Tarih-Tarih Genel Tartışma Konusu (Tarihle ilgili her şey)...

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Gray Cities çok tartışılacak konudan başladın hadi bakalım :) aslında kayı kitabında bu konuyu birebir okurkende insanı çelişkide bırakıyor ancak sanki timurun özellikle hakimiyet altında tutma isteği, batı sınırında kuvveti artan bir Türk imparatorluğu ve bunu bir süre el altında idare altında tutma düşüncesi 1402 ankara savaşının olmasına sebep olmuş görünüyor. Farklı tarih kitaplarında kimisi Timur un hassas davranıp yıldırım bayezidin tavırlarının 2 imparatorluğu savaş duruma getirdiği, kimisininde tam tersinin olduğunu iddia ettiği kaynaklar mevcut.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Great Khan açar mısın Vahdettin yardım etmiş olamaz mı Atatürk'e? :)
    @Merteoloji57 olabilir Türk devletleri bölünmeyi sever güç elde edince sapıtıyoruz :)
    @Baybars hocam Sultan Bayezıd'ın Timur'u hafife aldığı yazar kaynaklarda ancak hakimiyetinde o dönem sadece Akkoyunlular değil Altınordu, Mısır ve Hindistan'da Timur'un hakimiyetindeydi oralardan da destek alıyordu hatta Trabzon Rum İmparatorluğu bile Timur'u destekliyor Ekrem Buğra Ekinci'ye göre. Hristiyan bir devletin Timur İmparatorluğu'nu desteklemesi manidar belli ki Osmanlı korkusu var :)

  • @Gray Cities olamaz. Kendi halife olmak şartıyla vatanı peşkeş çekti. Hanedan sürgün edildi acılar çektiler falan deme bana. Geçen hanedandan birisi Galatasaray adasını istiyordu şuan o haldeler. Atatürk ne yaptıysa doğru yaptı. Az bile yapmış bugün bazı dinciler arkasından sövüyor. 29 Ekim de Atatürk ile ilgili şiir okurken çocuklar okulun önünden geçen sarıklının teki Ataya sövüyor daha bu 29 Ekim ben şahit oldum adamla kavga ettim. Hepsini asamadı ömrü yetmedi bana sorarsan ama ben konuşmayı sevmiyorum bu konuları boş ver..

  • @Gray Cities tabiki zaten savaş esnasında hainlik yapıp saf değiştirenler olmuştur.


    Timur akıllı komutan anadolunun zayıf durumu, ve bu zayıflıkta hızlı büyüme yolunda ilerleyen osmanlıyı görüp müdahele etmennin bahanelerini oluşturmuşa benziyor.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Great Khan halife olmak şartıyla vatanın peşkeş çektiğine kanıtın var mı? Atatürk'ün dinciler tarafından eleştirilmesi normal iyi bir komutan ve yönetici ancak din konusunda büyük yanlışları var. Daha da ileriye gidersek Murat Bardakçı kendi programında canlı yayında Atatürk'ün kesin olara ateist olduğunu söyledi. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk "Gökten İndiği Sanılan Kitapların Dogmaları" diye 1937 yılında meclis açılış konuşması var. Ha tabiki Müslüman olmak zorunda değil bir birey ancak "Dinsiz adama devlet işi verilmez" demiştir Osman Gazi bunu da not düşeyim :) Ancak hiçbir devlet adamı sevilmese dahi saygısızlığı haketmez hele ki milletini ayağa kaldırmış, düşmanlardan kurtarmış, yeni bir devlet ve sistemle milletini yani Türkleri yüceltmiş birisine asla saygısızlık edilmemelidir.

  • Atatürk ün ateist olduğunun kanıtı yok, bende tam tersini düşünüyorum. Dinle ilgili yanlışları var tabikide, zaten en büyük hata Atatürkünde bir insan olduğu ve hata yaptığının kabul edilmediğidir. Gayette hataları olmuştur. Bence bu konuda çok fazla konuşmayalım, önü tartışmaya çok açık bir konu.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Gray Cities


    Osman gazinin ne dediği şuan bizi ilgilendirmez. Kaç yüzyıl geçti.


    Ateist olsun müslüman lider diye yere göğe sığdıramadığınız padişahlar haremde içip yatıyorlardı? Kendileri saraylarda yaşarken senin benim dedem fakirlikten kırılıyordu ağır vergiler kimden alınıyordu. Savaşlarda kimin dedeleri ölüyordu?


    Eğer bugün senin benim memleketim olan Trabzon rum devleti değilse buna vesile olan Atatürktür. Dini de kimseyi ilgilendirmez. Vatanı kurtarmıştır. Doğrusu yanlışı her insanın vardır. Bu onu cennete koymaya yeter.

  • Atatürk ün ateist olduğunun kanıtı yok, bende tam tersini düşünüyorum. Dinle ilgili yanlışları var tabikide, zaten en büyük hata Atatürkünde bir insan olduğu ve hata yaptığının kabul edilmediğidir. Gayette hataları olmuştur. Bence bu konuda çok fazla konuşmayalım, önü tartışmaya çok açık bir konu.

    ben ateistmiş değilmiş bilmem parayla imanın kimde olduğu belli olmaz demiş atalarımız :D Atatürk'te bir insan herkes hata yapar. Tartışma uzarsa müdahele edersin abi ;)

  • Valla şahsen benide pek ilgilendirmiyor ateist olup olmadığı yada müslüman olup olmadığı. Bildiğim şu osmanlının mecali kalmamışken, o çıkıp ülkeyi bataklıktan kurtardı. Saygı herşeyin önündedir. Kimse sevmek mecburiyetinde değildir ama saygı duyacaklar.


    Müdahele ederiz elbette:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Anadolu'dan yığınla vergi alınıp yatırımların genellikle Balkanlara yapıldığı doğrudur. Hatta Osmanlı Devleti Balkan Devleti'dir denir. Osmanlı'nın Anadolu'ya hakimiyeti taa Yavuz dönemine gider. Anadolu'ya en büyük yatırımlar anadolu Selçuklu döneminde yapılmış Osmanlı Devleti bu yüzden gerek görmemiştir. Aslında şöyle bir bakarsak;

    • Büyük Selçuklu Devleti Malazgirt Savaşı ile Anadolu'ya girmiş ancak fetihleri komutanlarına bırakmıştır.
    • Anadolu Selçuklu Devleti Büyük Selçuklu Devleti ile akraba bağı olmasına rağmen ters düşmüş ancak güneyde Antalya-Alanya, kuzeyde Sinop-Samsun limanlarını ele geçirerek kendisini güçlendirmiş ve Anadolu'da başta Konya olmak üzere Sivas ve Kayseri'yi kalkındırmıştır.
    • Osmanlı Devleti hedefi her zaman batı olarak görmüş Anadolu'yu hep 2. plana atmıştır. Ancak Anadolu'dan vergi alıp Balkanlara yatırı yapmıştır. Ne zaman batıda toprak kayıpları başladı o zaman bu devletin temeli olan Türklere döndü yüzünü. soydaşlarına büyük zarar vermiştir Osmanlı.
    • Türkiye Cumhuriyeti'de doğu bölgeleri kaçakçılık ile geçinmesine, vergilerini vermemesine rağmen bunu bütün ülkeye ödetmekte üstelik en çok yatırımı da yine doğu bölgelere de yapmaktadir.

    Bizim Türk devletlerinin en büyük hatası işte budur. Hak edene değil baş kaldırana, mazluma değil parası olana, sathı değil hattı düşünene yatırım yaptığı için fazla ayakta kalamadan yıkılıyoruz. Orta Asya'da bıraktığımız anıtları iyi irdelememiz gerekiyor.


    Samsun-Trabzon hattında Pontus devletini yeniden canlandırmak isteyen Rumlara kafa tutabilmemiz Atatürk ve Çepni Beyi Topal Osman'a bağlıdır Allah gani gani rahmet eylesin. Ancak Müslüman olmayan kimse cnnete giremez bilgin olsun.

  • Diğer Türk devletilerinde bu durumun olup olmadığı soru işaretidir. Osmanlının sadece payitahtın olduğu yere saray çevresine önem verdiği aşikardır. Osmanlının yıkılmasındaki sebep sadece bu değildir. Hatta bana göre en büyük payda değildir. Daha büyük sebepler sözkonusudur.


    Osmanlının temeli Türktür ancak zamanla ümmet politikası gütmüştür ve Türkleri kendi özü değil sadece ümmeti olarak görmüştür. Osmanlının hatalarından biri budur.


    Türkiye Cumhuriyeti özellikle bu zamanda en büyük yatırımı doğuya yapıyor demek biraz fazla abartı olur. Ve hemen arkasında şu soru gelir madem Türkiye cumhuriyeti en büyük yatırımı doğuya yapmaktadır peki neden güney ve doğu gelişmemiş aynı kalmaktadır? ( bu soru eleştri değil tartışmayı genişletmek için sorduğum sorudur)


    Ve bence yapabileceğin en büyük hatayı yapıyorsun, bir insanın cennete girip giremeyeceğini yaradandan başka kimse bilemez. Hepsinden öte buna ne sen ne ben nede bir başkası karar veremez.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • bende yattım yarın iş var, hayırlı geceler herkese

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Baybars doğu ve güneydoğunun gekişmediğini kim söylüyor ki? Tek sıkıntarı denize kıyısı olmaması. Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır'ın nüfusu Karadeniz'in yarısı ediyor. Nüfus gelişmiş yere toplanır kuru kalabalık olmaz.


    Ben kimseye cennete giremez demedim Müslüman olmayan kimse cennete giremez. Bir müslüman eğer bu söze karşı çıkıyorsa zaten müslüman değildir küfre düşer dinden çıkar çünkü Kur'an'da apaçık kimlerin cennete gireceği yazar.

  • Ah Moskoflar ah... Sinsi İngilizlerin oyununa gelmeseydin dünyayı yönetiyor olurduk hala. Birleşik Krallık kendisi dışında güçlü gördüğü bütün krallıkları yıkmıştır yerlerine de ya piyonlarını koymuştur.

  • @Gray Cities doğu ve güney doğuyu bir izmirle istanbulla kocaeli ile bir tutamazsın, çok geliştiğini iddia etmek yanlış olur


    "Ancak Müslüman olmayan kimse cnnete giremez bilgin olsun" demişsin bende sana diyorum ki buna sen karar veremezsin karar merci sen değilsin. Yazanı her müslüman gibi bende biliyorum ama tekrar edeyim buna sen karar veremezsin karar merci rabbimdir isterse cennetine alır isterse almaz.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN