Ülkemizde İklim değişikliği, Kuraklık ve Önlemler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
    • Offizieller Beitrag

    Herkese Merhaba


    Daha önce benzer bir konu vardı ancak konuyu açan üyemiz forumdan uzaklaştırıldığı için ve bu konu gündemde olması gerektiğinden tarafımızca yeni adıyla tekrar açılmıştır. Konuda ülkemizdeki kuraklık, iklim değişikliği, yağış ortalamaları ve kuraklıkla ilgili önlemler hakkında her türlü bilgi-veri akışı konuşulabilir.


    İyi forumlar dilerim

  • Konu hayırlı olsun. Ülkemizde en büyük sorunlardan oluşabilecek “Kuraklık” tehlikesi ile hala karşı karşıyayız. Barajlarımızın suya, bizim barajlardaki suya ihtiyacımız var ne kadar tedbirli ve israfsız su tüketirsek,geleceğimiz açısından o kadar iyi olacaktır.

    • Offizieller Beitrag

    Kuraklık her zaman gündemimizde olacak, ancak ülkemizin özellikle karadeniz bölgesinde yaşanan aşırı yağışlar ve arkasından gelen heyelanlar son yıllarda artış gösteriyor, buda yine iklim değişikliği ile bağlantılı..

  • Konu hayırlı olsun.Çok önemli bir konuya değindiğiniz için teşekkür ediyorum.Hem şu an için hemde geleceğimiz açısından su tüketimine karşı bilinçli olmalıyız.Bu konuda ne kadar duyarlı ve hassas olursak geleceğimizde o ölçüde etkilenecektir.Tasarruf etmek en önem vermemiz gereken davranış olmalıdır.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Kuraklık her zaman gündemimizde olacak, ancak ülkemizin özellikle karadeniz bölgesinde yaşanan aşırı yağışlar ve arkasından gelen heyelanlar son yıllarda artış gösteriyor, buda yine iklim değişikliği ile bağlantılı..

    Çok isabetli bir yorum, bazı yazlar Karadeniz'de tropikal özellik göstermeye başladı. Yıllar içinde gittikçe artacağı kanısındayım. Aynı zamanda Ege, iç Anadolu gibi bazı bölgelerde kuraklığında ton artırdığını görüyoruz yaz aylarında. Yani dengeli bir paylaşım yerine , bir bölge kurak anlamında dengenin dışına çıkarken, diğer bölgede ani yağış sel ve su baskını anlamında dengenin dışına çıkıyor. İki kefeli terazinin dengesinin sürekli bozulması gibi