GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Ocak 2015)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Samsun ve Ordu'yu atlamayalım...

  • Mart ayının başında 31 dereceyi görmüştük geçen sene Bafra'da.Çok acayıp bir fönlenme olmuştu ve 1 hafta sonrasında mart sonu sistemi ile kar yağmıştı.


    Modeller iyi gibi.Bakalım umarım değişmezler.

  • tüm ülke efsane yaşamayabilir ama bölge bölge efsane yaşayanlar olabilir martın ortasına kadar olan süreçte şu an tek yapacağımız beklemek ve bol bol dua etmek

  • o modellere gore 6 sında bile ist a kar yağması zor ümütlendirmeyin, yağsada sulu kar türkiye iki sistem arasında ortasında kalmış cebelleşiyor, kar soğuğu beklemek hayalcilik en azından şubat ortasına kadar durum bu görünüyor yağsada 10 sn eriyen bir kar olur yüksek yerlere yağar anca oda, 14 milyonluk bir betonun üstünde zaten doğal ısı yükselişi var onuda katıcaksınız....ist la -12 tam girmedikten sonra adam gibi kar yağmaz..

    Einmal editiert, zuletzt von kerimcem ()


  • 1987 değilde 1985 kışına daha yakın diyelim


    yukarısı -8lerde yada -10larda gelir en fazla bu sistem oda 3 güne bozulabilir de, siz bu söylediğinize inanıyormusunuz gerçekten ve ocak başındaki gibi gelecek olan her sisteme efsanemi diyorsunuz bu sitede? ağız alışkanlığı herhalde.. bence kıytırık 3 gün bile doğru dürüst yağmayan havalara efsane dememelisiniz, tabiki kar yağacak 3 güne geçip gidecek, mesela şu an newyorku vurmak üzere olan kar gelse efsaneye okey dicem ama şu radarda gelme ihtimali olan havaya efsane diyorsanız pes doğrusu..
    benim düşüncemdir..


  • o modellere gore 6 sında bile ist a kar yağması zor ümütlendirmeyin, yağsada sulu kar türkiye iki sistem arasında ortasında kalmış cebelleşiyor, kar soğuğu beklemek hayalcilik en azından şubat ortasına kadar durum bu görünüyor yağsada 10 sn eriyen bir kar olur yüksek yerlere yağar anca oda 14 milyonluk bir betonun üstünde zaten doğal ısı yükselişi var onuda katıcaksınız....


    katılıyorum arkdaşım, bence artık bu devirde ist. alacağı soğuğu karı aldı zaten, fazla bişey beklememek lazım, önümüzde zaten kışın bitmesine 1 ay kaldı ayın 6 sı gibi bi soğuk gelir karlakarışık yağmur azda gece kar sonra zaten kalıyo 1 hafta 10 gün. Sert kış gelse gelirdi zaten üstüste sistemler gelirdi, bizim gibi ılıman ülkeler anca blokaj olsa üstüste 3 4 siestem alabilir oda olmadı zaten, abarttılar konuştular kışın üçte ikisi bitti hala aynı şeyi söylüyolar zaten 1 ayımız 15 derece üstünde geçmiş işte dalga geçiyolar..
    benim düşüncemdir..