Bu sene el nino vardı maşallah hiç kar yağmadı
Bir dahaki senede el nino bekleniyormuş
Bu sene el nino vardı maşallah hiç kar yağmadı
Bir dahaki senede el nino bekleniyormuş
ben anlamıyorum bizim Türk meteoroloji mühendisleri neden yalanladı ya mini buzul çağını prof.orhan şen dedi yalan o küresel ısınma daha da ilerleyecek dedi
9 sene önce bilim adamları 2015 yılından itibaren 2020 yılına kadar olan süreçte içinde türkiyeninde bulunduğu tahmin yapmışlar ve bu tahmin sonucunda belirtilen yıllar arasında soğuk geçeceğini belirtmişler.2015 yılı soğuk geçmeye devam ediyor geçen seneye oranla daha fazla sistem aldık.2016 kışı nasıl geçecek ilerleyen aylarda yapılan tahminler ışığında bu yoldan çıkarak sonuç çıkartırız.
Anladım Enes ama sert geçicek gibi baksana çok üstünde durmuşlar özellikle 2015 ve sonrası Küresel Isınma'nın yerini Küresel Soğuma'ya bırakacağını bekliyorlar.
bu tahmine karşı bende katılıyorum.buzullarda erime artıyor ve döngü değişiyor.
el nino genelde ılık ve yağışlı kış demek ama atmosferin bize 3 senedir çektirdiği şeyler ortada borunu ödedi bu yıl ![]()
el nino genelde ılık ve yağışlı kış demek ama atmosferin bize 3 senedir çektirdiği şeyler ortada borcunu ödedi bu yıl ![]()
Küresel ısınma küresel soğuma ısı adası gibi şehir efsaneleri hiçbiri yok yok yok. Sistem vurdu mu vuruyor. Bakarsın 2 yıl kar yağmaz bir sonraki seneye 4 sistem birden alırsın. Tek bir gerçek var o da AO değerleri.
enesdyms size göre mini buzul çağ olmayacak mı ?
şimdiden 2016 kışı ile ilgili tahmin yapmak çok zor görüyoruz son ana kadar değişmeyen fakat son anda değişen sistemleri bunları da hesaba katmak gerekiyor.
Sistemi 2 hafta öncesinden tahmin edemiyoruz 1 sene sonrasının nasıl geçeceğini nereden bilebiliriz?
enesdyms ben diyorum ki sizce küresel ısınma mı olacak mini buzul çağ mı olacak yalan mı söylüyorlar john l casey yoksa orhan şen mi doğru söylüyor ?
dediğim gibi ne desek yalan olur ama benim tahminimi sorarsan yavaş yavaş mini buzul çağına giriş yapıyoruz.bu kışın sert geçeceği yaz ayından belliydi.birçok yerde hortum görüldü aylık veya yıllık yağışlar bir günde düştü.daha bir çok ekstrem olaylar göründü.kar yağarken gökgürültüsü(thundersnow) çok ender rastlanan olaydır ama son sistemde birçok yerde görüldü.
enesdyms ben diyorum ki sizce küresel ısınma mı olacak mini buzul çağ mı olacak yalan mı söylüyorlar john l casey yoksa orhan şen mi doğru söylüyor ?
Böyle haberler her sene çıkıyor ama doğrusu bu sefer 2015-2020 arasınında soğuk kışlar geçirme ihtimalimiz yüksek
Böyle haberler her sene çıkıyor ama doğrusu bu sefer 2015-2020 arasınında soğuk kışlar geçirme ihtimalimiz yüksek
Ustad konya super kopuyo su anda. Geceki yagis durumu nedir ? Yarina tatil olur mu
Anladım yani seneyede İnşAllah güzel sistemler alacağız ?
Anladım yani seneyede İnşAllah güzel sistemler alacağız ?
Hayır.Bahar tahmini bu
Anladım son sorum var size bu senede yazın hortum dolu şimşek aşırı yağış olacak mı ?
Bilemeyiz bunu şimdiden.Mayıs ayı gelsin bi hele.