Efsane 26 Şubat'ta Geliyor !

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Dediğim gibi oldu şimdide 252 den sonra baharı getirdi modeller sonuna doğru ise resmen efsaneyi getirmiş yorum sizin


    cfsde ayın 5 i ve 13 göstermiş sürekli değiştiğini biliyoruz ama gerçekten şubatın son haftası ve mart başı çok güzel geçecek allahın izniyle inşallah :)


  • Gece güncellemeleri tamamlandı.GFS efsaneyi bu gece iyice ötelemiş .Gözükmüyor ama 3 mart sonrası sinyal çakmış. Hiç güvenmiyorum yine değişecektir 26-27 şubat itibariyle alacağız sert kar yağışlarını ;)

    dediğin gibi 3 mart sonrasına sinyal çakmış ama değişime açık bir durum bence 200 den sonrası komple değişecek bakalım bekleyip göreceğiz.


  • Arkadaşlar gökhan abur bugunkü hava durumu acıklamasında önümüzdeki hafta istanbul ve marmara için önemli bir yağış olmayacagını anca kky olacagını söledi :S buda ay'ın 22 sine kadar hiç birşey olmacagına işaret ediyor, aksini düşenen arkadaşlar varmı acaba


    Doğru demiş. Önemli kar yağışları 26-27 sinden itibaren.
    Bu arada gece modelleri yine gerdi bizi,ben yatıyım rahatlıyım.Sabah ola hayrola :D

  • Ne kadar erken o kadar iyi ama korkarımki ertelene ertelene finalizado yapacağız. Gece modeli son derece işkillendirdi. Karyağışçılık akımını kuran ben bile yavaş yavaş finalizado diyorsam gerçekten var bir sorun. İç anadolu'ya bakıyorum pazar günü 5 derece'ye ancak iniyor, marmara desen 6-7 derece. Böyle olmamalıydı iç anadolu 1-2 marmara 3-4 derece olmalıydı. Diğer beklenen tarihin uzak olması münasebeti ile korkarımki finali yaptık. Söylemeyim biraz daha durayım dedim ama ne yazıkki bu ertelemelerin sonu gelmeyecek gibi duruyor. Doğu Anadolu rakımdan dolayı kurtardı ama iç ve batı kesimler için finalizado olmuştur. Kış hakkı rahmetine kavuşmasada can çekişir bir pozisyonda son 10 gününü yaşayıp ölecektir.
    Bu süreçte umutlarını ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eder, artık fazla bir beklentiye girilip kahrolmamalarını dilerim.


    Olmadı ne yapalım son ana kadar, son güne kadar bir umut parolasi ile geldiğimiz bu anda yine üzülerek belirteyimki, ertelemelerin devam edeceğini ve böylece bu önümüzdeki 10 günden sonra yavaş yavaş topraktaki haşarenin canlanmasıyla kışı noktalayacağımızı söyleyebilirim.
    Bundan sonra girdabi gezici hava kütleleriyle 1 günlük kar arkasından güneş, ardından 4 gün sonra yine yarım gün kar şeklinde mart 13'e kadar gidip gelici hava kütleleri olacak ancak 3-5 gün Kar'a doyuracak bir sistem gelmeyecektir. Bu da Kış'ın gayriresmi olarak bittiğini ifade eder.


    -Artık tek arzumuz yağışların bol olması ve toprağın suya fazlasıyla doymasıdır. Herkes umut etmekte özgür ama böyle böyle ömrünüzden yemeyin derim. Olduğu kadar olmadığı kadermiş. Kederlenip 5 yıl evvel yaşlanacağınıza, eldeki ile mutlu olun 10 yıl uzun yaşayın.


    Emin olun bu satırları yazmak kolay olmadı tıpkı bir ölüm haberi gibi duygulandım ancak acı gerçek bu ve kendimizi alıştırmalıyız. :( :(


  • Sabah güncellemesi gerçek olsa 2. Bir 1987 yaşarız. Ama gerçekleşmesini istemiyorum. Marta kadar bekleyemem :D


    bu kadar bekledik yine bekleriz,mecburuz eğer o gerçekleşirse ben aylarca bile beklerim çünkü süper olur o sistem gelirse.

  • Arkadaşlar kış 20 den sonra çok yüksek olasılıkla başlar. Gece sabah modelleri mart başında büyük bi gelgit yapıp sonrasındada kışı bitirmiş...Sİze tarih veriyorum ALLAH izin verirse 22 23 gibi çok sert akımlar bekliyorum. Kanıt nerde diyenleri duyar gibiyim. Dün basınçsal tablolar 23 ünde sinyali çakmıştı. Bugün ise tekrar silmiş. Yarınde tekrar gelir ;) .Ne de olsa bu piyasada herzaman gelen model bi önceki modelin üstünü ciziyor. :D .


  • Cumartesi günü İstanbul'un merkez ve orta yükseklikte ki yerlerinde karla karışık yağmur ve akşama doğru belki kar görülecek. Yüksekler ise kar yağışlı. Çünkü değerler cumartesi kar soğuğuna düşüyor. Meteoroloji 7 derece göstermiş ama en fazla o gün sıcaklığı 4 derecedir. Maksimum 5. Çünkü onlar Karayel rüzgarı adlı etkeni işin içine katmadan sabit değer sunuyorlar. 20'sinden sonra kar İstanbul'u esir alabilir.


    Senin İTÜ kar ikonlarını geri çekmiş yine.Neler oluyor? Bu arada geçmiş olsun.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.


  • Kış için son sözüm bu şarkıdır. Baha, bitmeliyse diyor. :( :( :(


    Linke tıklamayın kopyalayiq adres çubuğuna yapıştırın yoksa hata veriyor.


    Yada hiçbiri mi olmadı aç youtube'ü Baha bitmeliyse yaz şarkıyı dinle ruhun dinlensin

  • Arkadaşlar moral niye bozuyonuz düzelirse düzelir ALLAH'ın takdiri biraz sabır ya az sabır harbi diyorum böyle karı seven insanların birden ılıklaşmasını hiç sevmiyom hep soğukçu kalın ALLAH'tan ümidinizi kesmeyin yağar elbet yağmassada yapacak bişe yok bekleyelim 1 sene daha :D

    gorilofficial

  • Teşekkürler 'kar'dan umudu kestirdiniz...Bende 'model' dediğiniz şeyi anlamamak için google'dan girdim ve karşıma şu sözler çıktı:
    Yüzüm şişene kadar ağlamak istiyorum
    İçip sabaha kadar bayılmak istiyorum
    Caddelerde dolanıp bağırmak istiyorum
    Müsadenle bu gece dağılmak istiyorum...



    Bu mudur model?

  • Praetor:


    Gece (18:00Z) ve öğle (06:00Z) modelleri sağlam çalıştımalar değildir. Bunlar ara senayolardır. Üst atmosfer verileri güncel değildir bu çalıştırmaların.


    Önemli olan sabah (00:00Z) ve akşam (12:00Z) ürünlerindeki senayolardır. 2 saat kadar sonra öğle modeli yayımlanacak ama geceden kalma üst atmsofer verilerini kullanacak başlangıç verisi olarak. O yüzden öğle modelinde düzelme ya da kötüleşme olursa sabah ve akşam modeli kadar itibar etmeyin.


    Benim sözüme pek güvenmesseniz benimle aynı şeyi söyleyen üstadın sözüne güvenin sonra bir iki abartıcı insanın sözüne inanıp umutlanmayın arkadaşlar efsane falan yok moddeler 300. saatten sonra doğru bir sonuç verme oranı %10 o yüzden kışın batı avrupada kalıcagına emın olun


  • Model - Dağılmak İstiyorum TTNET Müzikten modeli inceleyebilirsin :D