Bu gelsin gerekirse 😁😁. Neyse böyle diyince oluverir aman diyelim.
hocam bir efsane için kendinizi feda etmeye değer gibi geldi bana, siz etmezseniz ben kendimi feda ederim
Bu gelsin gerekirse 😁😁. Neyse böyle diyince oluverir aman diyelim.
hocam bir efsane için kendinizi feda etmeye değer gibi geldi bana, siz etmezseniz ben kendimi feda ederim
GFS 00z 16. senaryo
3. dalganın devamını göstermeye modelin süresi yetmemiş.
Fazla alınanları iade ettim.
Teşekkürler, kolay gelsin.
Şu bi tane Ulubatlı Hasan senaryosu var orda -15'in de altına iniyor. Merak ettim nasıl bir sinoptik acaba?
Merhaba, biraz önce HF Market'ten ''Kar sevdalısı'' rozeti almaya çalıştım. 2 kere art arda ''bir sorun çıktı'' uyarısıyla karşılaştım ve alamadım. Sonra 3. deneyişimde alabildim. Fakat şimdi gördüm ki önceki ''sorun çıktığını söyleyen'' 2 denememde de aslında rozeti almışım. Şu an bende 3 tane kar sevdalısı rozeti var olarak görünüyor ve HF puanlarım da silinmiş. Bu 2 sorunlu satın alımı nasıl geri alacağım, yardımcı olabilir misiniz?
Uzak vadede diyagramlar birbirine karışmaya başladıysa kar geliyor demektir.
Graphcast 26.12.2023 12 UTC
ECMWF 26.12.2023 12 UTC
(graphcast: koyu yeşil -4, -8; açık mavi -8, -12 aralığıdır)
Google AI modeli GraphCast, çıktısının son tarihi olan 26 Aralık için Balkanlardan gelen soğuk hafa girişi öngörmüş ülkemizde. Çıktı tam burada sona eriyor.
Hem Beşiktaş kazandı, hem de ECMWF manyak bir şeyler denemiş. Güzel bir gece, sevdiğim kız da yanımda :).
GFS 2 gündür gece güncellemelerinde soğuğu arttırıyor. Sabah olunca da bir bakıyoruz azaltmış. Şimdi tekrar arttırmış. Kafayı yedirtecek bana bu model...
Hocam sanki dediğiniz gibi bir tık düzelmeler var. Son dakika sürprizi olacağını sanmam ama kötüye gitmekten iyidir :')
her ne kadar imkansıza yakın olsa da ihtimaller insana hayal kurdurtur yine de bu haliyle bile güzel. umalım ki daha iyiyi beklerken şimdikinden de olmayalım.
sisteme 72 saat kala GFS 18z çıktısı 850hpa’daki ortalama soğuğu bir önceki çıktıya göre 0.9 derece daha soğuklaştırmış gibi gördüm ben. yanlışım varsa düzeltin.
ecmwf ana senaryosu düne göre çok kötü. fakat diyagram da düne göre bir tık daha iyi. bakalım bugünün devamı nasıl olacak.
gfs akşam güncellemesi çok güzel gelecek gibi bir his var içimde
biz burada şu an 17-22 aralık diye konuşuyoruz fakat diyagramlar son 2 gündür bize ''ne 22'si? yılbaşına kadar soğuklara devam'' mesajı göndermeye başladı gibi hissediyorum.
GFS sabah diyagramı.
GFS için senaryoları görebildiğimiz bir harita vardı, ona nereden ulaşabilirim söyleyebilecek olan var mı?
Beykoz Kavacık'tan anlık olarak bildiriyorum. Sabah Çekmeköy'deydim ve ardından Yenikapı'da fuara katıldım. Çekmeköyden ayrıldığımdan beri hiç kesilmeden yağan bir yağmur vardı. 4-5 dakikalık aralıklarla aşırı şiddetli yağışa maruz kaldım. Arabanın içine kadar su geliyordu. Dönüş yolunda da Göksu deresi ve Anadoluhisarı civarında su basmayan cadde kalmamıştı. Belediye otobana bağlanan yolu kapatmış durumda şu an. Eve kendimi şimdi atabildim. Kedim de 12 derecelik havada üşümüş olacak ki dolabın içine girip yatmış :(. Hemen doğalgazı açtım.
anadolu yakası olarak gol haberi bekliyoruz…
Kavacık’ta hava 5.6°, yaklaşık 30 dakikadır modellerde gözükmeyen yağmur yağıyor. Akşam saatlerinde yine böyle bir yağış yakalarsak soğukla birlikte kar yağışına dönüşme ihtimali olduğunu düşünüyorum.