Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin Ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zonguldak yıkılıyor fırtına yoğun kar ve tipi :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :hfyeni (25): /scatisma2::341

    foto çek foruma at toprağam sistem gelene kadar 40 takla atıyoruz fotolardan yararlanalım değil mi ;)
    burda henüz fotoğraflık örtü yok ama deniz tarafı kapattı geliyor yakındır hava-kars323

  • şu sistem bana 6 saatte 2 paket sigara içirtti ya helal olsun diyorum valla 3 sistem geldi 3 ünde de Batı Karadeniz kıyıları gülemedi siklon yaramıyor Batı Karadenize bidaha da siklon dedimi artık Batı Karadeniz e efsane sistem geliyor tellalarını kaldırıyorum.. yüksek yerlere her seferinde yagıyor bu sene bi kere Batı Karadeniz kıyıları bırakın gömülmeyi avuç içi kadar kar göremedi anca havada ne diyelim Hayırlısı boşa kürek sallamanın anlamı yok bu saatten sonra..

  • @Şaban Çilesiz Abi yeni görevin hayırlı olsun öncelikle. Bizim kuzende merkezde kar başladı dedi, Çaycuma şu anlık sakin heralde ? :chinese: Yarın ama sizin gününüz olacak gibi, inşallah herşey gönlünüzce olur.. :thumbup:

    teşekkür ederim sağolasın :)
    çaycumada çok değişken hava var kimi yerler 10 cmi aştı kimi yerlerde örtü yeni yeni oluşuyor :)
    inşAllah akşam ve yarın bizim için çok güzel olacak hava-kars323 :hfyeni (29):

  • foto çek foruma at toprağam sistem gelene kadar 40 takla atıyoruz fotolardan yararlanalım değil mi ;) burda henüz fotoğraflık örtü yok ama deniz tarafı kapattı geliyor yakındır hava-kars323

    ben kar falan gormuyoruum Zonguldak merkezde hocam ? Zonguldak da acayip bi hava var saatlerdir. Yağsam mi yağmasam mi diyor resmen. Yağmıyor. Hep kky o da arada. ama dediğim 10 temmuz denen yerler şuan çok rahat örtü oluştu bile . Site hastanenin üstü bildiğin bembeyaz
    Kısaca hava çok sinir bozucu saat 2 dem beri böyle . Bi anda başlıyor 15 sn sürmüyor .. :hfyeni (42):
    İsin ilginci kozlu tarafı devamlı sisli puslu. Ama normal sis galiba orası da .

  • @haritaci6741 kozlu tarafı şuan yağmurmuş yeterli soğuma olmaması nedeniyle kar başlamamış olabilir az yükseklerde örtü oluştuğunu görmenizin sebebide oralardaki hava sıcaklığındaki 1 derece oynamanın sizdeki kky nin orda kar olarak yağmasıdır . . .
    yani sorun yeterli soğuma . . . havanın kararmasıyla bu sorunda kalmıcak inşAllah . . .

  • ben yalovada hıc bu kadar kar gormemıstım..ana caddeler bıle kapalı..ara sokaklar zaten hayalet gıbı olmus..sıstemın en sanslı yerlerınden biri oldu yalova..

  • ben kar falan gormuyoruum Zonguldak merkezde hocam ? Zonguldak da acayip bi hava var saatlerdir. Yağsam mi yağmasam mi diyor resmen. Yağmıyor. Hep kky o da arada. ama dediğim 10 temmuz denen yerler şuan çok rahat örtü oluştu bile . Site hastanenin üstü bildiğin bembeyazKısaca hava çok sinir bozucu saat 2 dem beri böyle . Bi anda başlıyor 15 sn sürmüyor .. :hfyeni (42):
    İsin ilginci kozlu tarafı devamlı sisli puslu. Ama normal sis galiba orası da .

    şuan batı karadeniz üzerinde bir yağış yok 1-2 saate gelecektir radar dan takip edin :)

  • o zaman hocam bu dediğine göre; biz gündüz yağış alamayaaZ demek oluyor . Yarın gündüz yine hava ısınacak sonuçta :buck:

    yanlış çıkarımlar yapma bence hocam . . . dün hava 17 derecelerdeydi . . bugün kimi yerler yeterli soğumayı buldu kimi yerler bulamadı 1-2 derecenin çok büyük etkisi oluyor böyle bıçaksırtı bir durum . . . gece soğuma dahada artacak ve yarında aynı şekilde gündüzde dahil sıcaklıklar 0 derecenin altında seyredecektir tahminler bu yönde . . . diyagramı paylaşıyorum senin için tam soğuma nezaman oluyor dikkat et yarına yani 8 ocağa dikkat et . .

  • millet bende uzuluyodum sabahtan beri cok cok hafif kar vardi karasu sahilde sakaryada.radarı takip edin.yarim saatte tum yollar bembeyaz oldu lapa lapa siddetli yagiyor ve radardaki mavilikler bunu yapıyor radarın gerisi yemyeşil.eger o radardaki yesillikler doguya dogru akiyosa ki gidiş yonu onu gosteriyor kop kop :gun_bandana:

  • @Furkan7878 ben karabük balıklar kayası teknik eğitim fakültesi mezunuyum 4 yıl orda kaldım 3 ay merkezde 2 yıl 100, yıl mah. kalan 2 yıl da şahin tepesinde kaldım eğer merkezdeysen 15 cm i geçmeyen sancılı bir dönem geçirirsin çünki karabük merkez öyle bir yerki çevresi kardan yıkılırken hava boşluğumudur nedir biliyorum dağların etkisi muhtemelen karabük merkez havaya bakıyor... şahin tepesi safarnbulu hattı çok iyi.. en iyi ovacık ve eflani ilçeleri

  • kozlu/zonguldak

    şaka gibi merkez bomboş çok ilginç


    Olduğum yer abartısız yarım saatt 45 dk dır aşağıda ki foto gibi böyle. O kar sis bulutu sanki zonguldak çarşıdan öteye duvar örülmüş bi şerit çekilmiş gibi geçmedi. Yaklaşık 3 saattir de hep böyle .Oraya kadar geliyor geri çekiliyor. Abartmıyorum ben hayatımda böyle şey görmedim bu şehirde... Bi gudubetlik var bu işte cidden..
    :bawling: