Yok mu güncellenen model, diyagram ya kuruduk
Birkaç tane paylaştım hocam şimdilik karın tokluğuna
Yok mu güncellenen model, diyagram ya kuruduk
Birkaç tane paylaştım hocam şimdilik karın tokluğuna
Yarın gösterilen kar yağışında sıcaklıklar kaç derece olacak öyle bir soğuma bekleniyor muydu
Tam sınırda gözüküyor
WRF 00z
ECMWF gibi -36'lık soğuk vermiş fakat ECMWF'ye kıyasla bir tık daha soğuk.
850 hPa'da -13 vermiş
BOLAM 00z
Çekirdek tahmin ettiğimiz yerden giriyor.
ECMWF ENS 00z vs 18z
Selamlar, birkaç kişiden "biraz ötelendi" mesajları gördüm, kastedilen ne kadarlık bir ötelenme? Perşembe günü kar yağışı olacak mıdır?
Ötelenme görünmüyor, perşembe günü kar yağışı var
ENS çıkınca paylaşır mısın
ENS çıkınca burada olmayacağım maalesef paylaşılmamışsa bir tık geç paylaşırım ama
Kar haritası salayım onay gelince
Ben wxcharts’ta vadesi gelmişti diye paylaşmıştım silindi hocam 😢😢
Bunu nasıl görebilirim, bilgi verir misin?
dün akşama göre daha mı kötü modeller ilimiz adına (yağış vb bakımından) bakamadım da
Hayır. ICON ve ECMWF aynı, hatta ECMWF bir tık daha iyi.
bence 500 hpa da -37 ler iyi gibi ya. Bizi mutlu edeceğini düşünüyorum.
Orası öyle, bir sıkıntı olmaz ama alabileceğimiz maksimum soğuğu almayı tabii ki daha çok isteriz.
Ecmwf de mutabık o konuda ama gfsye bin basar sadece bunu söyleyeyim
aynen öyle batılama doğulama işi yok sadece çekirdekte ilimize göre 2 derecelik bir yükseliş görünüyor. 500hpa sıcaklığının oturması için 24 saat daha beklememiz gerekli.
Kübra~ hocam siz sabah güncellemesini paylaşacağım demişsiniz ondan dolayı ben erkenden paylaşmamalıyım herhalde. bekliyorum meteoicel’e düşmesini sizinle paralel gidelim.
Yani uzman arkadaşlarımız büyüklerimiz daha tecrübeli olan insanlar bile bir sıkıntı yok yazıyor daha 5 gönderi geçmeden gelip yazdığınız şeye bakın. Ha bu sabah 50km doğulu veya 4-5 derece güçsüz gelse ne olacak? Kaç defa söylediler sisteme kadar net belli olmayacak diye. Bugün hafif güçsüz yarın hafif güçlü gelir. Kaç yılını bu işe vermiş insanlara ayıp ediyorsunuz dediklerini umursamayarak. Lütfen sağduyulu olun ve biraz da anı yaşayın.
Ens de batılı gelecek
Hocam sizi yıllardır Leclerc ile görmeye alıştığımız için böyle görünce tanıyamıyorum
Sadece Yalova'ya bakın ve hayal edin