2013 Yaz Mevsimi Gerçektende Sıcak Mı Geçecek?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • hocam, esas merak ettiğimiz konu 2012 şubat ayını bir kenara bırakırsak eğer, sıcaklıklar mütemadiyem artarak mevsim normallerinin ciddi derecede üzerinde seyretmekte. Bunun asıl sebebi nedir? Bu kadar istikrarlı bir şekilde normallerin üzerinde gitmesinin gerçek sebebi nedir? Daha önce böyle bir şey olmuşmu, yani bu kadar uzun süreli? Herşey küresel ısınmayamı bağlanıyor? Bu konu bence çok önemli. Yerkürenin belli bir enleminden sonrası çok soğuk olurken aşağısı nasıl bu kadar tersi oluyor?

    Bu birşey değil bunun ağa babası bile oldu.Negatif AO'lu yıllarda maalesef bu herzaman oluyor.


  • hocam geçen günlerdeki yaz tahminimi söylediğimde beni eleştirmiştin...çok sıcak bir yaz geçecek dediğim için...gerçektende sıcak geçecek 3 etmen birleşecek....prof.dr.orhan şen çarşamba akşamı ntv haber programına konuk oldu yaz hakkındaki görüşlerini bildirdi türkiyenin batı yarısı alışılmadık bir yaz yaşayacak dedi.istanbul 43 derecelik rekorunuda kırabilirmiş :/-2 şimdiden önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.özellikle su ve enerji...hakikaten ilginç bir yaz bizi bekliyor SAYGILAR :)

    Ne diye eleştirmişim kopyala bakalım??? Orhan Şen bu kış mevsimininde çok soğuk geçeceğini söyledi.;)

  • 2013'e kötü diyenler İstanbul için diyemez.Anadolu için diyebilir buna karadenizde dahil.İstanbul ilk sistemini TİPİ ile aldı.Üstüne 8 Ocak'ta yer yer 30 cm civarı kar aldı(yüksekler).Arada havada da kar gördük.


  • 2013'e kötü diyenler İstanbul için diyemez.Anadolu için diyebilir buna karadenizde dahil.İstanbul ilk sistemini TİPİ ile aldı.Üstüne 8 Ocak'ta yer yer 30 cm civarı kar aldı(yüksekler).Arada havada da kar gördük.


    Aralık ta minimum 30 cm Ocak sistemin de ise minimum 35 cm falan oldu yani dizimizi geçen yerler bile vardı.

    Sadece bir Kardelisi ve Hava tahmincisi ...

  • İnşallah şu son yıllarda yaşadığımız bu normaller üstü sıcaklıklarında bir ters orantılı yıllarıda vardır. düşünün 3-4 yıl boyunca sıcaklıklar normallerin 2-3 derece altında olduğunu:)

  • Halinize şükredin.

    Küfür edene diyim sadece kendisi karaktersiz şerefssiz it köpeğin tekidir.Git eşşek herif eşşek diyomda onlarada ayıp oluyor.Sövecem az daha yazsam. :@ :@


    Bizler Sadece Tahmin yapıyoruz diğer manyak ise küfür edip Günaha giriyor ne yapmaya çalışıyor anlamak mümkün değil Allah ıslah etsin diyorum
    :hfyeni (16):

  • Temizliği yaptım, mişyın komplit :D Ben bile rahatladım yaw, merak etmeyin dostlar, küfürbazlar banlandı kalıcı olarak :) Eski huzura dönebiliriz. Eğer yine aynı şey olursa cevap vermeyin, mod'lara veya bana öm yazın, anında uçurayım kellesini :D


  • Temizliği yaptım, mişyın komplit :D Ben bile rahatladım yaw, merak etmeyin dostlar, küfürbazlar banlandı kalıcı olarak :) Eski huzura dönebiliriz. Eğer yine aynı şey olursa cevap vermeyin, mod'lara veya bana öm yazın, anında uçurayım kellesini :D


    Konuyla ilgilendiğiniz için çok saolun :P :D :)

    MARMARA BÖLGESİ İSTANBUL

  • Bence 2013 yazı sıcaklık dalgalanmalarının fazla olacağı bir yaz olucak bazen aşırı sıcaklar bazen normaline göre serin günler yaşıyıcas.Aşırı sıcakların ve normale göre serin günlerin bir arada olması normaller civarında bir yaz geçirmemize neden olacak.Bilmem anlatabildim mi?(Nisan ayındaki gidişata göre bu analizi yaptım.)


  • Bence 2013 yazı sıcaklık dalgalanmalarının fazla olacağı bir yaz olucak bazen aşırı sıcaklar bazen normaline göre serin günler yaşıyıcas.Aşırı sıcakların ve normale göre serin günlerin bir arada olması normaller civarında bir yaz geçirmemize neden olacak.Bilmem anlatabildim mi?(Nisan ayındaki gidişata göre bu analizi yaptım.)


    Bi hassa 2012 benzeyecek Afyon'da 1 hafta 20-25 dereceleri görürken ondan sonraki hafatda 30-35 dereceleri gördük.

  • IRI'nin nisan güncellemeli yaz tahminine göre İstanbul dahi bu yaz 40 dereceleri geçer diyebiliriz. Çoğunlukla Afrika kökenli sıcaak hava dalgaları, Akdeniz'den taşıyacakları nemle geleceğinden oldukça bunaltıcı olacaktır. Yine de iyi haber, Basra'ya benzeyen, sülük gibi yapışan sıcak havalar olmayacak. 3-4 gün sıcak, sonra serin ve belki de yağışlı olacak.

  • Arkadaşlar girmeyeli baya uzun süre oldu forumu boş bırakma taraftarı değilim nasipse her mevsim burdayım inş. bu arada rize yaklaşık 3-4 gündür kışı yaşıyor ikizdere ilçesine geçen gün kar yağdı donmasakda baya baya üşüyoruz pazar günü merkeze sadece 5,5 km uzakda olan köydeydim hava koşullarını görseniz şaşarsınız bir kar yağmadığı kaldı ama aydere ikizdereye ve daha yüksekler aldı yaz ayının sıcak değil ılıman geçmesini temenni ediyorum zaman çok hızlı geçiyor kış ne zaman bitti anlamadık şimdi ise baharın son ayına girmek üzereyiz 3,5 ay sonra önümüzdeki kış için fikirler üretmeye başlayacağız son olarak şunu ifade etmek istiyorum rize kendini buldu diyebilirim günlerdir yağmur yağıyor güneşe hasretiz:):) şimdilik hoşçakalın


  • şu orta doğu ülkeleri ve afrikanın kuzey ülkeleri ormanlaşmayı yapabilse yeşillendirme yapsa ülkemiz bu kadar sıcak olmaz aynı enlemdeki japonya da deniz donuyor


    Oralar çöl malesf kıyı hattı yine iyi ama onların çok alakası yok bizle.Biz orta doğuya yakınız.Türkiye Orta doğu karakteri daha çok taşıyor.Sibirya'nın kaynağı Asya'nın orta kesimleri.Doğusuna daha çok sarkıyor soğuklar.Japonya Okayanusta olduğu için yağışıda bol.Türkiye'de ki kader Orta doğuya kaldı

    Yaz hem mevsim normallerinin baya altında geçeceği gibi üstünde geçeceğini tahmin ediyorum.Tabi bu sıcağın ardından bir serinleme ve yağış takviyesi olur. benim dileğim yazın geç gelip erken gitmesidir.2012 gibi bir son bahar istemem bol bol sağanaklar olur inşallah.Ama kurak döneneme girmiş olabiliriz.Türkiye'de 3 yıl kurak 3 yıl yağışlı dönem oluyor.Örnek olarak 2006-2007-2008 yılları kurak 22006-2007 hafif kurak geçerken 2008 kuraklıktan kırıldı Ankara sıkıntıda çekti.2009-2010-2011 çok yağışlı ve nemli geçmiştir.2011'de Afyon'da sonbahar kış ilk bahar ha bire yağardı.

    Şu sıralır biraz kuraklığı tadacağız malaesef.Mayısın 4-5'ine kadar süreceğe benziyor. 10 gün açık az bulutlu havalar var.Bence ondan sonra aşırı yağışlar gelebilir.Bu kadar molanın ardından olmalı bence. :)

    Saygılar;Oğuz03

    Einmal editiert, zuletzt von SnowPaladin03 (23. April 2013 um 12:27)