Sahanın bu kısmı güneş almıyor görsel olarak beni 3 gün idare eder sonrasına bakarız artık ![]()
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
-
Aykut53 -
23. Februar 2025 um 15:45 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
GFS'ye göre 4 Mart sabahı İstanbul’da hava bayağı soğuk olacak gibi görünüyor. GFS modeline göre 1500 metre yükseklikte sıcaklık -2°C ile -4°C arasında, yani kar ihtimali açısından sınırdayız. Eğer yüzey sıcaklığı gece boyunca yeterince düşerse, özellikle yüksek kesimlerde ve şehrin kuzeyinde kar görebiliriz.
Şehir merkezinde, yani Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy gibi yerlerde daha çok karla karışık yağmur beklenebilir. Ama Sarıyer, Beykoz, Arnavutköy gibi kuzey ilçelerde ve özellikle Çamlıca, Aydos Tepesi gibi yüksek noktalarda kar yağışı ihtimali daha yüksek. Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava ve rüzgar da durumu etkileyebilir. Eğer biraz daha soğuk hava girerse, tüm şehirde kar sürprizi yaşanabilir.
Şu an için kar sınırında olduğumuz kesin, ama gece sıcaklık biraz daha düşerse İstanbul’un her yerinde kar görmek mümkün olabilir. Güncellemeleri takip etmekte fayda var ama dediğim gibi çok çok erken.
-
Şimdi eve geldim an itibariyle kapı önüm bu şekilde :((
-
Ben de HavaForum'un bir üyesi olarak düşüncemi dile getirmek istiyorum.
2025 Şubat sistemi birçok kişinin beklentisinin altında kalsa da beyaz örtüyü az ya da çok görme imkanımız oldu. Ben kendi adıma yaşadığım yerde zayıf olsa bile kar örtüsünü gördüğümden dolayı çok memnunum.
Ancak HavaForum’un ülkemizde Meteorolojiye sunduğu katkının da görmezden gelinmemesi kanaatindeyim. Şurada birkaç yıl önce meteoroloji, “hava durumu” adı altında haberlerden sonra hızla aktarılan, bu denli ses getirmeyen bir alandı. Ancak Forum, sosyal medyanın da gücüyle bu alanı toplum nezdinde popüler hale getirdi. Ben bu durumun katkısının önemli olduğu görüşündeyim. Toplum, doğayı ve bir bilim alanını keşfediyor ve bir farkındalık kazanıyor.
Elbette, hatalar olabilir, tahminler tutmayabilir ve beklenen kar gelmeyebilir.
Ancak burada yapılanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Burası sayesinde atmosferin bilmediğim birçok yönünü öğrenme imkanım oldu. Herkese emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. -
İstanbul28
bir kere neyse de neden sürekli her yazdığıma gülücük atıyorsun?
-
-
- Offizieller Beitrag
Bende sistem için bir şeyler yazayım o halde:
Arkadaşlar, sistemi yaşadık ve çoğunluğumuzu en azından üzmedi. İyi akşamlar.
-
Gfs diyagramı fena değil - 5 altı senaryoda çok var. Daha da güçlenme eğilimine girerse ki zaten o ihtimal var o zaman kar görme şansımız yüksek olur bence.
-
Saat akşam 8 yeni oluyor ve bazı istasyonlar 0 ın altında🙂
-
Uzun zamandır gfs model sonlarında senenin ilk afrika atağını veriyor. Erken bir bahar havası olabilir.
-
Nedenlerini belirterek öz eleştiri yapmak ve bu öz eleştirileri not alıp nerede yanlış yapılmış diye sorgulayıp o konuya tedbir almak zaten hayatın fıtratında var. En basitinden bir futbol maçında bile teknik direktör bir oyuncunun yeriyle oynadığı ve fayda alamadığı zaman gerek basın gerek taraftar istatistiksel olarak teknik direktöre bunu belirtiyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey sadece öz eleştiri yapan samimi kişileri kaale almak. Onun dışında düz eleştiri yapan hatta ileri gidip hakaret eden aşağılayan kişilere muhattap alınmaması ayrıca adli yollara gitme hakkının saklı tutulması gerekir. Zaten gördüğüm kadarıyla yöneticilerde bu doğrultuda hareket ediyorlar.
-
forum misafir sayısı 150 civarına düşünce sanki toksik insanlardan kurtulmuş gibi rahatladım. Sistem boyunca hep bir tartışma, hep bir curcuna.
Sakin sakin güncelleme takibi yapalım yaaa -
Ah 500 hpa ah 2-3 gündür aklımdan gitmiyor en az 50 cm lik bir sistem avuçlarımızdan kaydı gitti be…üzdü be
-
Son 13 yılın en soğuk Şubat ayını yaşıyormuşuz. Keşke daha etkili bir sistemle taçlansaydı. Yarından itibaren hissedilir şekilde ısınıyoruz.
-
Mevlam böyle istedi bu kadar kar verdi şükürler olsun barajlar için güzel kar yağışları aldık
500 HP çekirdeği Sinop Samsun tarafından inince bu şekilde batı Karadeniz den Hopa ya kadar yoğun kar yağışları oldu doğu Karadeniz de tüm hızıyla devam ediyor
Batı Karadeniz Zonguldak Bartın tarafından girse idi doğu Karadeniz de oluşan mezosiklon cephe İstanbul batı Karadeniz arasında oluşu İstanbul ve Batı Karadeniz e şiddet li kar yağışları bırakacak ti
İlk defa kuzey den gelen soğuk hava rüzgar hızı olmadan aldık buda Dek lerin oluşumu nu ve güney enlem lere inmesini engelledi Balıkesir ve Bursa ve Bakırköy Avcılar sahilde çok az kar yağışları aldı
İnşallah Ramazan da Mart ta bir karlı sistem görürüz ben Balkan sistemi bol aksiyon lu bir sistem bekliyorumiyi akşam lar herkese
-
forum misafir sayısı 150 civarına düşünce sanki toksik insanlardan kurtulmuş gibi rahatladım. Sistem boyunca hep bir tartışma, hep bir curcuna.
Sakin sakin güncelleme takibi yapalım yaaaŞahsi düşüncem bu tarz dönemlerde çok daha sıkı tedbirler alınması ve sert davranılması. Bazı günler 30 sayfa içinde 2 tane düzgün hava muhabbeti bulmak bile çok zordu. İnanılmaz derecede yorucuydu konu takibi. Biraz daha serbest bi konu burası farkındayım ama bir tık daha sert olunması gerekiyor bence.
-
1 saat oldu msj yazan yok yoruldunuz dimi dinlenin bakalim 😅
-
1 saat oldu msj yazan yok yoruldunuz dimi dinlenin bakalim 😅
Gecenin 1’ine kadar tatil haberi bekleyince 12 ders sert vuruyor hocam

-
Aydınerr dostum benim iletilerime de gülmüş özellikle Mart ayı beklentisi ile olanlara, boşver takılsın kendi kendine

-
Gecenin 1’ine kadar tatil haberi bekleyince 12 ders sert vuruyor hocam

Okul biteli 15 seneye yakın oldu tekrar okumak şansım olsa tekrar okurdum okumak arkadaş edinmek birseyler öğrenmek çok güzel senden anlayacaksin hayat omuzlarına daha fazla yük yükleyince keşke hep öğrenci kalsaydim diyeceksin tüm öğrencilere başarılar diliyorum ailenizi uzmeyin onları onurlandirin duygulandim biraz 😪
-
