23 Şubat'ta Kuvvetli Soğuk ve Kar yağışı Gelecek

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2015 efsane olacak.bunu ben değil beğenmediğimiz anti sıcak söyledi.döngü değişecek.bu sisteme gelince ecmwfyi ve gece gfs yi beklemeliyiz.çok gördük sistem yokken -10 lar girdiğini

  • Rica etsem cak lı cuk lu cümleler kurmayabilir misiniz arkadaşlar, gelecegimi görüyorsunuz anlamadım gitti. Olabilir demek bu kadar mı zor.

  • Zitat von plskdms pid='90326' dateline='1392659955'

    la git ya :D ne martı gelen anında gidiyo geri


    yaniz ben modelden degil yani mdlden bakmiyorum zaten gorunen suan modelde ama 4 martta gozukuyo sadece gelir mi gelmez mi bilinmez.

  • Zitat von hasan4545 pid='90294' dateline='1392648061'

    Zemheri haklı olabilir.Ancak bir kişiye durmadan şaklabandır vs hakaret etmeye semih abimizin bile hakkı yok.Ben cıkıpta meriçe küfür etsem iyi mi ? Yabancı forumlarda filan diyorlardı GFS nin NOAA verileri eksikmiş bu yüzden bozukmuş.İnşallah öyledir ne diyelim :hfyeni (18)::hfyeni (18)::hfyeni (18):


    O hata tahminimizde de hataya neden oldu.negatif ap oldu pozitif ao.negatiften pozitife cikmadan gelen sistemdende bi cacik olmaz.cunku guney enlemlere soguk akisi olmaz.azor kuzeye cikiyor a.b de olusuyor .ama oncesinde negatif ao olmadigi icin yani guneye soguk akisi olmadigi icin gerekli basinc dizilimi olsada kar olmuyor.artik havada kar olursa opup basimiza koyalim..

  • Arkadaşlar ayın 28 ocaktan beri beklediğim 24 Şubat sisteminde her şey tahmin ettiğim gibi. Sizlerde gördünüz ayın 24 unde sistem gozuktugu ilk günlerde efsane diyebileceğimiz modeller gozukmeye başladı. Ama son 5 gün gfs de oluşan olumsuz tablo, takılmalar vesaire hata olabileceğini düşündüm bir 3 gün daha bekleyelim dedim ama gözüken o ki hala ya duzelmedi yada sistem gerceklesmedi. Ama 1 en gec 2 gun daha bekleyelim model için. Ben hala degisecegini düşünüyorum. Ama olursaki sistem gelmesse hakkınızı helal edin sizi büyük beklentilere koynuşsam. Her şey tahmin ettiğim gibi gidiyordu son 5 güne kadar aslında ama son 5 gündür olanlar ya hata var diye uzunca düşündürdü.. Arkadaşlar yinede 1 2 gün bekleyelim. Inşallah düzelir. Duzelmesse de Hakkınızı helal edin.. Zemheri adlı arkadaş salladığımı söylüyor. Artık ona cevap verme tennezülüne girmeyeceğim. Arkadaşlar bu sistem gelmese mart da sistem geleceğini sanmıyorum. Hiç bir belirti yok şu anda. Olursa söylerim sizlere. Hayırlı akşamlar ;)

  • Zemheri adlı arkadaş salladigini söylüyor, evet çok da doğru söylüyor. 1 ay önceden tahmin mi yapılır, Kahin misin. Az gerçekçi ol. Hiç bir dayanak veri göstermeden resmen salliyorsun. Yok meslek sırrı falan kiviriyorsun. Insanları bu kadar aptal yerine koyma. Zaten o tarihte sistem gelse bile senin iyi bir tahminci olduğunu hiç kimse düşünmeyecek, herkes hemfikir senin salladigina.

  • Zitat von pendikcii pid='90334' dateline='1392661206'

    Arkadaşlar ayın 28 ocaktan beri beklediğim 24 Şubat sisteminde her şey tahmin ettiğim gibi. Sizlerde gördünüz ayın 24 unde sistem gozuktugu ilk günlerde efsane diyebileceğimiz modeller gozukmeye başladı. Ama son 5 gün gfs de oluşan olumsuz tablo, takılmalar vesaire hata olabileceğini düşündüm bir 3 gün daha bekleyelim dedim ama gözüken o ki hala ya duzelmedi yada sistem gerceklesmedi. Ama 1 en gec 2 gun daha bekleyelim model için. Ben hala degisecegini düşünüyorum. Ama olursaki sistem gelmesse hakkınızı helal edin sizi büyük beklentilere koynuşsam. Hhala gelecek mi diyosun yani Okadar umutlandik noldu gelmicek heralde :Der şey tahmin ettiğim gibi gidiyordu son 5 güne kadar aslında ama son 5 gündür olanlar ya hata var diye uzunca düşündürdü.. Arkadaşlar yinede 1 2 gün bekleyelim. Inşallah düzelir. Duzelmesse de Hakkınızı helal edin.. Zemheri adlı arkadaş salladığımı söylüyor. Artık ona cevap verme tennezülüne girmeyeceğim. Arkadaşlar bu sistem gelmese mart da sistem geleceğini sanmıyorum. Hiç bir belirti yok şu anda. Olursa söylerim sizlere. Hayırlı akşamlar ;)

  • Ah şu modeller...Böyle bir insafsızlık yapacağını bilseydim sistem geliyor bile demezdim.Herkesi ters köşe yaptılar.Allah'ınızdan bulun kardan kıştan modellerden soğudum.:31582:31582:31582 Bende bitirdim artık geçmiş olsun modellerin böyle yapacaklarını bilseydim kaaptırdım erkenden kışı.. :@:hfyeni (44):

  • Zitat von Efsane-Semih pid='90333' dateline='1392660918'


    O hata tahminimizde de hataya neden oldu.negatif ap oldu pozitif ao.negatiften pozitife cikmadan gelen sistemdende bi cacik olmaz.cunku guney enlemlere soguk akisi olmaz.azor kuzeye cikiyor a.b de olusuyor .ama oncesinde negatif ao olmadigi icin yani guneye soguk akisi olmadigi icin gerekli basinc dizilimi olsada kar olmuyor.artik havada kar olursa opup basimiza koyalim..


    Açıkçası yanlış verinin kurbanı olunduğuna inanamıyorum :( Hiç bir ümit yok mu Semih Bey. Hiç olmazsa yağış trendi değişse bari.

  • O da gelmez artık bitti bu kış artık böyle bir kışı hiç unutmayacagım aralık ayında alıyoruz sistemi hop kış bitiyor.Böyle olacaksa hiç gelmesin daha iyi.Nerdesin 2004,2008,2012 :(

  • Aramızda mahalle ağızıyla konuşan arkadaşlara söylüyorum.Gerekli cezai işlemler yapılacaktır.Artık şu aranızda kim haklı kim haksız tartışmasını bitirip konu dışına çıkmadan bu konu başlığına uygun mesaj paylaşalım arkadaşlar.İyi forumlar..