5-9 Ocak Sistemi Fotoğraf Konusu-Son durumlar...

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sibirya üzerinden gelecek sistemle birlikte yurdumuz bol bol kar görecek inşallah.Tüm herkesten isteğimiz fotoğraflarınızı buradan paylaşmanız.Kaç cm. yağdı v.b. gibi şeylerde yazabilirsiniz.



    RESİMLERİ EKSİK ETMEYİN!!!



    Afyon 17 şubat Efsane tipi Ankara'ya ulaşım sağlanamıyordu.






    Saygılar;


  • kardeşim herkes kendi bölgesi için konu açmış ya biz de ege için açalım bekliorum seni:)

  • Afyon'a uyarı geldi.Geçen yıllarda sıkıntı oluşturan 10-11-12 ocak.Diğerleri için sıkıntı ama benim için bayram. :)



    AFYON’DA KARA KIŞA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI




    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2015 Cumartesi 06:26

    Karayollarının kesişme noktasında bulunan ve günde 90 bin aracın geçtiğiAfyonkarahisar, önümüzdeki hafta başından itibaren başlayacağı belirtilen yoğun kar yağışına hazırlanıyor. Karayollar�



    Karayollarının kesişme noktasında bulunan ve günde 90 bin aracın geçtiğiAfyonkarahisar, önümüzdeki hafta başından itibaren başlayacağı belirtilen yoğun kar yağışına hazırlanıyor. Karayolları ekipleri ve Özel İdare ekipleri geçtiğimiz yıllarda yoğun kar yağışı nedeniyle yolların 36 saat kapalı kalması nedeniyle oluşan manzaraların tekrar yaşanmaması için hazırlıklarını tamamladı.
    Afyonkarahisar’da geçen yıllarda etkili olan şiddetli kar yağışı yolların yer yer kapanmasına ve uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden olmuştu. Yollarda mahsur kalan araç ve otobüslere 36 saati aşan bir sürede ulaşılmamıştı. Cep telefonlarıyla yardım isteyen sürücülere çevredeki köy ve kasabalardaki vatandaşlar traktörlerle ulaşarak yiyecek, içecek vermişti. Yoğun kar yağışı nedeniyle araçların büyük bir bölümü kar altında kalmıştı.




    “YETERLİ MİKTARDA TUZ HAZIRLANDI”
    Karayolları 31’inci Şube Şefi Yalçın Özgür, Afyonkarahisar merkez ve çevresindeki yollarda karla mücadele kapsamında tüm ekiplerin hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Afyonkarahisar‘da 6 bakımevinin toplamda 9 ekip ile hizmet verdiğini belirten Özgür, 55 personel ile geçmiş yıllarda olduğu gibi trafiğin aksamaması, vatandaşların sıkıntı çekmemeleri için kar ile mücadele ettiklerini aktardı. Özgür, Afyonkarahisar‘da karla mücadele kapsamında kullanılmak üzere yeterli miktarda saf tuzun ellerinde bulunduğunu kaydedip, “Karayolları olarak karla mücadelede personel ve ekipman noktasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz halinde hazır bekliyoruz. Sürücülerin yollarda mahsur kalmaması, sıkıntı çekmemeleri için geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda elimizden geleni yapacağız.” dedi.
    Özgür, sürücülerin kış lastiği, TIR’ların da zincirsiz kesinlikle yola çıkmaması çağrısında bulundu.




    “750 KİLOMETRELİK YOL AĞIMIZ VAR”
    Afyonkarahisar olarak sorumluluk sahalarında 750 kilometrelik yol ağı olduğunu belirten Özgür, zaman zaman Yağan karla mücadele konusunda çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü anlattı. Özgür, “750 kilometrelik yol ağımızın içerisinde 376 kilometre bölünmüş yol ağımız var. Toplamda 8 Greyder, 16 bıçaklı kamyonumuz var. Bıçaklı kamyonlarımızın tamamında tuz serici mevcuttur. Yol ağımıza bu ekiplerle bakıyoruz.” diye konuştu.
    Afyonkarahisar’da şimdilik kapalı bir yol bulunmadığını ifade eden Özgür, bazı bölgelerde buzlanmalar olduğunu kaydetti.




    “SİBİRYA SOĞUKLARI GELİYOR”
    Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Vekili Mustafa Yılmaz da önümüzdeki hafta sıcaklıkların eksi 20 dereceye kadar düşebileceğini belirterek vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olması konusunda uyardı. Yılmaz, “Hava sıcaklığındaki azalma önümüzdeki bir hafta boyunca devam ediyor. Özelikle Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri merkezde hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düşecek. İlçe merkezinde ise konum ve yüksekliğe bağlı olarak özellikle Şuhut, İhsaniye ve Bayat ilçelerimizde sıcaklık eksi 20 dereceye kadar düşebilecek.” dedi.
    Öte yandan İl Özel İdaresi de 9 Greyder 2 kar bıçaklı kamyon ve 12 personelle köy yollarını açık tutmak için hazırda bekliyor.


  • Bayat köroğlu geçidinde ulaşım durur.Oraya kar çok yoğun yağıyor bu sistemde gömülür.

  • Afyon 10-11-12 Ocakta üç günlük toplamda 65 cm. 15 ocakta tekrar kar yağdı 85-90 cm'yi buldu.En son 2000'de 1 metre yağmıştı benim yaşım gereği bilmiyordum ama güvenlikle konuştum o dedi.


  • en büyük sıkıntı bence uşak afyon arasında yaşanacak pazartesi ve salı yıkılacak ortalık:)


    Köroğlu en kilit bölge oraya nisanda geçtiğimde bile yolda kar görürüm.Tipi ve çok yoğun kar yağıcak o bölgeye sanırım ikinci eskişehir bursa karayolu faciası yaşanır.

  • Şu an Afyon-Uşak için iyi kar var da Afyon-Konya yolu Özellikle Çay-Akşehir arası Yolu kapanacak gibi geliyor.Çünkü bu bölgede baya yağış var.İnşallah aynısı Uşak Afyon'a gelecek.