23 Şubat'ta Kuvvetli Soğuk ve Kar yağışı Gelecek

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs modelinde bariz duzelme var.yola girmeyr basladi.tum kitayi kaplayan izlanda yok oldu.olmasi gereken yb ler yerini almaya basladi.


    Simdi sira ecmwfde.bu aksamki ecmwf bize kapiyi aralayacaktir diye dusunuyorum.bu kisin en onemli guncellemeleri bu aksam ve yarin aksam ki ecmwf guncellemeleridir.kin kusucaklar bu aksamki ve yarin aksamki ecmwf guncellesini gormeden kinini kusmasin.


    Gelsede gelmesede canın sağolsun Üstad .. Sen burada tamamen gönüllü tahminlerini yapıyosun , kin kusmak ne demek ! Kusacak varsa şimdiden söylüyorum burası yeri değil .. Direk helaya gitsinler.. Seninle 2 senedir aşağı yukarı her süreci takip ediyorum gelen sistemlerde oldu gelmeyenlerde oldu .. Şimdi gelmediği zaman senin ne suçun olabilir, tahmin yapıyorsun neticede ! Bende bu mantığı anlamıyorum , olmadığı zaman saldırı ! :) neyse inşallah ecmwf bu akşam sana son noktayı koydurur gibime geliyor Üstad. İçime öyle doğuyor sanki . Bekliyoruz.. ;)

    Einmal editiert, zuletzt von Murat ()

  • Zitat von Efsane-Semih pid='90187' dateline='1392569113'

    Gfs modelinde bariz duzelme var.yola girmeyr basladi.tum kitayi kaplayan izlanda yok oldu.olmasi gereken yb ler yerini almaya basladi.


    Simdi sira ecmwfde.bu aksamki ecmwf bize kapiyi aralayacaktir diye dusunuyorum.bu kisin en onemli guncellemeleri bu aksam ve yarin aksam ki ecmwf guncellemeleridir.kin kusucaklar bu aksamki ve yarin aksamki ecmwf guncellesini gormeden kinini kusmasin.


    Her zaman takipçin olarak yanındayız Semih :) 3-4 gün öncesine kadar bile her şey değişebiliyor. Önümüzdeki 2 gün istenildiği gibi gitmese bile bu sefer potansiyel olan bir sistem olduğunu düşünüyorum. Kötü bir kışı geçirirken uzun zaman önce küçükte olsa bir ümit görüp peşine bırakmamak herkesin harcı değil. Bu sistem için güzel şeyler olacağını hissediyorum.

  • Pendikçi,Semih abi hepinizi ayrı ayrı ayakta alkışlıyorum.Süper bir tahmincisiniz her şeye ragmen ayakta durdunuz tahmin yaptınız pendikçi sana hiç inanmamıştım ancak sende bir uzman edasıyla tahminlerini gerçekleştiriyorsun.Size kim ne derse desin önünüze bakın.Hepinizin arkasındayız kışı bitirenleri hep beraber darmaduman edecegiz.KAR GELİYORRRRRRRRRRRRRRR :)

  • Zitat von angle555 pid='90195' dateline='1392570160'

    Gem,jma gibi modellerde sistemi göstermiş sistem tüm hızıyla geliyor


    kardeş sistem geliyo ama nasıl geliyo kıyılarda kky bile zor görünüyor zaten izlanda emiyor yutuyor yani.... ALLAH nasip eder inş diyelim ne yapalım...

  • Zitat von Berkay Durhan pid='90180' dateline='1392561937'

    sistemin gelme olasılığı kaç eğer gelirse zonguldak ereğli iyi kar alırmı


    % 40 gelir :) Zonguldak Ereğli Kar alır

  • Zitat von impossible pid='90182' dateline='1392563088'

    yeni konu başlığı bahar yağmurları olarak belirlenmeli inş baharda bol sağnak alırız da barajlar dolaR... RABBİM rahmetini bizden esirgemez inş. keşka kar yağsaydı toprak için en bereketlisi o ama MEVLAM nasip etmedi pek fazla.... bundan sonra çok zor görünüyor ...ALLAH dan ümit kesilmez...


    Zitat von hasan4545 pid='90197' dateline='1392570360'

    Pendikçi,Semih abi hepinizi ayrı ayrı ayakta alkışlıyorum.Süper bir tahmincisiniz her şeye ragmen ayakta durdunuz tahmin yaptınız pendikçi sana hiç inanmamıştım ancak sende bir uzman edasıyla tahminlerini gerçekleştiriyorsun.Size kim ne derse desin önünüze bakın.Hepinizin arkasındayız kışı bitirenleri hep beraber darmaduman edecegiz.KAR GELİYORRRRRRRRRRRRRRR :)


    Evet kardeşim benim sonunda son noktayı koydu ve kışı bitirenlere söylüorum bu kış bitmez ve devamıda gelir getirir!!

    Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük olsun...

  • Zitat von KarTutkusu03 pid='90205' dateline='1392574315'

    Yarın öğle en büyük vakit !


    Haklısın kardeşim en büyük vakit dminin güncelleneceği vakittir bekleyip görücez!!

    Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük olsun...

  • Zitat von KarTutkusu03 pid='90207' dateline='1392574751'

    Hayır, o açıdan değil !


    Tüm modeller öğle saatlerinde (TÜRKİyE SAATİ): güncellenmiş olacak ve yarın her ama her şey belli olacak.


    İnşallah dilediğimiz gibi herşey daha da iyiye gider amin diyelim ve yarını bekleyelim o açıdan da olmasada iki açıdan bakalım biz buna. sonuç ikiside aynı saatte güncellleniyor öğle saatlerinde iyi ve mutlu etcek bizleri diye düşünüyorum ben..

    Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük olsun...

  • Gfs ve ecmwf birbirinize benzer.mutabakat hemen hemen saglandi.simdi sogumanin artmasini bekliycez.yarin aksamki modellerde sicaklik sorunuda cozulmus olacak insallah.

  • Zitat von Efsane-Semih pid='90214' dateline='1392577536'

    Gfs ve ecmwf birbirinize benzer.mutabakat hemen hemen saglandi.simdi sogumanin artmasini bekliycez.yarin aksamki modellerde sicaklik sorunuda cozulmus olacak insallah.


    semih bey ben karabükteyimde bu sistem batı karadenizi nasıl etkiler gelir mi yani yoksa sadece marmaramı teşekkürler:)