Son modellere göre:
Çarşamba gece saatlerinden itibaren Pazartesi sabah saatlerine kadar aldığımız her yağış kar şeklinde olacak.
Son modellere göre:
Çarşamba gece saatlerinden itibaren Pazartesi sabah saatlerine kadar aldığımız her yağış kar şeklinde olacak.
Yağış az soğuklar kırpıldı -8 ine indi resmen ECM
Dünyanın en hızlı patlayan insanı 😂
Kurt arkadaş Hava Forum en hızlı ban yeme rekor denemesi mi yapıyor acaba bir de bu yönden bakmak lazım
Güzel info ama gerçekte apaçık ortada gefs de doğulama var . Ecm ens de ecmwfye göre batılıydı . Demekki hikaye iki aşığın ortada buluşması ile son bulacak . Sinop Kastamonu ortasından iner herkes mutlu olur .
Yarın akşam netleşir hocam işin o kısmı. Ben Kastamonu Çatalzeytin civarı bir çıkışta mutabık olunacağını düşünüyorum.
İzlanda basınç diyagramı var mı? Modellerin kararsızlığı şu an ne durumda?
Meteoicel gelene kadar pek sağlıklı olmasa da şu bilgiyi vereyim.
Molde Ve Östersund diyagramlarındaki GFS ana senaryosu kalan senaryolara göre en düşük birkaç çıktıdan biri.
Gerisini siz düşünün : )
950 955 değil 960 istiyoruz ve alacağız. İzlanda ortalaması akşama göre 2hPa daha yüksek. Müsterih olmaya devam.
''Benim tahminime'' şu an en olası senaryoyu bu geceki ICON çıktısı verdi ama minimal kusurları var. Soğuklar o civarda olacaktır ama çok hafif daha batılı, tam olarak Çatalzeytin - İnebolu hattından gelmesi gerekiyor. Yarın akşam da diğer modeller de birlikte bu senaryoya, en kötü ihtimalle şu anki ICON yönüne doğru hareket etmiş olmalı.
Çorludan Boğaza kadar olan hat en şanslı yer Anadolu yakası da gayet güzel bantlar alabilir. Bu çıktının daha iyisi de olsa çok müthiş olurdu ama.
Bir tık daha batılı gelecek yarın akşam alıntılarız bunu
Çıldıracağım valla neler okuyorum ben
Dogu marmara yararlancak yine
Neyden tam olarak?
Doğulaması Normal Değil Mi Beklenmiyor muydu
Olması gereken oluyor. Bilmeden gelip konuşanlar her zaman oluyor maalesef.
Gfs doğuladı bunu da kaybettik olsun sorun yok bizim için daha iyi.
Hadi be abicim lütfen başlamayın yine ya yorulduk artık
Duamız aynısı gelmesi yönünde
Olabilecek en iyi şey olur ama saankii bir 5-10 km doğulu gelmesi lazım şu çıktıda
GFS'nin daha batılı gelmesini beklemiyorum açıkça söylemek gerekirse. Akşam çıktısı bir ekstremdi bence ve bir tık daha doğulu gelecek yavaş yavaş. Yani Bartın'ın batısından değil de doğusundan gelmesi en muhtemel senaryo. Daha fazla batılama beklememeliyiz bence.
ICON gel bir sandalye de sen çek
18z vs12z
Anadolu yakası nereye seyrediyor bu görüntüde Poyrazla Tuzla hariç her yer gömülür.
Burası gömülmezse İstanbul'un yarısı gömülmez zaten rüzgara bakarsak. Garip bir yorum olmuş
Nerden buluyonuz bunları valla pes Bolam'ın kurucusunda bile yoktur şu harita
bilmiyorum hocam muhtemelen önceki yıllardan kalmış internette klasörde buldum geçen gün