GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Mart 2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zitat von nrA Murat pid='91235' dateline='1393763896'

    Gfs için söylüyorum , benim şu ağna kadar hep gördüğüm durum genelde öğlen hep çok iyi model görüntüleri gösterip aynı günü akşam bir o kadar kötü çıktığı ya da akşam hep zayıflattığı olmuştur en iyi ihtimal olarak o da ! Yani kısaca gfs formülü ; GFS = Olası sistemler; öğlen - çok iyi (efsane) akşam - çok kötü (kuş olmuş uçmuş) gece - tekrar geri dönüş ... Yanılıyorsam düzeltin. Bencede çok umutlanmayalım hatta bozacakmış gibi hazırlanmakta fayda var.


    Bozulcakmış psikolojisinde olalalım sonra büyük çöküntü yaşıyoruz

  • Selamun aleyküm. Herkese iyi günler beyler. Nereye yazacağımı bilemediğim için konu dışı belki ama buraya yazmak zorunda kaldım. Beni tanıyanlar havaturkadan bilir. Ağustos-Ocak ayı arasında askerdim forumda yaşananlardan haberim yoktu sedat abi ile az önce konuştuk yaşanılanları anlattı ve bilmediğim gerçekleri anlattı bende aldığım karar neticesinde artık buradayım benim için ve sizler için hayırlı olsun inşallah.

  • Zitat von Enes Ç.(Serdivanlı) pid='91240' dateline='1393767165'

    Selamun aleyküm. Herkese iyi günler beyler. Nereye yazacağımı bilemediğim için konu dışı belki ama buraya yazmak zorunda kaldım. Beni tanıyanlar havaturkadan bilir. Ağustos-Ocak ayı arasında askerdim forumda yaşananlardan haberim yoktu sedat abi ile az önce konuştuk yaşanılanları anlattı ve bilmediğim gerçekleri anlattı bende aldığım karar neticesinde artık buradayım benim için ve sizler için hayırlı olsun inşallah.


    hoşgeldin, hayırlısı :D

  • GFS ve ECM bu model gibi bir gol atarsa görün siz siteyi :S


    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • GFS Akşam modelleri fena değil, zaten sıcaklıklar son 4 güne daha net belli olur... Mart ayı modelleri şubat ayına nazaran daha kıvrak olur. Net durum önümüzdeki cuma belli olur... Durum böyle olsa da Şimdilik en azından soğuğun bize ineceğine dair istikrarlı veriler sunuyor...

  • Gfs öğlene göre kırıldı ama yine de soğuğu veriyor ilginç olanı ise daha sonrasına yukarıdan yeni bir sistem gelecek gibi ama fazla doğuda kalıyor.Bakalım ecmwf ne diyecek.

  • GFS bu sefer istikrarlı hareket ediyor gibi.


    Ancak benim endişem şubat aylarında daha kolay model tahimini yapılırken bile çabucak kıvırabilen bir GFS nin martta asıl dansözlüğü yapabilir olmasıdır...


    Sistem son +96 ya girmeden çok heveslenmeyelim. Bu kış takdiri ilahi gerçekten tahmin yapmaya bile usandırdı...


    Şayet +96 ya girmeden dahi ECMWF Gfs ye uyarsa, sistemden emin olabiliriz allahın izniyle...

  • Öğlen GEFS diyagramının ortalamasının aynısı 850hpa bazında GFS güncellemesi, makul bir senaryo gibi duruyor. Diyagramları ve ECM'yi bekleyelim

  • GFS Akşam modelleri fena değil, zaten sıcaklıklar son 4 güne daha net belli olur... Mart ayı modelleri şubat ayına nazaran daha kıvrak olur. Net durum önümüzdeki cuma belli olur... Durum böyle olsa da Şimdilik en azından soğuğun bize ineceğine dair istikrarlı veriler sunuyor...


    Hoca efendimiz fal bakıyor. Ahahahah

  • Zitat von buraksefer pid='91275' dateline='1393787470'

    Tam dediğim gibi oluyor. Sistem sadece Marmara da sınırlı kalacak. O da gelirse ki sanmıyorum. Gelirse de kar havada belki görülürür.


    Marmara ile sınırlı kalmaz.Karadeniz geneli kar alır.soğuklar biraz daha doğuya kayacaktır.:)

    Einmal editiert, zuletzt von HvFrm(Hf) ()