Mart Kapidan Baktiracak

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Doğu Karadeniz kar görecek gibi. Ama geçen yılki gibi fındındıkların yanma ihtimali nedeniyle yağmasa daha iyi. Ayrıca yağarsa kısa sürecek, hafif olacak.

    Yanlış gördüm modelleri büyük ihtimalle yağmaz. Düzelttim.

    Einmal editiert, zuletzt von Root (15. März 2015 um 20:43)


  • Ben hala temkinliyim...

    Martta kar yağacağına zihnim inanmıyor. Kara doyma konusunda level atladım :hfyeni (18):

    daha 2013 te yağdı tuttu martta kar yağar istanbulda anormal bir durum değil ki :D :D raad ol bence modeller mutabık -7 girse bile yüksekler gene kar alır -9 da çoğu yer alır kıyılar bile bence


  • Doğu Karadeniz kar görecek gibi. Ama geçen yılki gibi fındındıkların yanma ihtimali nedeniyle yağmasa daha iyi. Ayrıca yağarsa kısa sürecek, hafif olacak.

    Yanlış gördüm modelleri büyük ihtimalle yağmaz. Düzelttim.


    Root kardeş rica etsem ankara hakkında da açıklama yapabilirmisin

  • 17 Şubat Salı akşam 18:30'da yükseklerde, 20:30'da kıyılarda kar ve karla karışık yağmur başlayacak gibi görünüyor. Daha erken veya geç de olabilir tabi. Fakat Salı gece 23:30'da saf kar kıyılar dahil %90 başlayacak. Çarşamba sabahı yüksekler az bir örtü ile uyanabilir. Sabah saatlerinden itibaren DEK'ler gün boyu sürecek. Poyraz nedeniyle en çok Avrupa Yakasını etkileyecek. Akşam saatlerinde hem Anadolu Yakası hem de Avrupa Yakası yüksekleri beyaz olacak. Yağışlar gece de devam edecek. Yer yer kuvvetli kar sağanakları olabilir. Perşembe günü hem yükseklerde hem de kıyılarda kar zayıflayacak. Fakat DEK'ler devam edecek. Akşama doğru yavaş yavaş karayele dönecek. DEK'ler daha çok Anadolu Yakasını etkilemeye başlayacak. Gece saatlerinde kar devam edecek. Cuma öğlene kadar hafif kar olabilir. Ama öğleden sonra hem yükseklerde hem de kıyılarda kar kesilecek. Karla karışık yağmura dönecek veya güneş varolan örtüyü hızlı bir şekilde eritmeye başlayacak.

    Çarşamba günü yoğun, kısa süreli, ani kar sağanakları kıyılarda en fazla 1-2cm olabilecek örtü oluşturabilir. Bu örtü 10 dk içinde eğer yeni sağanak gelmezse erir. Sonra yine tutar yine erir... Bu nedenle kıyılar örtü için pek umutlanmasın. Ama yükseklerde özellikle de Avrupa Yakasının yükseklerinde kartopu oynanacak kadar yağabilir. Kar yağışı genellikle lapa lapa şeklinde olacak gibi. Nem ve konveksiyon olduğundan DEK sağanaklarının sıklığı çok olabilir.

    Eğer kuvvetli kar sağanakları Salı Akşamı başlarsa okullar tatil olabilir. Ama şuan tatil yapılacak bir durum yok. Belki 6 Ocak günü olduğu gibi çıkış saatinde kar birikmiş olacak diye bir gün tatil edilir, fazlası olmaz. Tatil beklememek lazım. Hem İstanbul için hem de Ankara için söylüyorum.
    Pek güzel bir kar olmayacak. Kıyılarda sulu, 1cm ve hemen eriyen yükseklerde çok ama fazla nemli bir kar olacak.

    Diyagram (12Z) tam anlatmak istediklerimi gösteren bir şekilde. 2. ve 3. Sistemle ilgili fazla birşey söyleyemeyeceğim şimdilik. Diyagramdaki yazılar herşeyi anlatıyor.
    Ayrıca ben 5-10cm'i ankaraya dedim yanlış mı anlaşıldı.

  • 18 şubat sabahı kıyılarda öğleye kadar kalıcı örtü olur sıcaklığın düşük olmasından eğer öğleden sonra düzgün kar yağışları olmazsa örtü erir ama ben sabah kıyılarda öğleye kadar kalıcı uzun süreli örtü beklerim erime az olur

  • Root kardeşim emeğine sağlık.

    Ben senin kadar ümitli değilim ama. İstanbul merkezde saf kar olasılığı düşük, ancak çarşamba sabahı birkaç saat yağabilir o kadar. Yükseklerde de durumun pek farklı olacağını sanmıyorum.

    Beklemekten başka yapılacak bir şey yok.


  • 18 şubat sabahı kıyılarda öğleye kadar kalıcı örtü olur sıcaklığın düşük olmasından eğer öğleden sonra düzgün kar yağışları olmazsa örtü erir ama ben sabah kıyılarda öğleye kadar kalıcı uzun süreli örtü beklerim erime az olur


    Şubat ve düşük yerine mart ve yüksek mi gelecekti?

  • gerçi 850 hpa ile yer sıcaklıklarını tutturmakda zor
    Mesela 100 metrede neydi bilmiyorum ama sanırsam 0,5 derece düşüyordu galiba ancak özellikle 6 ocak sisteminde çatalca -11i -13ü görürken istanbul merkez(mgmye göre istanbul merkezi)-5den öteye gitmedi mgmye göre istanbul merkezi 0 rakımlı olarak düşünürsek çatalcayıda 300 metre olarak kabul edersek ortada çok fazla bir fark oluyor