Beiträge von follower81

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Size resmen katil olmak ile eşdeğer olan bir olayı anlatacağım

    Yengem Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşıyor. Kendisi tansiyon hastası ve ilaçları tükendiği için sağlık çalışanı olan bir yakının yanına gidiyor ilaçlar hakkında bilgi almak için. Sağlık çalışanı olan yakının kızı ise korona hastası ve bunu kendi ailesinden bile saklıyor. Yengemde oraya gittiği anda virüsü kapıyor. Tansiyon hastası olduğu için virüs ekstradan daha fazla hırpalıyor onu. Kendisinin görüntülü aradık resmen rengi gitmiş , kağıt gibi bembeyaz olmuş. Bir kişinin hastalığını saklaması neredeyse bir insanın hayatını kaybetmesine neden oluyordu.


    Başka bir olay ise ablamın kayınpederi kendinden şüpheleniyor ve enişteme diyor ki , beni hastaneye götür test yaptıralım diyor. Test yapıyorlar ve test negatif çıkıyor herkes derin bir nefes alıyor. Fakat bir kaç gün sonra tekrar arıyorlar adamı ve tekrar teste çağırıyorlar. Bu sefer test sonucu pozitif çıkıyor. Meğerse test yapılan yerdeki cihaz arızalıymış hem yanlış sonuçlar veriyormuş hem de test sonuçlarını da oldukça geç veriyormuş.Eniştem astım-bronşit hastası olduğu halde babasını teste tekrar götürüyor çünkü ondan başka getirebilecek kimse yok çünkü daha önceki testi negatif çıktığı için her yere gidiyor ve kızına ve daha bir çok kişiye daha virüsü bulaştırıyor. Daha da kötüsü adamın tahlillerinde pankreas değerleri yüksek çıkmış ve pankreas kanserinden şüpheleniyorlarmış kendisinin de hastaneye yatışı verildi. Ablamları ise karantinaya aldılar, fakat hala gelip giden yok. Evden çıkamıyorlar ve filyasyon ekibinin gelmesini bekliyorlar hala. Bir an önce gelmeleri lazım aslında. Çünkü eniştem astım-bronşit hastası daha önce bahsettiğim gibive babasını teste getirip hastanede saatlerce koronalı hastaların arasında tahlil sonuçlarını bekledi. Yarın akşama kadar filyasyon ekibi gelmezse biz ablamların ihtiyacını alıp kapının önüne bırakıp gitmek istiyoruz.

    nefes darlığı hariç bende ayni dönem 1 hafta hastalandım. Eklem ağrısı ateş terleme öksürük halsizlik

    Bende nefes darlığı da vardı uykudan öksüre öksüre kalkıyordum. Öksürmekten boğazım o kadar tahriş oldu ki kan tükürmeye başlamıştım. Doktora gittim bana ilaçlar verdi ve sakın telaşlanma vb. sözcükler söyledi. Benim kafama takılmıştı o telaşlanma kelimesi ama o zamanlar koronavirüsün adı geçmiyordu.

    follower81 2. Döneme tamamen yüz yüze eğitime geçilir diye tahmin ediyorum .

    Hocam Cumhurbaşkanı zaten uzaktan eğitim iyi bir deneyim ama yüzyüze eğitimin yerini tutmuyor dedi. Sağlık Bakanı ise önümüzdeki dönem yüzyüze eğitimden yanayız dedi. Açılır mı ? Orasını bilemem fakat kafalarında şöyle bir şey olabilir diye düşünüyorum. Bahar aylarının geldiği, virüsün insan hayatına bir nebze nefes aldırdığı zamanda açmayı düşünüyor olabilirler. Bir de üniversite hocalarımızdan duyduğumuza göre esnaf vb. geçimini öğrenciden sağlayan kesimlerin ağır bir baskısı var deniliyor üniversitelerin açılması için. Ne diyelim. Hepimiz için en hayırlısı olsun şu illet bir an önce bitsin de insanlık derin bir nefes alsın artık.

    Karsever67 hocam bu insanlar evlerinde duruyorlar mı sanıyorsunuz. Çoğu AVM ve kafelerde. Uzaktan eğitim kararı verildiği ilk andan itibaren eğer bu yaş grubuna yasak gelmezse hiç bir işe yaramayacağını biliyordum. Süreç o sırada kötü yönetildi bence. Sonuçta değişen hiç bir şey olmadı. 1-12. sınıf arası bütün kademeler açıldı veya açılacaklar buradan virüsü kapan ailesine bulaştırdı. AVM, kafede oturan kısımsa oradan aldı ailesine bulaştırdı.

    follower81 hocam sizi sonuna kadar destekliyorum hibrit egitim istedigimiz zaman tek suçlusu bizmis gibi saldırıyorlar istedikleri kadar hakaret etsinler z kusagının ilk üyelerinden biri olarak söylüyorum bunu

    Ya ben zaten her ders yüzyüze olsun demiyorum ki bölümümüzün alan derslerinn yüksek tedbirler eşliğinde hibrit olması gerektiğini savunuyorum. İsteyen dersi yüzyüze alsın isteyen uzak eğitimden alsın. Bu sistem ile geleceğin doktorları, öğretmenleri yetişiyor. İlk dönem açılacağını düşünmüyordum zaten ben çünkü YÖK kılavuzunda UZEM derslerinin ağırlıklı olarak ilk dönemde verilmesini önermişti. Üniversitelerde uzaktan eğitimi açıkladılar zaten bu dönem böyle gideceği kesin zaten. Dönem içinde üniversitelerin açılacağını da sanmıyorum zaten herkes evleri boşalttı, planını ona göre yaptı. Ama bunu bir dönem daha uzaktan yapmak ne kadar faydalı olacak bilmiyorum çünkü sistemin durumu gayet apaçık ortada. Zaten eğitim sistemi kötü öğrenebileceğimiz az bir şey olsa dahi öğrenelim dedik. Onda da UZEM gibi bir şeyin eline kaldık şimdi hiçbir şey öğrenemiyoruz.

    Üniversitelerin açılmasını ortam için isteyenler bir yana , ben eğitimimi alamıyorum şuan. Hibrit eğitim isteme hakkımı neden kullanmayayım. Şurada vizelerime bir hafta kalmış. Öğretim elemanları sistemi doğru düzgün kullanmayı bilmiyorlar, doğru düzgün not paylaşmıyorlar. Sistem iki de bir çöküyor daha tekrarını yapmak istediğim dersi tıklayıp izleyemiyorum ,başka hocaların dersleri açılıyor. İzlediğim, katıldığım derslere katılmadı olarak görünüyorum. Bu sorunlar çözülmediği sürece öğrenciler hibrit eğitim istemekten , akademisyenler de üniversitelerin açılmasını ummaktan başka bir şey yapmayacaklar. İki ucu pis değnek durumu var burada ve gerçekten o kadar karışık bir süreç var ki bu işin sonu nereye varacak çok merak ediyorum.

    Gréy bende çok fazla dışarıda gezdim tozdum,cafelere gittim ama asla kapalı alana girmedim. Daima açık alanı bulunan cafeleri tercih ettim. Cafede bulunmama ihtimaline karşı yanımda dezenfektan veya kolonya taşıdım. Bir yerden sonra zaten alışkanlık oluyor sürekli dezenfektan kullanmaya başlıyorsun. Ben kullandıkça çevremdeki insanlarda kullanıyordu. Kullanmasalar dahi ben zorla kullandırtıyordum. Hatta çok fazla dezenfektan kullandığım için masadaki dezenfektanları saklayan arkadaşlarım oluyordu o derece. Maske kullanımına oldukça dikkat etmeye çalıştım ve buluştuğum insanları genelde hep aynı tutmaya çalıştım. Farklı insanlarla buluştuğum zaman daha bir risk altında hissediyorum kendimi çünkü en son nereye gittiğini ve ne yaptığını bilemiyorsun. Ama sürekli birlikte takıldığın ve iletişim halinde olduğun insanların ne yaptığından ve nereye gittiğinden haberin oluyor. Eve geldiğim zaman kapıyı açtığım andan itibaren direkt ellerimi yıkıyorum. Giydiğim kıyafetleri bir sonraki dışarı çıkacağım süreye kadar balkonda havalandırıyorum ve hiç bir yere ellemeden direkt ellerimi yıkamaya gidiyorum. Annem de bu konularda ve hatta genel olarak çok titiz olduğu için sürekli bir temizlik döngüsü var evde. Evi hepimiz terk ettiğimiz andan itibaren bütün temas edilen ortamları kolonyalı ıslak mendil ile temizliyor hatta babamı üstünü değiştirmeden eve sokmuyor ^^^^. Şu ana kadar hiçbirimizde hastalık yok ve bu düzende gidersek eve kolay kolay virüs gireceğini sanmıyorum umarım hep böyle gider.

    Çevremdeki herkes yavaş yavaş koronaya yakalanıyor. Bizim içinde çember git gde daralıyor gibi. Fakat insanlar artık kendini salmış gibi. Daha doğrusu insanlar buna alışmış ve hatta kabullenmişler bu durumu.Yakalanırsak yakalanırız , öleceksek ölürüz modunda çoğu kişi.Yani ben ne kadar tedbir alsam da bu kesim çoğunlukta olduğu sürece bu hastalığa yakalanmam daha kolay olacak.

    Düzce’de Koronavirüs salgınından ilk genç ölüm gerçekleşti. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Servisi Yoğun Bakım Ünitesinde 23 gündür tedavi gören 38 yaşındaki Mustafa Kartal, bugün 15:30 sıralarında verdiği yaşam savaşını kaybetti. Kartal’ın her hangi bir kronik rahatsızlığının olmadığı öğrenildi.

    2016 Ocakta aralıksız dek bantları vuruyordu 1 yer yer 2 metre olan yerler oldu.İnsallah bu sene yine olur bizim sıkıntı sıcaklık ve denizsellik denize 0 bir konumda Zonguldak.Ama Sibirya-Ukrayna-Romanya-Kafkaslardan inen sistemleri kaçırmaz en fazla yararlanan şehirlerden yağıs konusunda iyi sıcaklık tek sıkıntısı

    Meslek hayatımda Ereğli veya Alaplı taraflarında bulunmak isterim doğrusu. Alaplı'nın da çok özel bir konumu var gibi görünüyor. Şuan olduğu gibi genelde baktığım zamanlardan Zonguldak merkezden soğuk görüyorum fakat sistem sırasında hiç takibini yapmadım. Çok yağış aldığını biliyorum bir tek.