bu neymiş harbi olmaddı direkt afrika gelseymiş
Antalya'dan otel rezervasyonumu yaptım bile
bu neymiş harbi olmaddı direkt afrika gelseymiş
Antalya'dan otel rezervasyonumu yaptım bile
üşümüştük ya iyi oldu sıcaklar yolda geliyor
Hocalarım ve Arkadaşlarım yaklaşık 7 sayfa okudum ve toplam kötü,rezalet,güzel,harika gibi 4 tane farklı farklı cevaplar aldım sizden ricam son güncellemeler neyi gösteriyor fazla bilgi kirliliği oldu 1 güncellemede karaları bağladık şöyle güzel bir özet geçebilecek hocamız var mı acaba
GFS öğlene göre bir tık doğulu getirdi sistemi ama sonradan güzel düzeldi, GEM ise güzel geldi şu anlık bir sıkıntı yok ECMWF'yi bekliyoruz.
Şu önümüzdeki 3 günü hızlı simüle edemiyor muyuz ya... Bu görüntüleri 96 - 120 saatlerde görmeyi o kadar çok istiyorum ki anlatamam.
Öğlene göre 100-200km doğulama var sistemin 2. girişinde. Dileyelim ki gelecek güncellemelerde bu trend devam etmesin. Şu anki haliyle gelse bir sıkıntı olmaz zaten. Önemli olan sistemin güncelleme güncelleme doğulamaması.
Gece çıktısı ve ECMWF'nin daha da doğulu gelmemesi iyi olur.
ICON modeli de güncelleniyor anlık
Yakın tarihte ders çıkardığımız kötü bir anımız olmasa acaba şu an neler konuşuyor olurduk çok merak ediyorum.
Modeller şu an çok güzel geliyor ama sevinemiyorum… Buradasın yanımdasın ama dokunamıyorum
Tufan abi var Avrupa uzun vadeli hava durumu merkezinde .Kutay abinin liseden sınıf arkadaşı..
Tüm senaryolar İstanbula-20 indiriyormuş.Demislerki bu iş olmaz Karadeniz'e kırımdan kafkaslara gitmesi gerek daha yeni sprey sıkmıştık Türkiye'nin üzerine demişler.
Sanırım gelen sistem öyle bir ayı ki sprey mprey anlamıyor kütür kütür kara bastıracak bizi..Tuz stoklayın. Şubat hakkını verecek..
bir yere kadar çok inandırıcı gelmişti yaa :((
Uzman arkadaşlar varsa yorum yapabilirler mi acaba bu sistemin bu şekilde gelme olasılığı hakkında? Diğer sistemlere göre ihtimali daha yüksek diye okudum bir yerlerde ama tam da emin değilim çünkü 144-192 saat civarındaki oluşumlar genelde hep değişime açık olurlar.
Hafta sonuna kadar bozmadan aynı şeyleri göstermesi gerekiyor. Atmosferin bize güzel bir sistem borcu var, bu sefer bozmayıver be
Bu sistem böyle gelirse 19 şubat haftası milli bayram ilan edilmeli
GEM modelini dikkatle takip edelim eğer GFS ile benzer çıktılar gelirse bu akşam efsane bir akşama dönüşebilir.
istanbullular olarak bu kadarla yetinmeyi bilmek lazım artık. küresel ısınma, ısı adası zaten zor olan şartları iyice zorlaştırıyor. 2012-2017-2021 gibi sokaklarda yer yer 50 cm leri bulan, anayolları bembeyaz yapan yağışlar bakalım tekrar olacak mı. Böyle yağışlar devede kulak sadece yerler bile tutmuyor maalesef düzgün
Küresel ısınma, ısı adası değil de iklim değişikliğinden dolayı ekstrem olaylar artık fazlalaşmaya başladı. Ekstrem soğuklar görüldüğü gibi ekstrem sıcaklar, yağışlar da görülebiliyor. O yağışlar elbet tekrar olacak. Geçtiğimiz 2-3 yıldır yağmaması artık yağmayacağı anlamına gelmiyor. Ki cumhuriyet tarihimizde kar yağışsız çok senemiz var. Isı adası dediğimiz şey 50cm'lik sistemleri yok edemez.
Mgm de şuan Beykoz 2.7 İstanbul 2.6 olarak gösteriyor 🧐
Kavacık 90 rakım konumum 0.7 derece anlık.
Sabah güncellemesi
Akşam güncellemesi
Dramatik bir fark var orta vadede 12 saat için. Bu güncelleme çok çok kötü bir güncelleme, orası kesin. Ama bardağın dolu tarafından bakarsak 12 saatte bu hale geldiyse 12 saatte çok rahat eski haline de döner.
Twitter’da, burada, etkileşim için hem bayram havası yaratanlar hem de kışı bitirenler var. Son 2-3 günde bir hayli soğudum, hevesim kaçtı açıkçası. Bundan sonra sistem takibini kendi kendime yapacağım. İnsanlar çok garip ve kötü niyetli.
GFS diyagramı ortalaması -9.3'e kadar düşmüş. Sabaha göre 4 derecelik bir soğuma var. Bu diyagram ortalaması sistem takibine başladığımız günden beri gelen en düşük ortalama yanılmıyorsam.
Her güncelleme çok değişiyor, hakikaten sancılı bir sistem yolda ama umarım en iyisini görürüz.
Konumumda yaklaşık 20 dakikadır yoğun kar yağışı var. sabah yağan kar %90 oranında erimişti fakat şu anda yeniden örtü oluştu. Hava 0.4 derece
GFS, sistem şu son çıktı gibi gelse yaklaşık 12 saat il geneli kuvvetli yoğun kar yağışı olarak gelecek demiş. ben alır kaçarım muhtemelen ya.
Konumum sabah saat 8-9'dan beri aralıklı şiddetli kar ve yağmur alıyor. -0.5 dereceyi gördük, şimdi 2 derece hava ve KKY var. okullar ilçemizde de bugünlük tatil edildi. hava biraz daha soğuk kalabilse muhtemelen bu rakımda birkaç cm'lik örtü alabilirdik. ama maalesef yağış durunca erime çok hızlı oluyor. anlık olarak geçen haftaki sistemden daha fazla kar yağışı aldık.
GFS öğle güncellemesi iyi çıktı vermiş. Umarım modeller artık mutabık bir şekilde soğukları bize indirir. Şu sokağı bembeyaz görmeyi özledim. Herkese iyi forumlar, iyi yağışlar dilerim.
NOT: Yazıyı bitirene kadar sıcaklık 1.4 dereceye düştü. Tipimsi bir kar yağışı başladı.