Son Efsane ''Şubat 2013''

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar herkeze günaydın.soğuk hava geliyor yağışta mevcut.ancak marmara için kar değerleri gözükmüyo anlamadım gitti.bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar.


  • Arkadaşlar herkeze günaydın.soğuk hava geliyor yağışta mevcut.ancak marmara için kar değerleri gözükmüyo anlamadım gitti.bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar.


    Ne yazıkki enverziyon yada kar örtüsüne bağlı manyetik ışınım olmadığı için, 850 hpa yaklaşık 1500 m irtifada giren -5 derecelik soğuk, 200 m'de 1.2 derece arttığı için 50 m'lik istanbulda -5+9= 4 derece olacak ve yoğunlaşma ve deniz neminin katkilariyla +2 derece daha eklenecek ve istanbul 6 derecenin taş çatlasa 5 derecenin altına inemeyecek böylece çatalca, silivri dışında ve rakımı 200'ün altındaki hiçbir ilçesinde kar görülmeyecektir. Bu 15-19 arasını kapsayan öngörüdür.


    Es kaza kar yağsa dahi, orta kuvveti aşamayacak ve sadece 4-5 saat orta kuvvet ve biraz altında yağdıktan sonra kenti terkedecektir. Bu 4 gün öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletirim.


    İç anadolu dahi sıkıntıda. 850'de giren düzmece 0 ve -1'ler yozgat, nevşehir, sivas ve belki kayseri dışında kar bırakmaya muttali olamayacaktır. Çünkü yer içi manyetik ısı çok arttı çünkü 3 haftadır kar örtüsü yok. Böylece şaş bela kar yağacak iç anadolu kentlerindede örtü oluşma ihtimali son derece zayıftır. Bizede geçmiş ola.


  • 2010'da açılan başlık da 26 ocak sistemi içindir büyük ihtimalle, nasıl dönmüştü modeller bea :D MGM ne şekillere girmişti ECMWF yüzünden :D


    yine öyle olacagından hiçç kuşkun olmasın sadece mgm mi? binyamin napacagını sasırmıstı ahahah :D

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.


  • yine öyle olacagından hiçç kuşkun olmasın sadece mgm mi? binyamin napacagını sasırmıstı ahahah :D


    Bir çok tahmin yeri yine döndü bile :D İTÜ önce ılık dedi, sonra kar dedi, birkaç güne yine sıcak der :D
    Yalnız MGM'nin yediği tokat bir başkaydı. Resmen basın açıklaması yapmıştı, soğuk geliyor diyenlere itibar etmeyiniz o tarihlerde mevsim normallerin üzerinde sıcaklıklar olacaktır diye koskoca devlet meteoroloji dairesi :D sonuç onlar için acı olmuştu :D ne güzel günlerdi bea :)

  • Bir çok tahmin yeri yine döndü bile :D İTÜ önce ılık dedi, sonra kar dedi, birkaç güne yine sıcak der :D
    Yalnız MGM'nin yediği tokat bir başkaydı. Resmen basın açıklaması yapmıştı, soğuk geliyor diyenlere itibar etmeyiniz o tarihlerde mevsim normallerin üzerinde sıcaklıklar olacaktır diye koskoca devlet meteoroloji dairesi :D sonuç onlar için acı olmuştu :D ne güzel günlerdi bea :)


    aynen oyle ama onlarada hak vermek lazım kesınlıkcı olmak zorundalar tek sucları gec kalıyorlar halbukı bızım mgm mız daha ıyı olabılır o potansıyel var neyse emınımkı gelıstırmek ıcın calısıyorlardır sonucta doğa olayları bunlar en dogrusunu bu olayları ıdare eden yanı Allah bılır bızede tahmın umıt ve dua etmek duser o gunlerı gormemız cok yakın sadece bı kac gun daha sabır ;)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.

  • Şubat sonu-Mart başı oldu :)

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • 18-22 şubat öngörüleri.

    Bu sabah ve öğle İç Anadolu'nun Doğusunda görülen kar yağışları örtü oluşturamadan hızla Doğu'ya gidiyor. Yarın fazla yağış yok, çarşamba sabaha karşı konya'dan itibaren uygun sıcaklık koşulunu sağlayan yerlerde 3-5 saatlik yoğun kar yağışı olacak. Ama tutacağını sanmam. 850 hpa'da giren -0.5 ve -1'lerin ve 500 hpa'da giren -27'lerin kar oluşturması dışında, yer sıcaklığı son derece garabet boyutta. Özellikle İç Anadolu'nun Batısında gece bile 0'a zor inecek sıcaklıktan dolayı örtü oluşma ihtimali son derece zayıftır. Şahsi fikrim sabah 4 ila 6 arası dışında çarşamba günü iç anadolu'nun batısına kar bile yağmayabilir. Kar-dolu karışımı birşey olacaktır. Zaten yağış hızlı geçiyor saat 9'a kesiliyor'. Buna karşın Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir kısmen aksaray'da 5 ila 7 cm yozgat'ta 10 cm kar örtüsü oluşturacak sıcaklık koşulları hakim. Kayseri'nin Batı ilçelerinde de 3-5 cm kar oluşma ihtimali fazladır.


    Sivas'ın Güneydeki dağlık ilçeleri hariç adam akıllı kar alma olasılığı çok düşük. Zaten çarşamba günkü yarım günlük bu mekanizma, hızla Doğu'ya gidecek ve eriyerek kaybolacak.


    Hafta genelinde İstanbul'un Güney ilçelerinde bazı günler hafif yağış geçişleri olabilir. Yine batı karadeniz'in iç kesimleri hafif ortaya karışık kar görebilir ama örtü oluşmaz. Bunlar 18-22 şubat aralığını kapsayan öngörülerdir, kalite kontrolden geçmemiştir, şahsi'dir. :) :)

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()

  • 20-22 şubat öngörüleri:


    Bu gece almanya merkezli bir jet akımına bağlı olarak gelişecek, soğuk ataklar, dalga dalga iç ege'den itibaren orta anadolu'yu etkileyecek. İlk olarak saat 21.00'de uşak, afyon ve kütahya'da ardından saat 24.00'te eskişehir ve boluda, ardından gece 2'de ankara, konya'da bu ataklara bağlı olarak kar yağacak. Ama kar'i yağdıran unsur 850 hpa'dan çok 500 hpa'daki -27, -28'ler olacak. Fakat yer seviyesine tam bir soğuk çökeltme olmadığı için ve yer altı manyetik ısının yüksek olmasından dolayı yağan karlar ancak ve ancak 30 dakika falan tutacak akabinde hızla eriyecek.


    Mekanizma hızlı bir şekilde sabaha doğru aksaray, kırşehir ve yozgat'a ilerleyecek ve yozgat'ta örtü oluşma ihtimali son derece fazla olacaktır. Nevşehir, niğde ve akabinde Kayseri'nin batısı'da mekanizma'nın yoğun tarafında kalacak ve de 5-8 cm arası örtü oluşturacak alanın sınırları içine dahil olacaktır.


    Ardından yarın saat 16.30 gibi yağış tüm orta anadolu'dan ayrılacak ve Doğu'ya giderek kaybolacaktır.


    İstanbul için bu gece yağış geçişleri var ama çok kuvvetli değil. Cuma sabahı yağmur daha etkin yağabilir.


    Ankara için bu gece saat 1.30- 5.30 arası kar görünüyor ama örtü için kimse umutlanmasın, yer üstü sıcaklığı uygun değil.
    Önümüzdeki günlerde cuma geceye kadar yağış yok.


    İzmir bu akşam bir ara sağanak yağışlı ardından perşembe geceye kadar yağış yok.


    Bursanın güneydoğu ilçelerinde orta kuvvet karlakarışık yağmur görülebilir.


    Adana da hafta genelinde fazla bir yağış yok.


    Hafta sonundan itibaren yükselelecek sıcaklıklar yeni haftanın ortasına kadar düşmeyecek. Rüzgarlar genelde batı, batı lodos şeklinde esecek haftasonu daha güney yönlü esecektir. Gelecek hafta ortası batı kesimlerde karayele dönecek rüzgâr sıcaklığı 5 ila 7 derece düşürecek :)

  • Son analiz:


    Bu gece beklenen yarımgünlük kar yağışlarının ilk adımı iç batı anadolu'da yağmur olarak kendini gösterdi. Saat olarak yaklaşık 21.00'den bu yana yağmur yağıyor. Jet akımına bağlı cephe geçişinde önce 1 saat sonra uşak, afyon ve kütahyada yağış hafifleyecek ve ardından soğuk çökeltme olduktan sonra, yağış 2 saatlik yoğun kar'a dönecek bu kesimlerde.


    Yağışın bu kesimlerde hafiflediği anlarda, eskişehir, bolu ve ankara yağmur şeklinde yağış almaya başlayacak. Ardından gece 2 gibi bu kesimlerde de kar görülecek fakat örtü oluşma durumu, uşak dışında ve kütahya dışında yok gibi. Oralarda da 3-6 cm arası birşey tutacaktır.


    İstanbulda çok cılız yağış geçişleri(kar, yağmur, groupel vb ) gece boyu devam edecek fakat söylediğimiz gibi çok cılız.


    Sistemcik en fazla yağışı iç batı anadoluya bırakacak ancak %55'i yağmur şeklinde.


    Ankara'nın doğusu ve konya'nın kuzeyinde saat 1.30 ile 5.30 arasında kar var, konyada hafif örtü yapabilir.


    Ardından sistem hızla doğu'ya gidip en fazla karı yozgat, çankırı ve kırşehir civarına bırakacak yozgat'ta 10 cm örtü bekliyorum.


    Belki yarın sabah 7.30 gibi Kayseri'nin batısı, nevşehir ve niğde civarlarındada anlık 5-7 cm örtü oluşabilir ama 1 saat durup erir.

  • tahmin için teşekkürler