Nisan sonunda soğuk hava alabiliriz. Almasak dahi çok serin kategorisinde hava sıcaklıkları ölçülebilir.
Posts by Aydınerr
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Evin içinde kısakol üşüyen ben
Normaldir bazı evlerin içi hala serin.
-
İlkbahar geldi ama kışta onun yanında hala
-
Gölcükte oraj var , turuncu kütle görünüyor ancak orta kuvvette yağış var.
-
Mart sonunda böyle bir oraj kolay kolay görünmez
-
Vade uzun, fakat nisan ayında bu soğuk ne
-
Bu squall line mi yoksa benziyor mu?
-
Ben soğuk olacağını söyledim sadece, mevsim ortalaması ile alakam yok.
-
5 nisandan itibaren klasik nisan ay'ı soğukları gelebilir. Tek hane ya da 10-12C arası sıcaklık bekliyorum.
-
Kağıthane’de dolu yağıyor
Grapueldir o. Dolu sıcak havada görülür.
-
Canım çekince arada bir alırım. Çok lezzetli bir çikolata fiyatı pahalı olsa da tavsiye ederim 40-45 lira civarı bir şeydi sanırım a3638c4c9f49839241.jpg
-
-
Gölcükte güzel gök gürlemesi ve yıldırım var hafif yağışta eşlik ediyor. Görüldüğü gibi yağışı ucu ucuna kaçırdım 😂
-
Gündüz nem düşük olduğu için bunaltmıyorda gece 20 derece üzeri sıcaklıklar olacak gibi, uyumaya çalışırken sıcaklık rahatsız edeceğinden vantilatör düşünülebilir
-
Nem oranı düşük olduğu için bunaltan hava yok, bu sıcaklığa nem eşlik etseydi o zaman biterdik iyice. 😂
-
Ne kadar sıcak olursa olsun bu zamanlarda sıcak atağın arkasından kuvvetli bir soğuk gelme ihtimali her zaman var, çünkü kutup girdabı hala çok güçlü. Uygun basınç dizilimleri ile kuzeyden her türlü soğuk atak mümkün. Kutup girdabı Mayıs gibi zayıflayınca Afrika, basra kuvvetlenince o zaman havalar stabilleşir. Ama bu zamanda Gelen sıcağın arkası her zaman soğuk atak olabileceğinden kalıcı bir sıcak hava beklenilmesin
-
Sıcaklıklar bu saatte 20 derecenin üzerinde. Hafiften sıcaklayınca sıcaklık durumuna bakayım dedim yanılmamışım.
-
graupele/donan yağmura
Hocam donan yağmur olması için sıcaklığın 0 derece altına inmesi gerekmiyor mu?
-
Öğle ECMWF güncellemesinde kar şartlarında biraz bozulma var aynı şekilde GFS'de de öyle. Bunun sebebi Mart ayına girmemiz ve modellerin çözümlemelerinde oluşan sapmalar. Hem GFS hem de ECMWF sapma haritasını aşağıda paylaşıyorum.
Gördüğümüz üzere her iki modelde de ülkemiz üzerinde büyük bir sapma payı var. Bu da sistem hakkında henüz hiçbir şeyin kesinleşmediğini gösteriyor.
Benim beklediğim ise halen -8 -9 civarında bir 850 sıcaklığı ve -32 -33 civarında bir 500 sıcaklığı ile bu sistemi geçirmemiz. Sadece beklentilerimi paylaşmak istedim bu yazımda sebebi yukarıda da söylediğim gibi.
Havada orta kuvvete kar görme şansımız ne kadar size göre hocam hatta yoğunda isteriz
-
Gfsde Soğuk daha Güney doğulu geliyor. Çekirdek sağlam durabilirse - 10 civarı giriş olabilir.