Kuvvetli Soğuklar ve Yoğun Kar Yagışları Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • ECMWF dek görmemezlikten geldi muhtemelen zaten dek olup olmayacağı daha doğrusu nerelerde etkili olacağı 24saat önce bilinebilir ama yine de tutarlıığı %65-75 arasıdır.Ayriyetten mgmyi bu sistem için takmana gerek yok İstanbulun tepesinde -12ler gezerken İzmir'i İstanbul'dan soğuk göstermiştir.


    Bi an hem korktum hem de telaşlandım :D Çünkü çok fark var ya bide tutarsa Mgm ' nin tahminleri Avrupa yakası kışı unutur resmen :( :)


  • İstanbuldaki dek yağışının en fazla alacağı yer anadolu yakası özellikle maltepe kartal pendik tuzla civarlarıdır karayel eseceğini varsayarak yaptım bu tahmini ayrıca minimum 20cm 50 cm arası kar bekliyorum 25 derecelik bir fark oluşuyor bu az bir fark değil...hatırlayın 2012 şubat başı sistemini 15 derece fark vardı o sistemde.


    Oncelikle sunu soyleyeyim karayelle dek olmaz.2.si 2012 subat basi sisteminde yenibosna 40 45 cm kar yapti ben fark goremedim dedigin gibi ?

  • Usta ben ferizlideyim burda kar 1 2 cm tuttu sadece bu kez nasıl olur acaba ?



    Ferizli - Kandıra - Akçakoca 'dan tutun, taa ki bolunun kuzeyleri ve karabük hattı komple bu sistemin kaymağını yiyen bölgeler olabilir...


    Sizin için beklentimiz 40 cm ve üzeri... Sizlerden güncel haber bekliyor olacağız...


  • emin olun çok iyi anlıyorum 2 gündür forumu takip ediyorum. ben sinirlendim, yazma ihtiyacı duydum.


    böyle kaliteli bi siteye davetiye sistemi ile üye alınmalı diye düşünüyorum.


    seni anlıyorum ve saygı duyuyorum sorunun cevabı bu sitenin üyelerinin çoğunun kar sevdalısı olması zaten bütün mesajlara bakarsan sende cevabını bulursun sonuçta herkes tahmin bekliyor sonuç aynı beklenti farklı

  • Bi an hem korktum hem de telaşlandım :D Çünkü çok fark var ya bide tutarsa Mgm ' nin tahminleri Avrupa yakası kışı unutur resmen :( :)


    Zaten Anadolu Yakası daha şanslı ama çok fazla fark olmaz.-12 lerde izobar var üstümüzde nem çok fazla dek bantları güçlenecek ve siklon görünümünü alacaktır bence 8 ocak 2013teki gibi ayriyetten perşembe nem biraz azalacak siklona benzer bantlar yerine parçalı fakat sık uğrayan bantlarda gelebilir.Her türlü Boğaz hattına yakın kısım çok şanslı fakat 2012 sisteminde bir bölge vardı oraya hayalet dek denildi hiç bir tahmin modeli algılamamıştı öyle süprizlerde yaşayabiliriz.Zaman arkaya yaslanıp bekleme zamanı :)


  • umuttepede olur tabi Allahın dağbaşı orası:D izmit merkezde yağmur yağarken umuttepede kar yağar.. Bu sistemde sağlam kar alacaktır izmit,umuttepeyi söylemeye bile gerek yok sanırım:)


    Umuttepe'de hala 30 cm kar var. Bu sistemle finallerde işimiz zor gibi gözüküyor salı öğleden sonra ile çarşamba yi tatil ederler büyük ihtimal. .


  • Zaten Anadolu Yakası daha şanslı ama çok fazla fark olmaz.-12 lerde izobar var üstümüzde nem çok fazla dek bantları güçlenecek ve siklon görünümünü alacaktır bence 8 ocak 2013teki gibi ayriyetten perşembe nem biraz azalacak siklona benzer bantlar yerine parçalı fakat sık uğrayan bantlarda gelebilir.Her türlü Boğaz hattına yakın kısım çok şanslı fakat 2012 sisteminde bir bölge vardı oraya hayalet dek denildi hiç bir tahmin modeli algılamamıştı öyle süprizlerde yaşayabiliriz.Zaman arkaya yaslanıp bekleme zamanı :)


    Çok fark olmaz değil mi ? :D

  • İç bölgelerde, egede, akdenizde kısacası Tüm yurtta tarımla uğraşanlar salı çarşamba perşembe gecesi kuvvetli dona buza dikkat etsinler. Sebze meyve piyasası fiyatta tavan yapar, buz don vurursa

  • Çok fark olmaz değil mi ? :D


    Ya rakamları atıyorum Anadolu 35 cm varsa Avrupanın Boğaza yakın kısmında 25 cm filan olur,fakat yükselti faktörüde önemli bu sistem ekstreme yakın bir sistem tek kötü yönü hızlı hareket etmesi...