İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • çok kritik bir 120 saat geliyor ama 96 nın gelişi daha doğulu gfs gibi kafkasya ya gönderirse geçmiş olsun

  • ömrü çok kısa bir günlük bir sistem gfs de ne soğuk nede yağış yeterli ecm de soğuk var ama yağış sıkıntı bence iyi değil

    • Offizieller Beitrag

    Toplam yağışlar;

    İstanbul, Fatih, FATİH/İST.DEN.BİL.ENS.23,8
    İstanbul, Sancaktepe, SAMANDIRA HAVALİMANI22,5
    İstanbul, Pendik, İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI22,4
    İstanbul, Arnavutköy, İSTANBUL HAVALİMANI22,0
    İstanbul, Arnavutköy, ARNAVUTKÖY21,1
    İstanbul, Sancaktepe, SANCAKTEPE21,0
    İstanbul, Şişli, ŞİŞLİ20,6
    İstanbul, Kadıköy, KADIKÖY GÖZTEPE RIHTIM19,6
    İstanbul, Üsküdar, ÜSKÜDAR19,3
    İstanbul, Bakırköy, FLORYA19,2
    İstanbul, Eyüp, EYÜPSULTAN19,0
    İstanbul, Sarıyer, SARIYER/İTÜ MASLAK YERLEŞKESİ18,6
    İstanbul, Ümraniye, ÜMRANİYE18,3
    İstanbul, Pendik, PENDİK/ÖMERLİ BARAJI18,1
    İstanbul, Çekmeköy, ÇEKMEKÖY/ÖMERLİ17,6
    İstanbul, Büyükçekmece, BÜYÜKÇEKMECE17,4
    İstanbul, Bakırköy, İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI17,2
    İstanbul, Kadıköy, KADIKÖY/GÖZTEPE16,8
    İstanbul, Kartal, İSTANBUL BÖLGE16,5
    İstanbul, Güngören, GÜNGÖREN/DAVUTPAŞA MARMARA16,0
    İstanbul, Tuzla, TUZLA15,9
  • Madem poligon var ben de Küfür - Kıyamet Sahası istiyorum foruma çünkü eğer ki bu kadar duygularımızla oynamış olsun bu beş para etmez modeller, işte o zaman elimin ağzımın ayarı kaçar

  • Madem poligon var ben de Küfür - Kıyamet Sahası istiyorum foruma çünkü eğer ki bu kadar duygularımızla oynamış olsun bu beş para etmez modeller, işte o zaman elimin ağzımın ayarı kaçar

    Hocam whatsappınızı açınız ve modellere yazmak istediklerinizi yazıp kendinize gönderiniz :hfyeni (18):

    Aslında ilk özelden kendime göndermeyi denemiştim ama forum müsaade etmiyor :S

    Ben öyle yapıyorum ve gayet başarılı oluyor :D2

  • Hocam whatsappınızı açınız ve modellere yazmak istediklerinizi yazıp kendinize gönderiniz :hfyeni (18):

    Aslında ilk özelden kendime göndermeyi denemiştim ama forum müsaade etmiyor :S

    Ben öyle yapıyorum ve gayet başarılı oluyor :D2

    Haha mantıklı ama bunlara yetmez sinerjik küfür lazım ki algoritmalarında hissetsinler.. hak ediyorlar

  • Günaydın arkadaşlar.


    Dün akşam lehimize dönen çalıştırmalardan sonra bu sabah hepsinin birden ciddi derecede bozmasıyla, dün akşam veya bu sabah veri akışında (balonlar) hatalı veri girişi olabileceğini düşünüyorum/umuyorum. Bunun sebebi olarak da UKMO yaklaşık 200. saatlerden beri (vadesi 168 saat ama gelişine göre) aralıksız sistemi dün akşam modellerin gösterdiği şekilde veriyordu. Tüm modelleri de bir bir yanına çekmişti. Şuan yaklaşık 120. saat vadesine geldiğimizde birden dramatik bir değişiklik oldu. 120-168 saat için şahsen en güvenilir bulduğum model UKMO'dur. Buradan iki yorum yapabiliyorum ya son 120'lik dönemde o kadar da güvenilir değil ve önemsememek lazım, ya da verilerde bir sıkıntı olabilir.


    Geçen gün 2. sistem için ihtimaller üzerinden bir paylaşım yapmıştım. Hala aynı düşüncedeyim.


    Ortamda değişim yaratabilecek 4 ayrı Alçak basınç noktası bulunuyor. Bir tanesi azor yüksek basıncının batısında ve son derece kuvvetli. Onun dönüş hareketi ile azor yükseliyor. Ancak sonra gücünü kaybetmesi lazım ki grönlanda doğru şişmesini engellesin. Hemen azorun batısına doğru genişleme ihtimali olan İspanya civarlarında bir AB noktası var. Azorun yükselişine bağlı olarak Kuzeyindeki dönüş hareketinden İskandinavyaya doğru ilerleme ihtimali olan bir AB var. Ve bizim için en kritik olan İtalyadan önce Ege'ye sonra da muhtemelen Akdenize doğru ilerleyecek (soğukları çekecek olan) AB noktamız var.



    Bunların yapacağı en küçük değişimler sistemde çok kritik değişimler yaratabiliyor. O yüzden yine söylüyorum ki 9'u akşam çıktılarından önce (yarın yaşayacağımız sistemdeki ege AB'si nin kaçışı) 13'ü beklediğimiz sistem hakkında konuşmak için henüz erken.


    Şimdi yarınki sistem hakkında konuşalım.


    Çekirdeği batı Bulgaristan'da 850hpa'da yaklaşık -12, soğuğun ilimize sarktığı konum olan İğneada civarlarında ise yaklaşık -9'luk bir birikimi olan sistemimiz var. Bu gece yarısı civarlarında rüzgarın kuzeye dönmesi ile beraber sıcaklıklar yaklaşık 10 derece civarında düşmesini bekleyebiliriz. Sabaha karşı batı ilçelerde daha düşük olmak üzere hava sıcaklığının il genelinde 5 derece altına gerilemesini bekliyorum. Öğle saatlerine kadar güney yönlerden gelişen, Ege'deki alçak basınç kaynaklı (biraz da batı karadeniz civarlarındaki düşük basınç anomalisinin marmaradan yaptığı destek) yağışları alacağız. Bu sırada balkan kaynaklı soğuklar ile beraber, Çatalca-Silivri bölgesinin 100m üstü, Bermuda bölgesinde 150-200m üzeri, boğaz hattında 200m üzeri ve daha doğuda ise 250-300m üzerinde yağışların öğleden sonraya kadar zaman zaman kar veya kky şeklinde düşmesini bekleyebiliriz.


    Artık hepinizin bildiği en yıldız konumlarda (Aydos, Karlıtepe, Binkılıç) ufak bir kar örtüsü oluşmasını muhtemel görüyorum. Akşam üzerinden sonra batı karadeniz açıklarındaki gelişen AB noktası, ilimizi neredeyse ortalayarak doğudan yaklaşacak. Bu sırada yağışları artık kuzeyden almaya başlayacağız ve kuzeydoğudan başlayarak sıcaklıklar 2-4 dereceye varan yükselecektir. Bununla beraber kar ve kky şartları daha da yüksek rakımlara doğru ilerleyecek. (neredeyse hiç bir yer). Alçak basınç ilimizi geçip güneye ilerleyip dağıldıktan sonra ise DEK ve DEY'ler için beklemeye başlayacağız. Bu sırada zaman geçtikçe sıcaklıklar tekrardan gerileyecek ve nem düşecektir.


    Çarşamba erken saatlerden itibaren kar şartlarının il genelinde 150m civarlarına düşmesini bekleyebiliriz. Cılız olması muhtemel yağışlar ile yüksek semtlerde zayıf kar ve kky geçişleri görebiliriz. :)