Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Beyler 23 sisteminden 10 Ocakta bahsettim. Bir kaç gün önce de sistemler silsilesinden bahsettim. Sistemler silsilesi sonraki gayemiz, şimdi 23'ünü alalım sonrasına gün geçtikçe bakacağız.


    Takipte kalın.


  • Hocam düzceden bahsetmemişsin hiç çok merakda bırakıyorsun bizi böyle :D

    Karın ilk düşüşü sıradan değil, sihirli bir olaydır. Uyandığında yattığından daha farklı bir dünyaya gözlerini açarsın


    Priestley

  • iskenderli_6700 ilk sistem cepte pazartesi kar başlıcak salı yoğun sonra kuru soğuk sonra yine kar var ara ara .. ama asıl olan 14 15 gün sonra öyle bir sistem gözüküyorki -20leri görcez kar 2 metre olursa şaşırma diyeceğim sistem gözüküyor diyagramlarda destekiyor bu sistemi gemde destekliyor çok fena toprağam dedelerin bile böyle kar görmemiş diyeceğim bir sistem geliyor :)

  • @тaяaηтυℓa hocam ilk soruyu ben sormak isterim size :)


    Önümüzdeki sistem için düzceye 1 metre civarı kar bekleniyordu değişiklik varmı sizce bu tahminlerde ?

    Karın ilk düşüşü sıradan değil, sihirli bir olaydır. Uyandığında yattığından daha farklı bir dünyaya gözlerini açarsın


    Priestley

    Einmal editiert, zuletzt von Uğurcan Makaroğlu ()


  • En büyük avantajimiz hazar bölgesinde yb nin iyi tirmanişi sistemin doğuya kaymasini engelliyor yani sıkışıyor batida azor bir tik daha geride kalip yükselmesi demek...al sana en az 50 cm ...endeksmiş cetvelmiş fasa fiso ikinci yilbaşi yolda...


    al sana en az 80cm :)

  • Bazen ukmo ecm ye ecm de bazen ukmoya benziyor....ama mutlaka birbirlerini takip ettikleri kesin...144 de ukmo ile ecm hemen hemen ayni olsada ukmo sistemi birazdaha kafkaslara göndermeye hevesli izlandada firlayan ab nasipse buna izin vermeyip çekiyor dönüş hareketiyle ecm de olduğu gibi tekrar döner...batida azor iyi konumlaniyor ocağin son 10 günü marmaranin doğusu ve karadeniz icin dalga dalga sistemler kapida...

    Einmal editiert, zuletzt von yasin5385 ()

  • birkaç gündür söylediğim gibi benim asıl beklentim ay sonu sisteminde şu an gfs İtalya'nın doğusunda ab oluşturduğu için Doğu Karadeniz'e kırıntı bile vermemiş. Ha diyeceksiniz o ab oluşmak zorunda mı? O ab oluşmak zorunda değil elbette ancak bu bir tepki absi. Tepeden -38'lik çekirdek bir anda bindirince doğal olarak ab oluştu. Bu haliyle kötüyken benim korkum abnin tam İtalya üzerinde oluşması. Eğer öyle olursa iyice batılar sistem Karadeniz ağlar burada. O tepki absinin Girit civarlarında oluşmasını beklemeliyiz. 23 sistemi her halükarda gelecek zaten yağış sıkıntısı görünmüyor sadece işimiz deklere kalırsa bazı yerler üzülebilir efsane değil ama iyi bir sistem olacağa benziyor.
    Ecmwf ay sonu sisteminin sinyalini veriyor vade çok uzun olduğundan bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum. İlk sistem Batı Karadeniz' e hayırlı olsun, ikinci sistem ağırlıklı olarak Orta ve Doğu Karadeniz olsa da tüm Karadeniz'e hayırlı olsun, 3. sistem benim asıl beklediğim bomba da inşallah Girit'te oluşacak bir ab ile bizim olsun :)