GFS ve ECMWF Yorumlamaları (19.01.2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ECMWF mavileri indirmiş ne güzel.:)
    Umarım tatilin 2 haftasıda güzel bir sistem alırız. :)

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Yağış ne öyle offf inş. daha da güçlenir Afyon için.:)Ve bence Kütahya Eskişehir kar alırsa Afyon hayli hayli alır çay 10 basar.Rakımlarımız daha yüksek.;)O pazartesi gelen yağışta Afyon çok avantajlı Kütahya ve Eskişehire göre.Çay Afyon'a görede şanslı.Yarıyıl tatilinde kar görürsek ondan daha güzeli yok tatil olmuş.Miss gibi kar yağıyor karşıda sen de çayını yudumluyorsun.İnşallah İlk başta şöyle sağlam yağmur gelir.Ardından yoğun kar gelir.Yağışlar daha da güçlenir inşallah.:)Yılmaz kafaya takma Ya hep beraber ya da hiç.Afyon güzel kar görür.Uşak saçma olmuş.Oraya da yağar bence.Takdir Alllah'ın



    Beyler şunu diyim.Bol yağışta modeller birleşiyor.Bu çok iyi.Karla gelirse double double tek yapar modeller.



    Sabah coşturdu



    Yağış




    Sıcaklık



  • Ecmwf sabah modellerinde yıkmış resmen ortalığı, ay sonu yağış sıkıntısı yok gibi iki modelde de önemli olan soğuk. Ayrıca gfs'de ecmwf'nin senaryosuna yaklaşıyo umarım bu sefer ecmwf'nin dediğinde birleşirler.

  • Oğuz o yağış modeli ayın 27'si için mi?

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Şu an ECMWF ve gfs çalıştırma larını ayrı telden çalmayı gayet normal esas is İzlanda nin aktivitesi ama doğru olan gfs Tigee verileri yaklaşık 120 130 çalıştırma ortalaması ocağı kar açısından batı için bitirmiş ecwmf ise ukmoya uyuyor ama azor la İskandinav yükseği ni birleştirerek ukmo ama bu bence mümkün degil bi gercek iyi yağmurlar var yalnız hava hav aid der miktad hocam ve bu doğru her ne kadar ECMWF güzel çıktılar versede gerçekleşmiyeceği kanatindeyim inşallah yanilirim


  • Yukardaki modelin linki atarmısın?En yukardaki

  • Ecmwf yine yikmis ortaligi.israrci olmasi guzel.gfs ise yok oyle bisey diyor.gem de gfs ile ecmwf nin ortasi olur demis.


    bence gaza gelmeyin.bana gore en fazla -5 girer.gonlumuz ecmwf den yana.yuru be ecmwf kara gom bizi..


    Uzun vade de siradisi goruntuler var.haftabasi konu acip aciklayacagim..

  • İçimden bir ses 2. 13 Ocak Vakası olucak diyor.Bu yüzden ben yine GFSden yanayım ECMWF nekadar sistemi göstersede GFS Ona uymadığı sürece fasa fiso bu çıktılar....


  • Uzunvade o yüzden çok ümit bağlamayalım.
    Üzülürüz..! :)

    AF-YOK

  • GFS kötü, neye dayanarak iyi diyenler var ki?
    Bence ne GFS ne de ECM. kazanacak. İkisinin arası bi şey olacak.
    ECM bu konuda yanılacak, GFS de kısmen yanılacak. Yani -5'ler falan girer. Şubat ortasına doğru ise geri çekilip güçlenip tek ve dik kuvvetli bir salınım yapabilir. Diyeceklerim bu kadar..! :)



    Moderatör bey, sabah ecmwf paralı yağış ve kar ihtimallerini atar mısınız?
    TEŞEKKÜRLER...

    AF-YOK

    Einmal editiert, zuletzt von KarTutkusu03 ()