Model paylaşma sıraları olurdu sabahtan akşama ki paylaşımı yapmak için randevu alınırdı ortalık karışmasına az kaldı yaklaşıyor yaklaşmakta olan 😎
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar - 2024
-
Berkay34 -
7. Januar 2024 um 23:16 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Gem control 2 seferdir güzel çıktı sunuyor,takibe devam
-
-
-
Aralık ilk yarı durağan gibi görünüyor devamı iyi olur umarız
-
Aralık ilk 10 gün kar adına kapandı gibi ama son 16 gün ateş ediyor şimdiden.
-
-
GFS gece
-
-
GFS SABAH
-
-
-
Ecm 240
Gfs 240
Gem 240
3ü de ayrı telden çalıyor 🤔
-
Rüzgar adam uçuruyo resmen
-
Şuan 850 -hpa'da +8 var ama yer seviyesi sıcaklığı 850 hpa da +0 +1 ile eş değer.
-
Çok soğuk
-
-
Aralık Ayına Ufak Bir Bakış.
GFS 3-4 güncellemedir Aralık ayı için özellikle ilk yarısı için ufak doneler sunuyor, ben de paylaşmak istedim.
Aralık ilk hafta Atlantik'in kuzeyinden kıtaya dalan ve doğrudan güneye sürüklenen AB nedeniyle boş geçirmiş oluyoruz.
Hatta üstteki fotoğrafta gördüğünüz gibi lehimize olan 2 durum var aslında. Üstümüzde soğuk deposu var ve Azor kafasını kaldırmaya çalışıyor.
Derken tam bu sırada bahsettiğim AB kıtaya giriş yapıyor ve Azor tekrar sönmüş oluyor. Böylece kuzeyimizdeki depo doğrudan Kafkaslara hatta Asyaya itilmiş oluyor (Kırmızı yuvarlak içinde olan AB alanı).
Biz de bu süreci nispeten lodos yiyerek ve normallerin üzerinde sıcaklıkla geçirmiş oluyoruz.
Devamında ise Atlantik'in kıtamıza yakın olan kısmına devasa bir YB alanı yerleşiyor. Aynı şekilde hala ülkemizin doğusunda varlığını sürdüren de büyük bir YB alanı var. Bu iki YB'nin tam ortasındaki AB de Adriyatik Bölgesi'nin iyi yağışlar almasına sebep oluyor.
Bu kısım şu an için kesin değil çünkü gece ve sabah güncellemelerinde ülkemizin lehine olan farklı veriler sunmuştu bu tarih için.
Ancak ve ancak GFS ülkemizde Aralık 2. hafta geçtikten sonra bir hareketlilik bekliyor. Bu hareketliliğin İstanbul adına kahramanı kar mı yoksa yağışlar mı olacak onu da zaman gösterecek.
-
-
-

