniz bu sistemler adami çok aldatir.Efsana semih bile yanlış tahminde bulundu.Istanbul sahiller bile 30cm civari kar alacak demisti.Neyse konumuza donersek sistemler çok firildak ve değişime açık.Pazartesi sabah çıktıları önümüzü gormede bizi aydinlatacaktir.
-
bafrali hemşerim, öncelikle tüm emeklerin için teşekkürler. Gerçekten bu işe çok emek veriyorsun. Tabi diğer arkadaşlar da. Onlara da ayrıca teşekkürler. Umarım bu sistemden fazlasıyla yararlaniriz. İnşallah Allah nasip eder bolgemize.
-
Paralel pek iyi değil. Kötü demek olmaz ama Z500 de o maviler Ukmoda olduğu gibi üzerimize inmeli. 30 yıl geçti. Unutmayın bu memlekete ortalama 30 yılda bir efsane gelir. Kış öncesi de yazdım bunu. O soğukları ve sinoptiği yakalamışken kaçırmak hiç olmaz.
-
@Great Khan Hocam Ecmwf yi Gfs yi Eps yi dize getirdik de paraleli mi getiremeyeciğiz düzelir o da yakında

-
Ukmo sağ olsun. Eğer dediği olursa orta vadede kral artık o. Ama en önemlisi bu akşam ki çıktısı gerçek olursa neler olur tahmin edemiyorum. Karadeniz kıyı şeridi ne hale gelir acaba.

Temkinli olmakta fayda var. 17 Aralık da yediğim kazık hala aklımda. Gfs diyagramı ne hale gelmişti bir akşamda. Kendimizi kaptırmadan takip edelim. Allah yüzümüze bakacak İnşAllah.
-
-
6 Ocak kar haritasi ve kırmızı kütleler.
-
-
Sahile 30ml civari kar yağışı gösteriyor.Buda bize 40cm kar demek.Şimdi yeni guncellemeler ile bu illaki olumsuz yönde bozulur.Bozulmadan bakin da gözünüz gönlümüz açılsın.
-
@gargut61 Ana fikir böyle kalsın da -10 girsin sorun olmaz
-
Gfs gece pek önemli değil. Sabah Ukmo Ecmwf ve EPS önemli. Hayırlı geceler.
-
GFS gece Portekiz deki AB zorladı YB'yi olay bu.Sabaha düzelir umarım.Hadi hayırlı geceler herkese.
-
gfs sistemi bozmuş bikac saatte nasıl değiştiriyor bu kadar çok saçma değil mi ?
-
bu sefer olacak,geceye moral bozmamaya ant içmiştim...
-
Yine mi hüsran.
-
Saatler öncesinden uyarıyı yaptık zaten. Gfs bu gece bozmasaydı sorun olurdu yani sıkıntı yok

-
Yani sorun yok mu gray hocam
-
Her zaman için dikkate almamanız gereken model güncellemeleri:
GFS sabah
ECMWF sabah
UKMO akşam
GEM akşam -




