Beiträge von messibaby

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


    Bu karı bekliyordum Isparta üzerinden sinyali verdim kütleler büyüdü genişledi şuan orta kuvvet ara ara yoğun yağıyor gün içinde soğuma yeterli olsaydı 12 mm yağışı kar alıyorduk birikimimiz çok farklı olurdu 20 sinden sonra uzun soluklu kara hazırlanın her gün kar var :) :)


    Bari yalan söyleme "akdenizden kütleleri bekleyenler var hala"diyen ben değildim bilmişmiş.Güldürdün 4 ocakta sistem patladığında hata yapyım diye 10 gün yazmadım ama sen "yüzsüz yüzsüz" bildim diyorsun!!

    Kütleler ağır hareket ediyor bu bizim için iyi çünkü üzerimizde daha gazla dururlar!!gfs sınırlı alan modelleri son anda yamuk yaptılar hata yaptılar bilemediler.Ankarada yağan karın sabah saatlerine kadar etkili olmasını bekliyorum.Sabaha göre durum değişti ankaranın doğu ilçeleri daha iyi kar alacak!!beypazarını malesef kütle sıyırıyor ab ıspartanın doğusunda oluştu ısparta üzerinde oluşşa bütün ankara iyi kar görücektik ama neyse herkese iyi akşamlar :)

    Kar 9 gibi başlayacak merkezde 5-10 cm arası yükseklerde ve batı ilçelerde 10+ bekliyorum sıcaklık sabaha doğru -5 derecelere kadar düşecek!! Yarın sabah buzlanma olabilir!! Yarın kış lastiksiz ve önlemsiz trafiğe çıkmayınız!!


    Sıcak cephede olduğumuzu 8 9 gündür söylüyorum şuan sıcaklık 8.5 derece öğleden sonra yağış yağmur karla karışık akşamdan geceye kadar orta kuvvet sabahında yağışın çok çok hafiflemesini bekliyorum sistem ülke genelinde beklenildiği etki yapmadı ben beklentiyi düşürdüm sizede tavsiye ederim merkez 5 ila 7 yüksekler max 10 cm bekliyorum.

    kardeşim merkez 5le 7 bekliyormussun yüksekleri nasıl max 10 cm diyorsun sen :) nerde beklenen etkiyi yapmamış?

    önce bi konuşmayı öğren "yüzsüz yüzdüz" ne demek terbiyeli ol önce.Ben sana inan falan demiyorum kendi tahminimi yapıyorum,ister inanırsın ister inanmazsın.Adı üstünde tahmin kesin diye bir şey yok!!


    Bütün her şeyi bırakalım sana inanalım dimi kardeşim bu gazlamayı 4 ocak sistemindede yapmıştın sonuç ortada hala hala yüzsüz yüzsüz yazıyorsunuz.

    Kar göreceksiniz örtüde büyük ihtimalle oluşacak ama burda ana faktör yükseklik.

    ana faktör yükseklik falan değil en geç 5 gibi ankaranın her yerinde yağış kara döner!!bi arkadaş mgm uyarı vermiş kesin kar geliyo demiş,kardeşim mgm ecmfye göre tahmin yapıyor bencede gelecek ama mgmnin her dediği olacak diye düşünmeyin!

    Bugün örtü yok diyen gfs sınırlı alan modelleri(gfsyi baz alarak şekilleniyor sınırlı alan modelleri) 4 ocakta da 30 cm veriyordu ankaraya,ecmfnin dediği olmuştu!! Şimdide örtü yok diyorlar bakalım görücez gfs benim için 4 ocakta bitmişti

    Arkadaşlar 1. Sistemde sınırlı alan modellerine bakıp,gfsye bakıp canınızı sıkmayın!! Bu sistem tahmin edilmesi zor bir sistem.Mgm ecmfye göre tahmin yaptığı için mgm yoğun kar veriyor ecmfye kısa vadede güvenmiyorum.Bu saatten sonra modellere gfsye ecmfye,sınırlı alan modellerinede bakmayın.benim salı öğlene doğru oluşacak örtüde beklentim yaşamkent,yapracık vb ankaranın batı yerinde kalan yerler için 10-25 cm arası merkez için 5-15 cm arası bekliyorum.


    Şunu anlayamadınız birtürlü Sitemizdeki Tahminciler ve bu işin Okulunu okumuş insanlar bile Ankara için çoğu zaman başarılı tahmin yapamıyor bunu kimse inkar etmesin. Ankara'da ne olcağı belli olmuyor bi yandan karasallık var bi yandan sogugun girişi var rakım vs var yani var olu var, O yüzden Ankara için kimse net konuşamaz O yüzden ankara için sorulan sorulara kimsede net bi cevap veremiyor En basiti bi sistem geliyor ve İç bölgeler için AB lazım Ancak bi istanbul-zonguldak gibi kıyı iller için soguk olması ve 500hpa güzel olması yeterli O yüzden en net tahminleri buralara yapıyolar O yüzdende tahmincilerimiz ve bu işin okulunu okumuş kişilerde bu Bölgelerde başarılı oluyolar çogunlukla Onun dışında iç bölgelere ab alanı ve sogugun etki bölgesi etkili olmak zorunda haliyle Soguk karadenizdenmi girmiş balkanlardanmı girmiş Bu önemli. Şimdi kimse Ankara için neden tahminciler bukadar pasif demesin sonucda onlarda başarılı grafik sergilemiş insanlar burda Ankara için yapacakları bi yanlış tahmin O tahmincinin düşüşünü göstermiş oluyor haliyle tahmin bölgeleri En net olan bölgelerde ağırlıklı oluyor burda karadeniz-marmara-ege İçin net oluyor. Diğer bölgelere herzaman Ab alanı siklonlu sistem lazım oluyor(Ege içinde öyle ancak bazı illeri dek alabiliyor).Bu sitede tahmincilerden Ankara yorumu duymaktan yerine Kendi tahminlerinizi Ankara üstünde yapmanızı öneririm ben bu siteye geldigimden beri Ankara tahminini hep kendim yapmışımdır ve Sisteme göre tutarlılık oranım değişmiştir hep Çoğunluklu yanılmısımdır. Çünkü ankara kar beklendigi günde yağmur yağan bi ildir unutmayın bunu.

    aynen katılıyorum ankaraya tahmin yapmak zor,ama iç anadolu doğu anadoluya güney anadoluya genelikle modeller ne verirse o çıkıyor.Üstadlarımız ankara zor diye tahmin yapmıyoruz demiş peki diğer illerimize niye tahmin yapmıyorlarmış?


    Şimdi samet bana kızacaksın belki sonuçta bizde bu forumu çok seviyoruz ki herşeye rağmen burdayız ama gerçektende çoğu zaman ankara sorusunu görmezden geliyolar ve sitem ettiğimizde ucundan bi cevap alıyoruz o kadar.Fakat bunun nedenini bugün root un bana attığı özel mesajda anladım cevap şu "Kolaysa kendin yap tahminini. Istanbul ve Trakyada hem sicaklik hem dek garantisi var. Siklon olsun olmasin, nerede olursa olsun kar aliyor. Ankarada siklonun 10 km kaymasi yagisi yagmura cevirebiliyor, efsane de getirebiliyor kestane de. Verilerde netlik yok. Dedigim gibi bana laf edecegine kolaysa kendi tahminini kendin yap." İşte tahminciler burası için cevap vermekten bu nedenle kaçıyorlar.

    iç anadoludaki,doğu anadoludaki,güney anadoludaki şehirlerin tahminimi yapmaktamı zor oluyor :)


    Bu zamana kadar bu konuyu hep üstte tutmaya hep ön plana koymaya çalıştım.Konuda soru sorulunca yada sistem belirtileri olunca duygularımı belirttim ama görüyorum ki bazı şeyler yetmiyor.Ne desem boş.Bahsedilen ecm konusunda Ankara için iyi bir şey gördüysem yada ne gördüysem onu söyledim.Bunun için çok geriye gitmeye gerek yok.Bu sitede bölgecilik diye bir algı yaratılmaya çalışılıyor olmayan bir şey varmış gibi gösteriliyor.Lütfen bu konuda daha hassas ve yapıcı olalım.

    hocam başka konularda ankara hakkında soru sorduğumuzda ciddiye bile alınmıyor.bi konuda 100 msj varsa bunun 80i istanbul geri kalan 20 ilde ankara,semih hocamız istanbul hakkında ilçe ilçe, mahalle mahalle cm söylerken bize yorum bile yapmıyor bu forumda üvey evlat gibiyiz!!