Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Günler geçmiyor, sayılı gün çabuk geçer diyen kimdi 😂 şöyle bi uyuyup uyansak da evimizin önünde beyaz gelinliği görsek. Taze yağmış kar üstünde yürüme terapisine ihtiyacımız var 😂😂

    "Sabır, en iyi modeldir."

  • Hocam hangi veriye dayanarak söylüyorsunuz paylaşır mısınız?

    model verilerin verdiği göre konusuyorum dün gece güncelemesi kara gömerken şimdi yagış bile kalmamış bu gecede belki bi metre kar verir bilinmez

    sistem 3 gün kala kadar böyle gel gitler devam edecek gibi

  • ECM gibi gelirse DEK işi bile yaş olur. Doğulu olacağı bana göre neredeyse kesinleşti. Ama en azından bu kadar doğulu olmasın be. En azından 200-300 km daha batılı olursa daha fazla yeri kar potasına sokmuş oluruz

    Ya adam akıllı batılasın gelsin balkanlardan girsin siklon patlatsın egede karadenize tırmansın ya da gece ki GFS gibi sabah ki ECMWF gibi gelen top bize fazla yaklaşmadan türkiye boyunca uzanarak açılsın, top olmasın yani. Kapımızın önüne DEK yağışı bu şekilde gelir kardeş. Neden top istemiyorum sende fark etmişsindir dönüş yönüyle izorbarları yay şeklinde kırıyor, bu şekilde de DEK yağışlarından Istanbul kıyıları, doğu marmara, batı karadeniz izliyoruz. Tabi topun konumlacağı yere göre değişir.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Ukmo ve İcon sistemi Orta Karadeniz üzerinden sokuyor, Daha dün Marmara üzerinde -42° Bulut varken şu an Karadenize vermiş şekilde böyle olursa DEK konusunda çok cılız yağışlar alırız diye düşünüyorum.

  • Ya adam akıllı batılasın gelsin balkanlardan girsin siklon patlatsın egede karadenize tırmansın ya da gece ki GFS gibi sabah ki ECMWF gibi gelen top bize fazla yaklaşmadan türkiye boyunca uzanarak açılsın, top olmasın yani. Kapımızın önüne DEK yağışı bu şekilde gelir kardeş. Neden top istemiyorum sende fark etmişsindir dönüş yönüyle izorbarları yay şeklinde kırıyor, bu şekilde de DEK yağışlarından Istanbul kıyıları, doğu marmara, batı karadeniz izliyoruz. Tabi topun konumlacağı yere göre değişir.

    Peki hocam DEK senaryosu bahsettiğin gibi gerçekleşirse etkili DEK yağışları görebilir miyiz ?

  • Ukmo ve İcon sistemi Orta Karadeniz üzerinden sokuyor, Daha dün Marmara üzerinde -42° Bulut varken şu an Karadenize vermiş şekilde böyle olursa DEK konusunda çok cılız yağışlar alırız diye düşünüyorum.

    İşin ucunda Top ( ULL ) var ise biz daha çok oynarız o topla, şimdilik girsinde nereden girerse girsin. Taca çıkmasından iyidir. Maç izler gibi izleyeceğiz, bakalım maçı kim kazanacak, belki de berabere biter.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Peki hocam DEK senaryosu bahsettiğin gibi gerçekleşirse etkili DEK yağışları görebilir miyiz ?

    Anlattığım gibi olursa evet. Ama şu anda ne fazla üzülmek ne de sevinmek lazım anın tadını çıkar Kırk takla atarlar daha, haftaya bir bakmışsın bambaşka seneryolar var.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Anlattığım gibi olursa evet. Ama şu anda ne fazla üzülmek ne de sevinmek lazım anın tadını çıkar Kırk takla atarlar daha, haftaya bir bakmışsın bambaşka seneryolar var.

    Valla hocam en azından güzel bir kapanış yapalım ona razıyım. O kadar cefasını çektik bari sefasını sürelim

  • Valla hocam en azından güzel bir kapanış yapalım ona razıyım. O kadar cefasını çektik bari sefasını sürelim

    Tabi en önemli kural DEK yağışları için uygun şartlar oluşmalı, benim anlattığım yönüyle alakalı idi. 500 hpa soğukluğu da yeterli olmalı, yoksa tepemizde-10/-11 olmuş tirişka, yine rakım sistemi olur -10 derecece şakır şakır yağmur alırız, örnekleri defalarca oldu.:hfyeni (18):

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.