Ankara çayyolu anlık kar yoğun
Posts by milliar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Dün şehidimiz vardı,mekanı cennet olsun...
-
Bence çok saçma bir düşünce.Suyu en fazla tüketenler sanayi ve tarımcılar.Yağmur suyunu depolama vs. gibi sistemlerle israfın önüne geçilebilir.Kaldı ki barajlarımızın %21 i 110 gün yetiyorsa tam dolu olsa zaten 550 gün yetecek ve neredeyse hiçbir zaman bu kadar dolmadı.
Geçen sene bugün barajlar %21.69 doluymuş bugün ise %20.81 dolu.Aradaki fark gülünç derecede az.Bu kadar abartılıp,halkı pandemi sırasında paniğe itmektense bence gerekli önlemler alınması daha makul olur.
Gerekli önlemlere örnek olarak ; Deniz suyu arıtma tesisi olabilir.Dinazor parktan daha ucuz ve daha kullanışlı olacaktır. -
Abd,Minnesota'da kar fırtınası canlı
-
Kanada Calgary'de birazdan yoğun kar yağışı başlayacak,izlemek isteyenler için.
-
Bundan en fazla 10-15 sene sonra dikey tarım tüm Dünya'da yapılacak ve "verimli topraklar" denilen topraklara artık ihtiyaç kalmayacak.Suudi Arabistanda ki çöllerde de,Grönland'da ki buzullarda da artık tarım yapılabilecek.Biz Türkiye olarak ne çiftçimize destek olduk,ne su kaynaklarımızı verimli kullandık ne de bilime yatırım yaptık.Böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda çok geri kalmış bir ülke olarak devam edeceğiz maalesef.
Aşağıdaki görsel aslında her şeyi anlatıyor,dikey tarım ile 1 litre su harcayarak 1 metre karede 120kg ürüne kadar yetiştirilebiliyor,günümüz koşullarındaki tarımda ise 1 metrekarede ortalama 3.9 kg ürün yetişiyor ve metrekare başına tamı tamına 250 litre harcanıyor... -
Sevgili ustalarım,bilmiyorum benim bilgisizliğimden mi ancak;
Geçen sene Ankara'da ki barajlarda bulunan su miktarından sadece 2 milyon metre küp fark var ki sanıyorum bu kolaylıkla telafi edilebilecek bir miktar.
30178df69e.pngÖte yandan önümüzdeki Ocak,Şubat,Mart ve Nisan ayları ülkemizin en çok yağış alan ayları.Su savaşları olacağından bahsedilmiş ancak su savaşları ancak gelişmemiş toplumlar arasında olabilecek bir savaştır diye düşünüyorum.
Sadece Akdeniz'de 3.750.000 km'3 su hacmi var. 1km'3 tam tamına 1 trilyon litre su veya 1 milyar metre küp su yapıyor ve sadece 1km'3 su Ankarada ki tüm barajların yaklaşık %65'i yapıyor.Tuzlu su arıtma tesisleri kurularak çok kolay bir şekilde halledilecek bir problemdir bence bu problem.
Bence buradaki asıl soru şudur; hangi ülke bilimi ve ekonomik kaynaklarını akıllı kullanacak ve halkını refaha ulaştıracak.Düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim,herkese iyi geceler dilerim. -
Abd Wyoming'de bir nehire yağan kar yağışı (canlı)
Abd'de bir kayak merkezinde kar yağışı (canlı)
-
ABD,Pennsylvania'da ki Greencastle şehride veriyor coşkuyu
-
Japonda ki kar yağışı gerçekten inanılmaz...
-
Çok teşekkürler arkadaşlar.
-
Arkadaşlar yarın 10:00'da Çayyolun'dan İnceğe geçeceğim tahminen kar tutar mı sizce? Tutarsa kaç cm civarı olur,gerçekten önemli cevaplayabilirseniz çok minnettar kalırım.
-
Site hızı gayet iyi hocam.Tüm cihazlardan gayet iyi bağlanabiliyorum.
-
Kanada Newfoundland eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi.Ulusal muhafızların bölgeye gönderildiği bildirildi.
-
https://twitter.com/spectatorindex Twitterda bu adresi takip etmenizi tavsiye ederim.İran'ın amerikaya saldırısı sonrası Başkan Trump bugün ulusa sesleneceğini açıkladı.Sanırım iran-amerika savaşı başlayacak...
-
Baya sakin ve güzel yağmur yağıyor maşallah. Bu arada barajlarımızın durumu için askinin siteye girdim site 1 haftadır , aynı oranda takılı kalmış durumda, inşallah bozuktur.
Evet hocam bozuk,zaten günlük gelen su miktarı da yazmıyor dikkat ettiyseniz.
-
Çayyolun'da da kesildi kar.Sanırım sonuna geldik bir sistemin daha?
-
Çayyolu orta kuvvet kar yağışı başladı.
-
Çayyolu orta kuvvette devam ediyor.Yaklaşık 12-15 cm arası kar var.
-
Yeni Yeşiller Yolda Radarda