Kurban Bayramı sistemi (Tartışma) Kış Sistemi :)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • SON DURUM :
    Marmara ve Trakya bölgesinde ciddi soğumalar bekleniyor.Şu anda 20-22 derecelerde olan sıcaklık Ekim ayının ilk haftasında 6 ila 7 derece düşerek bölgede 10 - 11 dereceler görülmeye başlayacak.Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayıp mevsim normalleri civarında seyredecek.Olası bir durum da Marmara Bölgesindeki ve yakınındaki(Bolu dağı,uludağ,kartalkaya vs.) kayak merkezlerinin kar alması. :D

  • Evet şu anda marmaraya gelen dalga ile dağlara kar muhtemel ama bu durum sadece marmara için geçerli.ve marmarada yukarıda belirttiğim gibi bölge genelinde 6-7 dereceler görülmesi imkansız değil.ve bu durum ekim sonuna kadar devam edecek.sonra yurt geneli soğuyacak ama yine marmara ağırlıkta.yani birçok yerden önce marmara karı rahatlıkla alır.birşey daha:
    Marmarada basınç yüzünden bir hava kapsülü oluşmuş durumda.bu da soğumayı uzunlaştırıp sertleştiriyor.yani birçok kişinin dediği gibi kısa ve yumuşak bir soğuma değil,uzun ve sert bir soğuma. :D ama bu durum marmara bölgesi dışındaki yerler için geçerli değil.


  • Abi bi arkadaş daha paylaşmıştı ben sanada söliyim bence bunlar bunu bu akşam düzeltir nedeni dünde böyle bi harita yaptılar ama düzelttiler yağmur yaptılar :D


    O resmide gördüm ama o kopyala yapıştır yaptığından güncellemeyle birlikte resim değişecektir ama bu harita bulunsun bir köşede bu değişmeyecek harita. :D


  • O resmide gördüm ama o kopyala yapıştır yaptığından güncellemeyle birlikte resim değişecektir ama bu harita bulunsun bir köşede bu değişmeyecek harita. :D

    hAyır Umut abi :D Ben Kopyala yapıştır yapmadım PRTSC'Den yaptım yani ekranı çektim ;) O YÜZDEN değişmezzzzz :)

    AF-YOK


  • yağış şu anda batı karadeniz ve marmara için etkili ancak marmaradaki basınç hücresi yüzünden önümüzdeki günlerde sadece marmarada etkili olacak ve marmara için baya uzun sürecek.



    Kardes Karadeniz de basinca falan gerek yok karayel esse yeter hemen yamaç yagisina dönüsüyor o yüzden yagmurlar hep uzuyor ayrica marmarada da o kadar izun yagmur yagmaz haftaya sicakliklar artmaya basliyor mevsim normallerine çikacak.

  • Kardes Karadeniz de basinca falan gerek yok karayel esse yeter hemen yamaç yagisina dönüsüyor o yüzden yagmurlar hep uzuyor ayrica marmarada da o kadar izun yagmur yagmaz haftaya sicakliklar artmaya basliyor mevsim normallerine çikacak.


    sıcaklık artmayacak.bu arada karadenizde de etkili olacak ama bölgesel.şu anda artvin,rize vs. yerler için umut yok.bu arada sana sormuştum laz mı sın diye nedeni kendim lazım ve artvinliyim ve sen aynı laz gibi davranıyodun hep karadenizi savunuyodun.hala öyle yapıyosun.lütfen şu huyunu ve karadenizi savunmayı bırak.ben marmarayı savunmuyorum,sadece olanaklar orada.